VIRUSUL CU ASPECT DE COROANĂ SOLARĂ, NE- A RĂPIT PRIMĂVARA

VIRUSUL CU ASPECT DE COROANĂ SOLARĂ, NE- A RĂPIT PRIMĂVARA

Caracterul uman iese la iveală nemijlocit și sincer în acele perioade ale istoriei când destinul omenirii este cel mai vehement pus la încercare.
Un virus care îi îngenunchează pe chineji doar două luni de zile, care îi determină să construiască un spital în 6 săptămâni, poate provoca într-un stat care nu are sistemul sanitar pregătit și mentalitatea oamenilor ignorantă și lipsită de maturitate, un adevărat dezastru.
Nu știu în realitate ce a declanșat pandemia, să cred în teoriile conspiraționiste, sau să consider că lipsa de igienă, mutațiile corespunzătoare sau necorespunzătoare ale virușilor, încălzirea globală, sau gastronomia chineză să fie motivul ? Ce este însă cert, este faptul că : OMENIREA A AVUT NEVOIE DE O LECȚIE !!!
Vom învăța oare ceva din tot ce ni se întâmplă ? Deschid geamul și îmi pătrunde în casă o primăvara curată, cu aerul ei adevărat și proaspăt, cu mireasma de ghiocei și iarbă ca o declarație de iubire, o garanție de nou început și nu înțeleg cum un virus cu aspect de coroană solară ne poate fura bucuria anotimpului mult așteptat.

Dacă a sosit timpul să ne luăm învățămintele, le vom lua, trebuie să ne punem în față oglinda, cea pe care pandemia inevitabil ne-a servit-o.

Suntem dezamăgiți, șocați, revoltați de tot ce ni se întâmplă și modul în care reacționăm la situația concretă este o bună definiție a trăsăturilor umane. Sunt mai multe aspecte care pe mine personal m-au pus foarte serios pe gânduri :
1. Primul aspect este lipsa de seriozitate, de responsabilitate a semenilor noștri și indiferența pentru rezultatul acțiunilor personale, lipsa de respect față de regulile impuse de autorități, atitudinea mincinoasă în legătură cu boala și sustragerea față de carantina obligatorie.
Indiferent că vorbim de ofițerul MAI întors din Israel, unde fusese plecat cu amanta, omul care a infectat jumătate Bucureștiul, sau despre persoana care a venit pe avion din Spania fiind confirmat cu Coronavirus și a expus un număr însemnat de persoane infecției și a recunoscut doar sub presiune adevărul, până la toți acei români întorși în țară din Spania,Italia sau alte zone afectate, cei ce au mințit despre locul de unde vin și au refuzat să intre în carantina obligatorie.
Înțeleg că într-o situație de criză iți dorești să fii în siguranță în patria ta și de asta nu pot să-i condamn pe românii care bat la granițele Uniunii, pentru că au rămas în afara țării, dar cele mai bune soluții ar fi fost să rămână fiecare în țările în care muncesc, sau dacă au revenit să intre obligatoriu și nemijlocit în carantină în momentul în care intră în țară.
Fiecare dintre noi avem părinți, avem familii. Acest dezinteres și lipsa totală de răspundere înseamnă o desconsiderație față de propriile familii și față de toți membri care fac parte din ea. Este sindromul șobolanului care fuge de pe vasul care se scufundă. În isteria lor, masele humanoide , se aseamănă enorm cu hoardele de șobolani. Se activează instinctul de conservare și uităm de părinți și copii, numai să ne salvăm pielea și să ajungem într-un loc sigur, unde să nu ni se mai întâmple nimic rău, indiferent de consecințe .
Toate acțiunile individului vor avea repercursiuni asupra comunității. Suntem ființe sociale, nu putem trăi izolați și dacă nu ne respectăm, mai devreme sau mai târziu vom condamna întreaga comunitate la pieire inclusiv propria persoană.

2. Al 2-lea aspect care m-a șocat pur și simplu a fost invadarea disperată a magazinelor și acumularea unor stocuri imense de mâncare, într-un haos și o lipsă de raționament totală. Și acest aspect se leagă puternic de instinctul de conservare și este o manifestare nemijlocită a acestuia.

Dacă vine sfârșitul lumii oricum nu vei mai apuca să-ți devorezi stocurile de hrană acumulate, atâta doar că vei muri ghiftuit și după câteva săptămâni de carantină mai gras cu câteva kilograme bune. Oricum nu mai contează,putem da frâu liber poftelor :  ‘ după noi potopul ! ‘
Când rămâneți izolați în carantină veți mânca făina cu făină și toată ziua pâine ??? Mi se pare halucinant. Isteria generală, este mai contagioasă decât boala în sine și declanșează puternic spiritul de turmă.
3. În continuare nu respectăm cerințele autorităților de a sta în case și de-a ne izola pe cât posibil față de pericolul îmbolnăvirii.
Ce mă neliniștește și mă întristează însă, este lipsa testelor cu care să ne verificăm dacă suntem bolnavi, condițiile din spitalele românești, lipsa personalului suficient și al aparaturii care să ne deservească în condiții de boală.
Cred în schimb în profesionalismul medicilor și asistentelor și în oamenii de bună credință, care sunt dispuși să ajute.
4. Mai rău decât boala în sine va fi sărăcia care o va urma. Realitatea că nici unul dintre noi nu are rezerve strategice, bani puși deoparte să înfrunte o criză economică, ne face deosebit de vulnerabili. Speculanții ridică prețul alimentelor profitând de isteria generală, fără să le pese că omul de rând este deja suficient de sărac, nu are nevoie de-o criză să ajungă la limita resurselor sale.
Încerc din răsputeri să rămân rațională și să gândesc pozitiv. Să am încredere și să dau dovada de optimism, să am speranța că vom trece peste această pandemie într-un timp cât mai scurt și cu consecinte cât mai ușor de suportat.
Nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Ne vom prețui din nou valorile, ne vom regândi acțiunile, ne vom întoarce spre familiile noastre, spre părinții noștri și vom înțelege importanța existenței lor.

Vom prețui viața și sănătatea noastră, integritatea noastră fizică și sufletească, mai presus de materialitate.

Se deschide o nouă eră, un om nou se naște, care va respecta Pământul și se va îngriji de natură și de frumusețile ei.

Va veni o eră a credinței, pe care o vom practica sub Cerul liber și nu în biserici, conexiunea cu D-zeu se va produce automat în conștiința noastră și nu vom avea nevoie de preoți ,nici de slujbe ,nici de dogme bisericesti.

Cred în D-zeu și în dragostea pe care fiul lui acum în prag de Paște o revarsă asupra omenirii.

Un popor îndrăgit de D-zeu mereu va avea puterea să treacă peste momentele de răstriște prin credință și rugăciune.

Și nu ne duce în ispită și ne izbăvește de cel rău. Doamne ajută!!!%d blogeri au apreciat: