06 aug. CUM SĂ MORI DE FOAME, DIN STUPIZENIE ?!
Un anunț șocant străbate mapamondul : influencer-ul Zhanna Samsonova, de 39 de ani, moare de inaniție, în secolul 21, de bună voie și nesilită de nimeni. Femeia aceasta se hrănea exclusiv cu fructe și legume proaspete, făcând reclamă unei diete ‘’raw-vegane’’, pe care zi de zi o aplica și promova pe rețelele de socializare.
Se pare că, influencera „raw vegana” a murit de foame după un deceniu, în care a mâncat doar fructe și legume și o perioadă de șase ani din viața ei, nu a băut apă deloc, doar sucuri naturale de fructe și legume.
Sunt câteva lucruri cu adevărat șocante în ce privește moartea ei : o lipsă totală a instinctului de conservare, stupizenia cu care nu și-a dat seama că este pe moarte, încăpățânarea de-a refuza ajutorul medical și inepția de-a persevera cu această dietă, care a dus la slăbirea totală a organismului ei, care nu primea nutrienții necesari pentru a o menține în viață.
Originară din Rusia, Zhanna Samsonova – cunoscută sub numele de Zhanna D’Art, pe social media, a folosit Instagram, unde a avut peste 10.000 de urmăritori înainte de a muri, pentru a evidenția beneficiile unei diete raw vegane.
Mama tinerei, a dat un interviu unui ziar rus, în care vorbind despre moartea fiicei sale, la 21 iulie, în Malaiezia, femeia a declarat că Samsonova a murit din cauza unei „infecții asemănătoare holerei”, boală care s-a agravat datorită dietei sale restrictive. Cauza oficială a decesului nu a fost dezvăluită, dar prietenii femeii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul ei de alimentație dus la extreme, a veganismul ei exagerat.
Îmi aduc aminte de poveștile pe care ni le spunea bunica, când eram copii, despre acele perioade din istoria omenirii, pe care ea le-a trăit, când nu era suficientă mâncare și oamenii își împărțeau alimentele pe care le dețineau, în așa fel încât să ajungă întregii familii. Cât de important era, ca fiecare să ajungă la nutrietii necesari pentru a rămâne în viață și cum instinctul de conservare, îi ajuta pe oameni să supraviețuiască, oricât era de greu.
S-au întors oameni din lagărele de muncă silnică de la Donbas, șvabii din ținuturile Transilvaniei, luați cu forța în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică in 1945 și povesteau că în lipsa apei își beau propria urină și scoteau cartofii cruzi din pământ și îi mâncau, sau pur și simplu localnicii văzând că cei din lagăr sunt înfometați le duceau din puținul pe care îl aveau, la gardul cu sârmă ghimpată.
Cel mai puternic instinct al omului este instinctul de conservare. Nu există să nu vrei să rămâi în viață. Dacă ești un om cu gândire rațională și limpede, vei face tot ce îți stă în putință să rămâi în viață, te vei agăța cu dinții și cu unghiile de orice șansă de supraviețuire.
Uite că Zhanna nu a făcut-o ! Ori că trăia într-o lume imaginară, ori că era ruptă total de realitate, dar gândirea ei greșită, i-a adus sfârșitul.
La 13 octombrie 1972, un avion al forțelor aeriene uruguyaene, care avea la bord echipa de rugby Old Christians, se prăbușește în Anzi. 12 pasageri mor pe loc, iar ceilalți 33 luptă pentru supraviețuire, în condițiile în care temperaturile ajungeau la -40 de grade și nu aveau mâncare.
După 72 de zile de chin, doar 16 persoane sunt salvate. Acești oameni, au făcut un pact pentru a rămâne în viață : cei care mor, vor servi de hrană celor vii, chiar dacă acest lucru se numește canibalism.
Supraviețuirea este instinctul nostru cel mai puternic și când acest lucru este cel mai important, faptul că ai fost nevoit să consumi carne de om, devine dor un mod de supraviețuire.
De asta nu pot să înțeleg modul stupid prin care a murit această fată, care avea impresia că alimentandu-se cu fructe și frunze, are șanse să supraviețuiască. Se pare că la ea, instinctul de conservare nu a funcționat.
Unul dintre prietenii ei, a afirmat : „Înfometarea continuă a doamnei Samsonova a determinat-o să se topească în fața ochilor noștri, dar credea că totul este în regulă.’’ „„Numai ochii ei, ochii veseli și părul superb au compensat vederea îngrozitoare a unui corp torturat de idioțenie.
Iartă-mă dacă sună dur ”.” Un altul a adăugat: „Am trăit cu un etaj deasupra ei și în fiecare zi mă temeam să-i găsesc trupul fără viață dimineața. Am convins-o să solicite tratament, dar nu a reușit.”
Prietenii au mai spus că a refuzat să primească îngrijiri medicale înainte de moartea ei și a descris cum era legată de pat și s-a străduit să meargă, potrivit presei locale. De asemenea, au susținut că nu a băut apă timp de șase ani, alegând în schimb să bea suc de fructe și legume.
Trăim într-o lume nebună, în care nu mai știm să ne alimentăm normal și sănătos. Acum un secol muream de foame, astăzi avem hrană suficientă și ori mâncăm fără raționament și ne supraalimentăm, ori ne sinucidem murind de inaniție.
Morala este, că ne-am îndepărtat în ambele cazuri de linia de mijloc cea corectă, cea rațională, sănătoasă și normală. Nu mai știm să facem nimic normal, sau în limite normale, ori ne blocăm la o extremă, ori la cealaltă.
Înfometările organismului se răzbună foarte urât, la fel de urât ca și supraalimentarea. Înfometările ne duc la obiceiuri alimentare total nesănătoase și la o percepție greșită asupra propriului corp.
Ajungem să avem mereu frustrări de conștiință când mâncăm și apoi ne provocăm vărsături, asta se numește bulimie, sau avem o imagine distorsionată asupra propriului corp și decidem să ne infomatam până la moarte. Asta se numește anorexie.
Zhanna era anorexica și refuza să mănânce din cauza unei stupizenii, pe care ea singură a impus-o, trăind într-o lume imaginară, care nu prea avea de-a face cu realitatea. Nebunia ei, i-a decuplet complet instinctul de conservare și asta i-a adus sfârșitul. Ultima sa postare pe Instagram a sărbătorit începutul sezonului durian în Thailanda, unde locuia anterior.
Alături de un videoclip cu pregătirea fructelor, ea a scris: „Este acea perioadă fabuloasă din nou a anului – sezonul durian în Thailanda! „Treziți-vă și mirosiți durianul! Pentru toți iubitorii de durieni de acolo, nu este doar cel mai bun?
Iar pentru cei care încă nu au experimentat bucuria lui Durian, sunteți într-o plimbare sălbatică!” Fructele au un miros înțepător distinctiv, care a fost asemănat cu apele uzate brute și este interzis din unele spații publice dintr-o serie de țări asiatice.
Această hrană, care nu i-a oferit nutrienții de care avea nevoie, proteinele menite să îi remonteze energia și puterea, aceasta i-a adus sfârșitul. Oare câți dintre tinerii planetei, se auto-educă urmărind asemenea persoane din mediul online ?