MÂNCAREA SE GUSTĂ, VIAȚA SE ÎNFULECĂ

MÂNCAREA SE GUSTĂ, VIAȚA SE ÎNFULECĂ

Ani de-a rândul am trecut prin îngrășări și slăbiri repetate și fiecare eveniment major al vieții mele s-a legat de o anumită dietă. Prima dietă am ținut-o la vârsta de 13 ani și consta într-un post negru. Săptămâni întregi mâncam doar trei mere pe zi, iar mama se ruga de mine să mănânc, dar plângând refuzam orice aliment aflat pe lista mea neagră.
Pe rând am încercat tot ce a apărut pe piață, toate dietele consacrate sau mai puțin, cunoscute sau încercate de prietene și cunostiințe.
Nu înțelegeam că mă învârt într-un cerc vicios, slăbitul ajunsese un efort halucinant, metabolismul meu devenea pe zi ce trece mai lent, organismul se adapta la un proces de depozitare disperată de parcă urma sfârșitul lumii.
Mi-au trebuit câteva decenii să înțeleg că ceva nu funcționează. Mă lăsam dusă de val. Dacă se abătea asupra mea o tristețe profundă, sau un eveniment nefericit din viață mea, eu ajungeam din nou la vechile kilograme, ba chiar mai mult. Mâncarea era cel mai bun refugiu și fiecare efort făcut înainte devenea zadarnic.

Munca prestată în timpul programelor de slăbire, banii investiți, efortul și renunțarea se dovedeau inutile în momentul când cedam și dădeam frâu liber poftei de mâncare nestăvilite.

A trebuit să înțeleg că înfometarea nu este o soluție, a trebuit să ajung la concluzia că numai o schimbare profundă a stilului meu de viață va putea aduce rezultate durabile în timp și echilibru.
A fost o adevărată luptă cu mine însumi, cu multe suișuri și coborâșuri, cu momente de cumpănă și clipe în care îmi doream să renunț, cu perioade de uitare totală și cedare în fața poftelor și cu nenumărate reveniri.

Pe paginile jurnalului meu veți găsi o adevărată încurajare pentru cei care doresc să-și schimbe destinul prescris din copilărie, oferind sfaturi pentru toți aceia care trec prin aceste momente grele și luptă zilnic să-și redreseze organismul obișnuit cu un stil de viață incorect, care a durat ani de zile.

Aceste persoane trebuie să înțeleagă că nu sunt singure în lupta cu kilogramele.
Obezitatea nu este un stigmat, sau cel puțin nu trebuie să fie. Fiecare dintre noi trebuie să aibă puterea necesară pentru schimbare. Nu există diete minune, nici soluții care să-ți permită să slăbești fară să faci efort pentru asta, să uitați cu desăvârșire de aceste lucruri.
Nu exista pastile minune, sau lichide de drenaj, doar o dietă echilibrată cu un conținut de calorii sub necesarul zilnic al fiecăruia și mișcarea.

Indiferent de ce formă este ea, activitatea sportivă are un rol deosebit de important. Susține organismul în lupta sa cu kilogramele, este un catalizator al arderii grăsimilor, formează corpul, întinerește și vigorizeaza psihicul. Un program de slăbire este complet prin existența unei diete armonioase și a unui program de exerciții fizice.

Obezitatea este o boală și ca orice boală poate fi tratată, doar că fenomenul este mult mai complex și are influențe nu numai asupra fizicului nostru și a sănătății, dar și asupra psihicului și întregii dezvoltări a personalității tale.

Mulți ani am trăit cu psihologia ”fetei grase”, care se imprimase asupra întregii mele viziuni asupra lumii.
Îmi afecta deciziile, stilul de viață, modul de-a mă îmbracă, chiar și alegerea partenerului și mentalitatea.

Odată cu schimbările survenite prin pierderea kilogramelor, dispar treptat și complexele, lumea devine mai luminoasa, mișcarea devine mai ușoară, se modifică obiceiurile și treptat devii din ce în ce mai deschisă, mai sociabilă și prietenoasă, prinzi curaj.

Cei care au curajul să pornească pe acest drum trebuie să fie conștienți de avantajele deosebite pe care le are un program de slăbire, care este dus la bun sfârșit.
Lucrul cel mai frumos și cel mai motivant ce mi s-a întâmplat a fost că am întinerit câteva decenii și odată cu schimbarea fizică, aspirațiile, bucuria de viață și vitalitatea au luat locul oboselii și indispoziției.
Găsiți-vă o MOTOVATIE serioasă: că este o rochie sau o pereche de blugi din tinerețe, invidia colegelor care vă vor admira noua siluetă, sau pur și simplu mulțumirea de sine. După ce v-ați găsit motivația, întăriți-vă psihicul să îndure cu ambiție tot ce se va întâmpla în continuare !
Totul se decide la nivelul materiei noastre cenușii.

M-am deschis la maxim scriind acest jurnal, am permis publicului larg să mă cunoască în esență, să pătrundă în miezul unei transformări și să cunoască o persoana nouă, mult mai optimistă, mai sigură pe sine și mai realizată.

Vreau să transmit tuturor femeilor care nu au avut până acum curajul să pornească pe drumul schimbării, că rezultatul este un dar care merită tot sacrificiul.
Pe paginile jurnalului veți găsi toate experiențele mele legate de programul de slăbire, informații și sfaturi filtrate prin propriile trăiri.
Suișurile și coborâșurile personale, propuneri în legătură cu mișcarea, dieta și stilul de viață pe care l-am adoptat. Jurnalul nu este un tratat de medicină sau nutriție, să nu-l luați ca atare, este mai degrabă o trecere în revistă a experiențelor mele personale, completate de o serie de informații pe care la rândul meu le-am cules de-alungul acestor trei ani de transformare.

Vreau să ofer speranță, să sugerez o cale pentru a trăi cu bucurie și mulțumire, un îndrumar spre realizarea de sine.

Atunci când ai reușit să-ți învingi corpul și ți-ai făurit unul nou mult mai sănătos viguros și estetic, vei căștiga fară îndoială și un psihic puternic, o gândire pozitivă și foarte mult optimism.
Acest lucru vreau să-l dăruiesc tuturor acelora care vor să pornească alaturi de mine pe drumul schimbării.

Pentru mine programul de slăbire a devenit un stil de viață și nu reprezintă o dietă de sine stătătoare, ci modalitatea în care decurge programul meu normal, cu antrenamente zilnice și cu o atenție deosebită asupra alimentației.

Sper să fiu de folos tuturor doamnelor și domnișoarelor și de ce nu, chiar și domnilor, care doresc să-și schimbe viața și vor s-o facă prin prisma unei persoane care a experimentat pe propria piele întreg procesul.
Spor și motivație vă doresc, să ne vedem sănătoși !!!


%d blogeri au apreciat: