COSÂNZEANA DE 50+, SAU MITUL TINEREȚII FĂRĂ BĂTRÂNEȚE

COSÂNZEANA DE 50+, SAU MITUL TINEREȚII FĂRĂ BĂTRÂNEȚE

Ce așteaptă opinia publică și societatea de la femeia care a depășit nobila vârstă de 50 ? Ar trebui să activăm butonul de panică și să ne jelim tinerețea ? Să ne văietăm în fiecare dimineață că ne dor șalele și să considerăm sexul de calitate o amintire plăcută a tinereții ? Inevitabil îmi vine în minte proverbul: ‘’Nu mor caiii când vor căinii, nici căinii când vor stăpânii ! ‘’
Suntem o generație numeroasă de doamne care am ajuns la frumoasa vârstă de 50, sau chiar 50+ și în ciuda cârcotașilor care ne-au îngropat de vii, noi nu ne lăsăm copleșite de trecerea timpului, ba mai mult ne încăpățânam să-l învingem. Și aici nu mă refer la acele persoane care luptă disperate împotriva bătrâneții prin operații estetice cu sumedenii de liftinguri faciale și corporale, ci la acele femei care cu o naturalețe nonșalantă o sfidează.

Pentru că legea compensării se aplică în orice situație, noi suntem conștiente că nu devenim pe zi ce trece mai frumoase, nici mai tinere, dar odată cu pierderea treptată a frumuseții juvenile, câștigăm pe cealaltă parte multă multă înțelepciune și umor, care ne vor ajuta să trecem peste grotescul momentului.

Totul este să știi să treci cu autoironie și inteligență  peste acele clipe din viață care  sunt ireversibile. Pentru că, hai să fim serioși, nimeni nu se bucură de anii care au trecut peste el, dar este conștient realist vorbind, că procesul este natural și nu-i rămâne altceva de făcut decât să dea viață acestor ani.

Dacă în fiecare dimineață suntem în stare să ne trezim, să ne simțim corpul intact , să reușim să-l determinăm să se ridice din pat și să înceapă o noua zi, înseamnă că noi facem parte din tagma luptătoarelor.

Între timp au mai căzut câțiva ostași pe câmpul de luptă și în fiecare zi mai aflăm de câte unul sau una care a căzut la datorie. Noi toate celelalte suntem învingătoarele, cele care avem privilegiul să ne privim în oglindă și să ne bucurăm de ridurile care ne-au înfrumusețat fruntea .
Privesc în jurul meu și aceste Doamne speciale sunt femei care muncesc în diferite domenii, sunt deosebit de active, își deservesc familiile, își văd de munca lor sau dezvoltă afaceri propri. Aleargă pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi, se ocupă de membri familiei dar nu se delasă, își respectă tenul și trăsăturile, își tonifică corpul prin sport și au o ținută câștigată de-alungul anilor, care le conferă un statut de femei apetisante și atrăgătoare.

Am colege care ar rușina și câteva dintre femeile tinere, doamne care nu fac eforturi disperate să arate seducător, dar pur și simplu au o eleganță naturală și un genetic sănătos, care sfidează timpul și efectele sale devastatoare.

Cosânzeană mea a secolului XXI la 50 de ani este ca un meteor care străbate cerul, luminând în drumul ei bolta stelară, revărsând asupra lumii o strălucire naturală, izvorâtă din neasemuita ei putere interioară.
 Ea s-a eliberat de constrângeri și prejudecăți, nu-i pasă de părerea mulțimii și își poartă feminitatea ca pe-o virtute. Atrage privirile, este apreciată de bărbatul mult mai tânăr, care în foarte multe cazuri se simte atras de ea, tocmai pentru că este independentă, sigură pe sine și autentică. Nu are fițele femeilor tinere, știe să iubească și să se iubească, să asculte fără a face reproșuri și nu își pierde energiile cu acțiuni inutile.
În timp ce societatea în care trăim consideră că femeile trecute de o anumită vârstă ar trebui să-și lege capul cu un batic negru și să poarte rochii lungi, largi și închise la culoare, cum o făceau femeile din generațiile anterioare, dar 50+ se încăpățânează să poarte rochii feminine, cu decoltee generoase, care îi scot în evidență formele voluptoase, sau în fuste mini în care își etalează picioarele.

Daca în anii ’70 asistam la o revoluție a unei generații de tineri hippy, astăzi femeia de 50, întoarce cursul normal al lucrurilor și revoluționează întreaga industrie fashion prin atitudine și interes pentru toate acele piese vestimentare, accesorii, produse cosmetice și de înfrumusețare care se adresau până acum persoanelor tinere.

Brand-uri care până astăzi creau piese vestimentare țintind o anumită categorie de vârstă, astăzi trebuie să țină cont de stilul și gusturile extravagante și curajoase, ale unei generații de femei mature, care se îmbracă la fel ca fiicele lor adolescente.
Există un fenomen general al societății în care trăim și dacă mă uit în jurul meu, regăsesc șablonul la un număr mare al colegelor de generație. Multe femei care au trecut de această frumoasă vârstă, din motive diferite și totuși după un scenariu comun, rămân singure cu copiii lor, după ce bărbatul cu care au împărțit câteva decenii de viață, dispare din căminul conjugal.
Bărbatul matur al zilelor noastre, la un moment dat simte nevoia probării virilității și capacităților sale sexuale încă existente și își caută virtuala fericire în brațele femeii tinere. Că este o criza a vârstei, sau pur și simplu un fenomen al societății moderne în care trăim, nu știu, dar cert este că multe femei ajunse la o anumită vârstă rămân singure, după ce bărbații lor au simțit nevoia atestării potenței în curs de dispariție.
Cosânzeana noastră va trece cu umor și înțelepciune peste acel capitol de viață, în care va constata că dintr-odată a rămas singură, lângă copiii pe care încă mai trebuie să-i pornească pe drumul vieții. În ciuda tuturor circumstanțelor ea va înflori mai mult decât ar fi visat vre-odată.
Se va bucura de erotismul ei și de toate acele experiențe minunate pe care vârsta încă i le oferă. Abia acum știe să-și descopere personalitatea. Copiii sunt mari, studiază la facultăți, sau poate chiar lucrează. Faptul că are mai mult timp liber o determină să fie mai activă și își va petrece acest timp cât se poate de valoros.

În acest moment se va îngriji cu atenție, își va alinta tenul și corpul, va apela la toate acele metode care îi vor scoate în evidență finețea și eleganța.

Sunt recunoscătoare pentru aceasta vârstă ! Vreau să trăiesc în armonie cu tot ce mă înconjoară. Echilibrul meu psihic și integritatea fizică le consider cele mai valoroase comori de care trebuie să am grijă. Mulțumesc pentru bucuria cu care trăiesc fiecare clipă, pentru mirajul fiecărei zile !

Mulțumesc că sunt femeie și îmi iubesc corpul, pe care l-am acceptat așa cum este și îl tratez cu blândețe. Am învățat să nu mă critic și să depun armele cu care am purtat un război cu propria persoană, toată viața.

Vreau doar să iubesc, să mă iubesc pe sine, să ofer și să mă bucur de cei pe care îi iubesc… și de frumusețea momentelor petrecute împreună.
A fii femeie la 50+ este un dar, pe care viața cu atâta dragoste ni l-a oferit ; e simplu Dne-lor : bucurați-vă de cadoul primit !


%d blogeri au apreciat: