ALIAȚII MEI ÎN PROCESUL DE SLĂBIRE

ALIAȚII MEI ÎN PROCESUL DE SLĂBIRE

Să slăbești nu este ușor, dar nici imposibil. Atunci când nu ai suficientă ambiție, când sportul îți vine greu să-l faci cu consecvență și poftele de dulciuri și junk food te înnebunesc, trebuie să îți găsești aliați serioși în lupta ta cu kilogramele. Sunt câteva cuvinte cheie care trebuiesc activate precum o parolă magică și faptul că acești ostași intră în funcțiune este jumătate din reușită.
1.MOTIVAȚIA. Eu consider că este cel mai important factor stimulator al slăbirii. Cu cât ești mai hotărât și îndârjit în dorința  ta de a slăbi, cu atât reușita  este mai aproape. Motivația poate fi de multe feluri : dorința de-a avea un corp frumos, de-a arăta bine, de-a fi capabilă să porți o rochie sexy, sau niște blugi mulați pe care nu i-ai purtat din tinerețe.
Poate fi dorința de-a plăcea cuiva, unui bărbat pe care ți-ai propus să-l cucerești. Deși acest lucru este greșit, pentru că nu trebuie să ne dorim să ne schimbăm de dragul cuiva, neapărat. Pe de altă parte, în acest caz, când sentimentele dispar, va dispărea cu ele și motivația și în scurt timp vei ajunge la kilogramele inițiale.

Dorința de-a plăcea cuiva, este o motivație foarte puternică, de care te poți folosi enorm, ca să îți atingi scopurile, atâta doar că orice eșec sentimental te-ar atinge nu trebuie să se reverse asupra rezultatului obținut.

Cea mai corectă motivație ar trebui să fie, dorința de-a te menține sănătos, pentru că, kilogramele în plus afectează sănătatea. Trebuie să fii conștient de faptul că orice kilogram pierdut este o șansă nouă la o sănătate de fier.
2.ÎNVAȚĂ-TE SĂ-ȚI PREGĂTEȘTI MESELE CU BUCURIE ! CREAZĂ VARIETATE ! Știu că pe lângă un program încărcat este greu să te setezi în așa fel încât să-ți pregătești singur mâncarea, dar acest lucru este esențial pentru a avea succes în programele de slăbire.Trebuie să te organizezi în așa fel încât măcar 30 de minute pe zi să stai în bucătărie să-ți prepari mâncarea pe a doua zi.

Vei vedea că în realitate este simplu, mâncarea dietetică se prepară ușor și rapid. Carnea la grătar se pregătește repede, salatele le poți combina rapid, orezul se fierbe ușor.

Obișnuiește-te să faci cumpărăturile organizat, concentrat pe mâncarea sănătoasă, citește etichetele cu scris mic al produselor alimentare. Verifică conținutul în zahăr, aditivi sau alte substanțe dăunătoare sănătății. Urmărește să gătești variat, pentru că varietatea încântă.
Alimentele cele mai sățioase sunt proteinele: carnea albă, peștele, ouăle, brânza, cașcavalul light, iaurturi, lapte vegetal. Legumele se pot pregăti în abur la capac, în cuptor, la grătar și au rolul de-a îmbogăți mesele cu un aport de carbohidrați buni.
Fructele încercați să le consumați dimineața și înainte de masă, dar nu renunțați sub nici o formă la ele. Pentru cei care tânjesc după dulciuri, fructele sunt un înlocuitor foarte bun al mâncărurilor dulci.

3.ALEGEȚI O FORMĂ DE MIȘCARE PE CARE O FACEȚI CU BUCURIE ȘI PLĂCERE. Mișcarea singură , nu este suficientă pentru ați transforma corpul, dar alături de o dietă echilibrată, în deficit caloric, poate aduce rezultate remarcabile.

Sportul este un catalizator care accelerează procesul de slăbire și mai mult decât atât crează un corp tonifiat și o musculatură care odată dezvoltată va susține pielea și o va face fermă.
În ultima perioadă, foarte mulți antrenori încearcă să își supună clienții unor antrenamente istovitoare, cu foarte multe sărituri, cu exerciții efectuate cu propria greutate , care tind să te epuizeze și mai devreme sau mai târziu să ducă la uzura articulațiilor și chiar la dureri și imposibilitatea de-a face mișcare mai târziu.
Mișcarea este importantă, dar nu trebuie să exagerați și nu trebuie să vă chinuiți corpul. Sportul trebuie să vă ofere bucurie, trebuie să vă mișcați cu plăcere, trebuie să alegeți o formă de mișcare care vă încântă : fitness, cycling, zumba, sau pur și simplu plimbări în aer liber, mersul cu bicicleta , innotul, sau orice fel de mișcare care vă face plăcere.
Mulți ani din viață, fiind supraponderală am făcut exagerat de mult sport, alergam pe bandă chiar și la 100 de kg, greșeală care a dus la distrugerea genunchilor și la dureri cumplite de spate.
O persoană supraponderală nu are voie să alerge ! Presiunea lăsată peste articulații este atât de mare, încât în timp va duce la dureri și la imposibilitatea de-a mai face mișcare. Nu vă expuneți la așa ceva ! Faceți mișcare moderată, dar faceți-o în mod constant ! Consecvența este cea mai importantă, nu intensitatea foarte ridicată !
4.ACORDAȚI-VĂ ÎNȚELEGERE ȘI RĂBDARE. Un corp care a acumulat 30-40-50 de kg în timp, nu puteți să-l slăbiți peste noapte și nu puteți să-i tăiați radical alimentele care i-au fost dragi, ani de zile. Schimbarea trebuie să se producă treptat și cu foarte multă răbdare. pentru început permiteți-vă să faceți odată pe săptămână o zi de pacatuiala, când aveți voie să mâncați și ceva dulce, sau pizza, sau orice altceva de care vă este poftă.

Dacă în timpul programului de slăbire ați avut poftă de ceva aliment interzis, și totuși ați mâncat, considerați că nu s-a întâmplat nimic, continuați a doua zi fără mustrări de conștiință. Mici eșecuri se pot întâmpla, incercati să le redresați și să vă continuați programul.

5. NU CONSIDERAȚI PROGRAMUL DE SLĂBIRE UN STRES PENTRU ORGANISM. Toată viața am făcut cure de slăbire și am ajuns să le urăsc. Am ajuns în punctul în care eu nu mai puteam să țin nici o cură de slăbire, pentru că nu mai puteam să mănânc ceva impus de alții.
Am hotărât să-mi face eu meniul pe fiecare zi, mi-am calculat caloriile și am încercat să mă încadrez într-un aport cu un deficit mic, care să nu-mi streseze organismul.

Înainte, toate dietele hipocalorice mi-au provocat obiceiuri nesănătoase alimentare și împreună cu antrenamentele istovitoare mi-au provocat un stres imens, care mai apoi mi-a blocat slăbirea.

În aceste momente se eliberează în organism hormonul stresului cortizolul, care duce la creșterea glicemiei și prin acest fapt blochează slăbirea. Vă veți mira apoi, că de ce nu slăbiți ?!

Subiectul este foarte vast și implicit din fiecare punct principal am putea devia în nenumărate subpuncte.

Concluzia însă este una: trebuie să vă stabiliți un stil de viață, fără înfometare dar cu mese echilibrate cu toți macro și micronutrientii necesari organismului, cu mâncare variată și cu mișcarea care iți place și te bucuri s-o practici.
Rezultatele nu vor întârzia să apară și cu cât vor fi mai mulțumitoare cu atât motivația va crește și mai mult !


%d blogeri au apreciat: