25 apr. MITUL BLONDEI ȘI STATUTUL MEU DE BLONDĂ ARTIFICIALĂ
Mitul femeii blonde între legendă și realitate, m-a interesat dintotdeauna, fiind curioasă, cam cât adevăr există în povestea că femeia blondă este obligatoriu proastă ?!!!!
O explicație mi s-ar părea plauzibilă și anume faptul că bărbații se simt atrași sexual de blondă și încercând să se posteze automat pe o treaptă net superioară acesteia o categorisesc pe aceasta drept proastă , poziționând-o într-o postură inferioară.
Nu știu cu siguranță dacă mitul are vreun sâmbure de adevăr, dar ce este însă cert, este atracția sigură și instinctivă a bărbaților pentru femeile cu bucle aurii.
Dar în realitate mitul pornește de la un personaj real din istorie și anume franțuzoaica Rosaline Duthe, care a fost prima blondă care a surprins prin prostia ei, pecetluind din momentul existenței sale viața tuturor blondelor care i-au urmat peste secole.
Rosaline a fost o curtezană cu o viață tumultuoasă, fiind domnișoara de companie preferată a celor mai renumiți nobili și a regilor din acea perioadă. În patul ei s-au perindat : ducele de Dufort, ducele de Artois, Charles al X-lea adică viitorul rege al Franței, dar și Louis Philippe I al Franței, pe când avea doar 15 ani.
Din păcate chiar dacă frumusețea Rosaliei o făcea renumită și dorită de bărbații vremii, mintea ei în schimb funcționa foarte greu.
Datorită faptului că avea un vocabular foarte limitat Rosaline făcea pauze mari între cuvinte, exprimandu-se foarte greoi, lucru care a dus la fabricarea a numeroase glume pe seama ei. În acele vremuri , tinerele erau trimise la mănăstire și primeau o educație aleasă.
Acest mod de viață însă, a fost de nesuportat pentru Rosaline, care a fugit de la mănăstire, ajungând să aibă o educație precară și prin acest mod le-a pecetluit soarta tuturor blondelor care i-au urmat de-alungul secolelor.
Dar în realitate inteligența femeilor nu se leagă de culoarea părului, cu toate acestea blondele sunt și la ora actuală ținta a numeroase glume și bancuri pe seama prostiei lor.
Dar blondele sunt în centrul atenției și datorită atracției sexuale pe care o exercită asupra bărbaților, care instinctiv consideră că ele sunt mai neajutorate decât consoartele lor brunete și trebuiesc apărate și ocrotite.
Atracția deosebită a bărbaților pentru blonde, s-a demonstrat științific prin faptul, că aceste femei posedă o cantitate de estrogen și progesteron mai mare decât consoartele lor cu o altă culoare de păr și acești hormoni feminini sunt responsabili pentru feminitatea accentuată a blondelor.
În industria de divertisment s-au cunoscut numeroase blonde, care au schimbat mentalitatea asupra doamnelor și domnișoarelor cu bucle aurii.
Dacă Marilyn Monroe este simbolul feminității și al blondei irezistibile, Sharon Stone este femeia fatală, cunoscută pentru inteligența ei cu un IQ care depășește 154.
Chiar și Paris Hilton, catalogată ca fiind ”blonda prostuță și alintată’’ care își petrecea nopțile în cluburi de lux îmbrăcată sumar, expunandu-și în mod provocator corpul fotografilor care o urmau pe tot mapamondul, s-a cumințit și a devenit o femeie de afaceri de succes, care pe rând contrazice mitul de blondă prostuță care i s-a atribuit.
La ora actuală ea chiar conduce o sumedenie de afaceri: deține peste 28 de magazine, a creat peste 20 de colecții, prezentate în peste 40 de țări. Participă doar la petreceri organizate de ea, sau cele la care își promovează produsele.
Paris a lansat două parfumuri cu încasări record și deține un resort de lux în Filipine și dorește să se extindă în întreaga lume.
Deci , pe rând miturile create despre femeile blonde se ruinează și sunt combătute de faptele acestor femei superbe. La rândul meu, până la vârstă de 27 de ani mi-am purtat brunețimea naturală cu modestie, fără să atrag în mod special atenția bărbaților.
Dar pentru că mereu mi-au plăcut blonzii cu ochi albaștri și am considerat că blondele au o forță de atracție mai mare asupra bărbaților decât celelalte femei, mi-am dorit la rândul meu, să port această podoabă capilară.
Îmblonzirea mea a durat ceva timp, trecând datorită unor motive tehnice, legate de atenția și grija pentru calitatea părului, prin mai multe etape, de la roșcată tupeista la blondă senzuală, punct în care, viața mi s-a schimbat.
Părul blond care îți conturează fața, are o influență și asupra percepției asupra trăsăturilor tale. Cei ce studiază arta, știu că un contur deschis și luminos îndulcește trăsăturile feței, înfrumusețează chipul, ne vorbind de faptul că întinerește figura.
În opoziție cu conturul luminos se află părul negru ca abanosul care cere trăsăturile Albei ca Zăpada. Pentru a-ți permite să îți conturezi chipul cu un păr închis la culoare, trebuie să ai niște trăsături perfecte și armonioase.
Dacă nu le ai, sau ai depășit o anumită vârstă, este preferabil să porți o culoare mai deschisă pentru că negrul te va îmbătrâni și îți va face trăsăturile mai dure. Faptul că m-am făcut blondă nu mi-a produs nici un fel de inconvenient, dimpotrivă, cred că am devenit mult mai interesantă.
Pe mine personal nu m-a atins mitul cu prostia blondei, pentru că având un genetic de brunetă la bază, puteam să dezmint oricând povestea. Personal, nu cred că blondele naturale s-ar simți lezate cumva de mitul care li s-a creat. Consider că atenția și atracția bărbaților a echilibrat mereu răutatea care zace în mitul misogin care li s-a inoculat în mod artificial.
Blondele suportă cu drăgălășenie și naturalețe injuriile care li se aduc și bancurile răutăcioase care s-au creat. Ba mai mult le tratează cu indiferență și o anumită superioritate, pe care numai femeia „ femeia frumoasă” o poate avea.
Eu cred cu ardoare că blonzimea înseamnă lejeritate, să fii blondă înseamnă să fii „cool”. Să nu se supere brunetele pe mine, intenția mea nu este un atac la aceste femei ci mai degrabă vreau să reabilitez blonda.