CINE EȘTI TU FEMEIE ?

CINE EȘTI TU FEMEIE ?

Ești cea care porți în pântecul tău o viață nouă și făurești cea mai extraordinară creație a naturii. Ești fetița care în joaca ei la grădiniță îi întinde băiețelului de lângă ea o bucățică din prăjitura ei.
Ești doctorița care după o noapte istovitoare de gardă, mai are energia să consulte încă un pacient. Ești bătrâna mamă , care stă în poartă suspinând , asteptandu-și copiii și nepoții, lăcrimând decând privește zarea.
Ești femeia îndrăgostită care își lipește cu patimă trupul de cel al iubitului ei și se dăruiește toată în cea mai fierbinte încătușare. Ești învățătoarea care îi învață pe micii ei elevi primele semne ale scrisului și îi pornește în tainele nemărginite ale științei.
Ești mama grijulie care își veghează copiii în somn, și îi pregătește în fiecare zi pentru școală, cu o energie infinită . Ești pilotul de avion, stewardesa și ofițerul din armată, ești designerul care crează rochii de vis, ești întreg Universul de căldură, altruism și dăruire, grijă și speranță.
Ești singura șansă în aceste momente de răstriște, cea care iți iei copiii în brațe parcurgând kilometri, parasindu-ți soțul, părinții, lăsând în urmă agoniseala vieții, indreptandu-te spre un alt viitor. Ești alfa și omega, tu ești sursa vieții și energia Universului, D-zeu să te binecuvânteze FEMEIE !!!!

Am văzut o postare în social media, care arată că Pământul este purtat pe umerii firavi ai unei femei. Nu este o surpriză, și nu este numai acum, din toate vremurile, a fost așa.Toate războaiele care s-au rostogolit peste omenire, au lovit cel mai aprig asupra femeii . Bărbații au murit luptând în război, dar ea femeia a rămas în urmă cu 5-6 copii, pe care trebuia să-i crească, să-i ocrotească, cărora trebuia să le asigure hrană, să-i îmbrace, să-i trimită la școală.

Într-o căsnicie, greșește bărbatul, părăsește familia, urmându-și instinctele care mereu îl îndreaptă spre femei mai tinere, dar soția care i-a fost 20 de ani alături, rămâne singură cu copiii, pe care trebuie să-i crească, singură cu micile sau marile lor probleme, depinde de vârsta copiilor. O mamă, foarte rar își va părăsi copiii, deși știm că sunt totuși și mame care nu posedă instinct matern. Dar în majoritatea cazurilor, femeia își îngrijește și își apără cuibul, oricât i-ar fi de greu.

Este un mister, cum reușește FEMEIA să le facă pe toate, de unde izvoreste energia ei și prin ce puteri nebănuite poate să răzbată în orice situație. Un lucru în schimb este cert, o lume fără FEMEIE nu ar putea exista !%d blogeri au apreciat: