OAMENII DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

OAMENII DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

Trăim într-o societate de consum și în jurul nostru totul poate fi folosit, chiar și oamenii.
Căutând în dicționar, ai să afli că o societate de consum este aceia în care sistemul economic stimulează intenționat consumul și crează nevoi în sectoarele care sunt profitabile , ducând la aruncarea unui volum mare de bunuri și servicii pe piață, chiar dacă nu există nevoia reală pentru consumul lor.
Relațiile dintre oameni, în societatea în care trăim sunt influențate de foarte mulți factori. Omul fiind o ființă socială prin esență, simte nevoia să relaționeze, interacțiunile sale sunt rezultatul acestei necesități și având abilitatea de a recunoaște dorințele, intențiile, atitudinile și gândurile celorlalți, este tentat să se folosească de ei, la fel ca de obiectele care îl înconjoară.

Un citat din Dalai Lama este o definiție reușită a caracteristicilor momentului pe care îl trăim : „Oamenii au fost creați ca să fie iubiți, iar obiectele ca să fie folosite. Haosul lumii de astăzi este din cauză că iubim lucrurile și folosim oamenii”.

Fenomenul despre care vorbește Dalai Lama se numește „obiectivare’’ și a luat o amploare deosebită datorită rețelelor de socializare. Pe platformele de socializare, care adesea sunt confundate cu site-urile matrimoniale se duce o vânare acerbă de victime.
Ori de câte ori o persoană este tratată ca un obiect care poate fi folosit, manipulat, abuzat, și recunoscut prin proprietățile sale fizice , vorbim de „OBIECTIVARE”. Procesul de folosire al oamenilor se poate realiza pe plan fizic, sexual, financiar, spiritual și chiar emoțional.

Femeile reprezintă procentul cel mai ridicat al obiectivării, atunci când persoana lor este redusă la corpul lor, sau la anumite părți ale corpului. Profilele femeilor sunt studiate cu atenție de numeroși indivizi, care pornesc o adevărată campanie de manipulare trimițând mesaje cu complimente, cu inimioare și cuvinte dulci.

Unele femei, în special cele singure și dornice de-a-și face relații, cad în această plasă cu ușurință. S-ar putea spune că toate aceste femei își merită soarta, dar eu nu sunt de acord cu condamnarea lor, pentru că există un număr foarte mare de femei singure, care au și ele dreptul să își refacă viața, având parte de bărbați de calitate.
După ce ajung să răspundă într-un final la aceste complimentări, care le fac să creadă că vor fi tratate ca niște regine, se împrietenesc cu acești bărbați, se destăinuiesc, devin din ce în ce mai apropiate cu aceștia, după care inevitabil se ajunge la concluzia că trebuie să-și dea o întălnire.
În general se înțeleg să se întâlnească la un sfârșit de săptămână undeva într-o stațiune turistică, sau în careva dintre localitățile de origine și în general bărbatul achită cheltuielile, asta în cel mai bun caz.

Pe urmă sosește ziua cea mare, cea în care se întâlnesc în sfârșit și totul se derulează cât se poate de romantic de parcă ar fi un clișeu dintr-un film de dragoste. Cina romantică, o cupă de șampanie, atmosfera se înfierbântă, buzele se ating ușor, trupurile amețesc de aburii alcoolului și de emoția dorinței și în condițiile în care ani de zile ai fost singură, clar cedezi dorinței și te lași cucerită.

Nimic nu este negativ până acum, din moment ce plăcerea este oferită ambelor părți, doar că sunt bărbați care a doua zi dimineața își cer scuze :
– Așa-i dragă că nu te superi dacă eu acuma plec ?! – își fac bagajul și o lasă pe femeia respectivă singură în camera de hotel plătită într-un oraș străin.
Actul s-a consumat, femeia nu mai poate oferi nimic nou, scopul a fost actul sexual , iar bărbatul își continuă goana după o nouă pradă. În aceste momente femeile încearcă să înțeleagă, ce s-a întâmplat defapt ? Unde au greșit ? Care a fost momentul care s-a produs declicul și de ce ?
Totul mergea perfect, relația se derula frumos și natural și după consumarea actului sexual s-a rupt de parcă nu ar fi existat. Ei bine, motivul este diferența dintre natura femeilor și cea a bărbaților.
Dacă femeia în toate căutările ei se ghidează spre afecțiune și apartenență, bărbatul este un vânător în esență, care își urmărește prada, o vânează și o răpune, simtindu-se victorios, după care aleargă imediat după alta.
Este atât de simplu și femeia prin acest proces devine un obiect de unică folosință. Dicționarul definește „de unică folosință” prin obiecte „ făcute să fie folosite o singură dată’’ și atât în consumerism cât și în viața reală, în general obiectul de unică folosință este uzat iar apoi aruncat la gunoi, devenind deșeu.

Sună dur și lipsit total de empatie, de umanitate, dar oricât de siderați și revoltați am fi, aceste lucruri se întâmplă zilnic. Da, unii s-ar putea să comenteze că o doamnă care intră în jocul relației intime din prima seară, își merită soarta.

Această mentalitate există doar în România, cum că femeile care acceptă relația sexuală de la prima întălnire sunt femei ușoare. Eu cred că fiecare femeie are dreptul să decidă, dacă își dorește sau nu relația sexuală și dacă îi face plăcere să se ofere și să se bucure de plăcerea oferită de un bărbat are toată libertatea să o facă.
Doar că atunci când te înțelegi să petreci un sfârșit de săptămână cu o femeie și până la un punct o lași să înțeleagă că sunteți pe cale să creați o relație frumoasă, iar mai apoi o lași cu ochii în soare, asta se numește că ai folosit-o mișelește și ești un nenorocit.

Foarte ușor pot deveni și bărbații victime, mai ales cei creduli care urmăresc profilele unor femei foarte tinere. În general bărbații maturi să nu zic în vârstă, care au senzația că o femeie foarte tânără, poate chiar fetișcană este interesată de ei, doar pentru ochii lor frumoși se cheamă că sunt naivi să nu zic fraieri.

Fetele respective îi ademenesc, sunt de acord să le trimită fotografii pe mesagerie, cu ele dezbrăcate, aratandu-și sânii și părțile intime, după care îi manipulează și îi înnebunesc și se apucă să le ceară bani. Unele promit să vină în localitatea în care locuiește bărbatul, dar le cer acestuia cheltuielile de transport. Bărbații creduli, trimit banii fetei, ca să poată plăti microbusul sau autocarul și pe urmă li se dă block și nu mai pupă nici bani , nici fata.
Totul depinde de disponibilitatea victimei, de a duce obiectivarea până la capăt sau dacă are suficientă demnitate și înțelepciune să înțeleagă că până la urmă a fost folosită. Instrumentul ‚’block’’ stă la îndemâna oricui. Femeile trebuie să înțeleagă un lucru: nici un compliment făcut pe rețelele de socializare nu este o validare a valorii lor. Este doar un instrument de manipulare prin care diferiți bărbați interesați de sex vor să-și asigure o nouă parteneră sexuală, pentru un serviciu oferit gratis. Ei se gândesc că nimic nu este de pierdut: ei își oferă serviciile sexuale, iar femeia care de cele mai multe ori este matură și la o vârstă respectabilă, la rândul ei i se acordă atenție și asta e, să se bucure că a fost băgată în seamă !

Problema este că numai un mic procent al femeilor, poate lua lucrurile atât de pragmatic ! Femeile nu sunt precum bărbații și nu reușesc să se detașeze atât de mult încât să ia actul sexual doar în esență lui, un instrument al plăcerii. Pentru femeie actul sexual este un act de apartenență de validare a faptului că din acest moment sunt femeia ta, iar tu ești bărbatul meu. Femeia caută sprijin, siguranță, afecțiune și un feedback din partea bărbatului că este valabilă și reprezintă un punct statornic în viața lui. Trebuie să fii o femeie deosebit de inteligentă, înțeleaptă și pragmatică, ca să ai puterea să te detașezi, să spui în sinea ta, ahhhh am și eu dreptul la acest joc și hai să facem sex doar de amorul artei.

Toate femeile trebuie să fie conștiente de faptul că există o tendință accentuată în ziua de azi să fie folosite de bărbații care le înconjoară și aici nu vorbesc doar de obiectivarea sexuală ci și financiară. Foarte mulți bărbați acceptă să fie întreținuți de femei cu stare materială bună, pentru a le oferi doamnelor servicii sexuale și companie. Aici obiectivarea este reciprocă. Indiferent în ce direcție se înclină balanța, obiectivarea este un proces de denigrare a persoanei, de distrugere a demnității și a valorii tale ca individ.
Cu părere de rău constat că în societatea în care trăim, frumusețea relațiilor, curățenia sentimentelor și noțiunea de iubire pură și reală au fost terfelite în noroiul unei lumi ipocrite unde nimic nu mai este real și autentic, doar ‚’fake’’. Ne lăsăm duși de val și mulți dintre noi acceptăm compromisul, pentru încă o singură ultimă atingere, pentru a mai avea odată sentimentul că ești femeie admirată și curtată pentru feminitatea ta.
Dacă simți cu adevărat nevoia să trăiești aceste experiențe, acceptă realitatea nudă în grotescul și urâțenia ei.


%d blogeri au apreciat: