PAJIȘTEA DIN CURTEA VECINULUI ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI VERDE

PAJIȘTEA DIN CURTEA VECINULUI ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI VERDE

Acum câteva zile am asistat fără să vreau la o discuție la sală, între doi bărbați de vârstă mijlocie. Nu realizau că sunt suficient de aproape să le aud discuția, stăteam într-un loc mai retras cu spatele la ei. Unul dintre ei se plângea că nu mai are nici o dorință sexuală în direcția soției, dar se uită insistent la domnișoarele sexy de la sală, față de care manifestă o atracție irezistibilă, în timp ce față de soția cu care are 20 de ani de căsnicie la activ, nu mai simte nici un imbold sexual.
Cum poate să ne omoare rutina de zi cu zi dorința sexuală și care sunt metodele prin care un cuplu își poate regăsi drumul spre sexualitate? De ce considerăm mereu că pajiștea din curtea vecinului este mai verde și nu găsim bucurie în a ne contempla propria grădină ? Care este momentul în care femeia iubită, cea care stătea odată pe un piedestal, își pierde peste noapte misterul și alergăm după altele, noi, interesante, adulate?
Care este momentul în care femeia își pierde senzualitatea și ca atare sexualitatea și nu mai reprezintă punctul forte al atracției sexuale nutrite de partenerul ei ? Dorința de-a cunoaște alți parteneri și a te desfăta sexual cu un alt bărbat, există și din partea femeilor, care nu se mai simt atrase de partenerul consacrat și își doresc experiențe noi.

Doar că femeile sunt uneori mai greu de dus în horă, dar cu cât este mai emancipată societatea, cu atât și ele se învață să își cunoască nevoile, și știu exact ce vor în materie de sex.

Din păcate nu suntem inițiați în arta erotismului, nu ne explică nimeni că sexul este o imensă sursă de plăcere care face bine organismului nostru, nu ne dă nimeni primele informații de educație sexuală și trăirile care acompaniaza toate aceste experiențe. Părinții si bunicii noștri au trăit încă într-o societate în care discuțiile despre sex erau tabu, erau considerate rușinoase.
Multe femei se căsătoreau din interes și erau promise încă din adolescență bărbaților cu care urmau să trăiască o viață. Indiferent dacă se potriveau sau nu din punct de vedere sexual, cuplurile astfel formate trebuiau să trăiască o viață împreună. Unii au tendința să învinuiască femeile pentru aceste probleme, alții consideră că natura bărbaților este cea care determină aceste situații, dar în realitate fiecare partener are partea lui de vină, în funcție de trăsăturile sale psihice determinate de caracteristicile tipice sexului pe care îl reprezintă.

Adevărul se află mereu undeva la mijloc, atât bărbații cât și femeile fac greșeli fatale care duc la răcirea inevitabilă a relației sexuale, la rutină și plafonare, apoi implicit la ruperea relației de cuplu. Sexul are un rol primordial în buna funcționare a relației de cuplu, niciodată nu trebuie să bagatelizăm importanța lui de-a suda relația. Nu este doar o metodă “ de-a schimba fluidele organismului’’ între parteneri, este o formă de afecțiune și o sursă de plăcere.

În această lume searbădă și stresantă în care trăim, avem atât de puține șanse să ne simțim cu adevărat liberi și fericiți, iar orgasmul este un dar al naturii, prin care ne compensează pentru suferințele îndurate în lupta pentru supraviețuire, pe care o ducem zilnic. Bărbatul recepționează cu toate simțurile lui, senzualitatea femeii. Ea trebuie să fie misterioasă, atractivă, elegantă, să aibă o voce care să excite simțurile bărbatului. Cuvântul „senzual” se definește a fi tot ce ține de simțuri, ce desfată simțurile, în timp ce senzualitatea este înclinația spre plăcerile trupești.
La începutul relației, apoi și a căsniciei, femeile sunt senzuale și prin acest fapt atrag în mrejele lor bărbații care reacționează la această trăsătură. În timp, în diferite etape ale vieții, în special după nașterea copiilor, foarte multe femei își pierd senzualitatea. Unele cred că repulsia bărbaților lor se datorează faptului că s-au îngrășat câteva kilograme, dar în realitate acest lucru nu deranjează atât de mult bărbații. Ceea ce deranjează însă, este schimbarea totală de atitudine, față de bărbatul lor, pe care după nașterea copilului, îl neglijează, îl tratează cu răceală, îl îndepărtează, concentrându-se exclusiv doar asupra copilului.
Bărbatul nu își mai găsește locul în noua orânduire, în care el este marginalizat și total neglijat, eventual se vede nevoit să se mute pe canapeaua din sufragerie, lăsând-o pe mamă să doarmă în patul matrimonial cu copilul. În acest mod se crează premisele, unei răceli glaciare între parteneri și o scădere a libidoului atât la el cât și la ea, bărbatul în aceste condiții va căuta alinare în altă parte.

Unele obiceiuri sexuale care aveau mai deunăzi rolul de-a produce o excitație puternică partenerilor, cum ar fi sexul oral, pe care majoritatea bărbaților îl adoră, va deveni încet-încet o corvoadă pentru femeie și ea se va arăta din ce în ce mai indisponibilă să ofere această plăcere, bărbatului ei.

Problema este, că lipsa de libido a femeilor față de bărbații lor, nu este aceeași față de antrenorul de la sală, sau tatăl unui coleg al copiilor de la școală. Pe sistemul cu pajiștea vecinului care mereu este mai verde, ochii văd, inima cere și iată că asistăm la adulter din pură dorință sexuală. Dorința și atracția sexuală pentru alt partener, există atât la bărbați , cât și la femei, doar că femeile nu acționează la fel de prompt ca bărbații.
De ce își pierd femeile senzualitatea și odată cu ea și sexualitatea ? Dacă căutăm în dicționar definiția sexualității, vom afla că este ansamblul fenomenelor referitoare la instinctual sexual și satisfacerea lui.
Deci instinctiv ne raportăm la sex, avem nevoie de el, ca de oricare altă activitate a organismului nostru : avem nevoie să ne hrănim și să bem apă dacă ne este sete, să ne facem nevoile fiziologice când este necesar. Așa avem nevoie și de sex, pe lângă latura sa de reproducere, este o formă de afecțiune față de persoana iubită, o metodă deosebită de relaxare, în timpul actului sexual organismul secretă hormoni care produc fericirea, iar finalizarea supremă a actului sexual, orgasmul este cea mai înaltă formă de plăcere. Cel mai frecvent eliberat hormon în timpul sexului este oxitocina, denumit și hormonul dragostei, este în realitate un calmant natural.
Cei care trăiesc într-o relație fericită și au parte de un sex de calitate sunt oameni echilibrați, calmi, care radiază fericire și sănătate. Alături de oxitocină în organism se eliberează și endorfine.
Atunci când femeile au orgasm, s-a arătat că toleranța lor la durere crește la 74,6%. Oxitocina influențează stările noastre de spirit și este răspunzătoare pentru emoțiile noastre puternice .
Persoanele care se bucură de sex, sunt capabile să gestioneze mai bine stresul, au o dispoziție mai bună pe parcursul zilei, iar sexul regulat poate ajuta la tratarea simptomelor asociate depresiei.

O substanță chimică naturală eliberată de organism imediat după orgasm este serotonina care îți aduce calmul și mulțumirea.

Atât bărbații cât și femeile trebuie să-și păstreze deschiderea din tinerețe, pentru a experimenta lucruri noi în materie de sex. Nimic ce provoacă plăcere într-un cuplu, nu trebuie să fie interzis.
Aduce-ți-vă aminte cu câtă bucurie îi ofereați plăcere partenerului, la începutul relației și vă doreați să-l satisfaceți cu orice preț. Faceți un efort de memorie și retrăiți clipele acelea când explorați trupurile voastre înfierbântate de excitație.

Aduce-ți-vă aminte de plăcerea contactelor de altădată și de bucuria senzuală a atingerilor. Încercați să reluați acele atingeri senzuale, alături de un pahar de vin, sau șampanie care vă va ajuta să vă destindeți și relaxați.

Faceți un duș sau o baie împreună, mângâia-ți-vă corpurile sau masa-ți-vă cu ulei relaxant de lavandă și acorda-ți-vă o seară romantică ca odinioară
Acolo unde există sentimente reale și partenerii sunt mai presus de orice, cei mai buni prieteni, căldura relației nu se va stinge

Momentele de relaxare și intimitate vor reaprinde focul care a ținut trează relația mulți ani, doar necesită răbdare, atenție continuă asupră partenerului.

E nevoie de ințelepciune și inteligență, restul va veni de la sine.
Bucura-ți-vă pe beneficiile sexului, acest dar pe care natura ni l-a oferit, ca un instrument de relaxare, bucurie și plăcere, care nu ne costă nimic, doar puțină intuiție, creativitate și dorința de al practica.


%d blogeri au apreciat: