SENZUALITATEA ESTE O STARE DE FAPT, SEXUALITATEA E O STARE DE SPIRIT

SENZUALITATEA ESTE O STARE DE FAPT, SEXUALITATEA E O STARE DE SPIRIT

Senzualitatea este caracteristica umană de-a percepe lumea prin fitrul celor 5 simțuri : vederea, auzul, gustul, mirosul și atingerea. A fi senzual înseamnă să trăiești o plăcere deosebită pentru tot ceea ce transpui prin propriile simțuri, fiind capabil să te identifici perfect cu această stare.
Acest lucru nu se întâmplă pentru a impresiona pe cineva, ci pur și simplu, pentru propria ta plăcere, fără să ții cont de lumea din jur. O femeie senzuală, se recunoaște prin modul în care se îmbracă, felul în care pășește, se comportă, privește și vorbește.
Toate acestea se întâmplă pentru că aceasta este firea ei, nu o face pentru alții. Este vorba de naturalețe și autenticitate, fără a avea dorința de-a epata sau impresiona.

Dacă un om este senzual el se va bucura de viață, cu tot ce ține de ea, prin urmare îi va face plăcere să contempleze natura cu frumusețile ei, va iubi obiectele și oamenii frumoși, va aprecia mâncarea bună și mireasma florilor și va savura atingerile senzuale.

Bărbații își doresc să fie în preajma unei femei senzuale, eleganța ei îi duce cu gândul la sex, dar într-o altă manieră decât cea brut animalică. Sexualitatea se referă exclusiv la actul sexual și la tot ce se leagă de acesta, pe când senzualitatea se referă la simțuri, plăcere și apetit pentru tot ce derivă din acestea.
Oricine poate să fie sexy fără a fi senzual, dar senzualitatea întotdeauna provoacă dorință. Diferența dintre cele două, este ca și cum am face diferența dintre a face sex și a face dragoste.

Senzualitatea este o calitate care o aduci în genele tale și te caracterizează ca individ, poți s-o ai sau nu, pe când sexualitatea este biologie pură, instinct în formă brută. Senzualitatea reprezintă arta seducției, care nu duce neapărat la sex, în timp ce sexualitatea derivă din dorința fizică pentru sex.

Senzualitatea se naște dintr-o dorință psihică, emotioanala și spirituală de-a găsi plăcere în tot ce ne înconjoară. În timp ce latura sexuală a individului poate fi scoasă din funcțiune în orice moment, senzualitatea nu o poți comuta cu butonul pornit- oprit, dacă ea nu există, cam greu o poți recăpăta, dar nu e imposibil.
Adeseori senzualitatea se confundă cu sexualitatea pentru că inerent exprimă dorință. Persoana senzuală iubește tot ce o înconjoară, dar în același timp se iubește pe sine și hai să fim serioși : dacă acest lucru nu e un fapt irezistibil, atunci ce este ?!
Doi oameni diferiți nu sunt senzuali în același mod. Nu este vorba de aspectul fizic, de forma obrajilor sau de genele dese sau mai puțin, este vorba în schimb de modul în care se mișcă, cum își modulează vocea, senzualitatea e ascunsă în gesturi, în unduirea șuvițelor de păr, în atingerile tandre.

Reiese din modul în care persoana șede pe un scaun, stă în picioare, sau când merge.

Dacă de-alungul timpului ți-ai pierdut senzualitatea și prin acest fel nu îți mai regăsești drumul spre propria sexualitate, poți reveni la sinele tău senzual, recapitulând elementele de bază.
Încearcă să faci un exercițiu al minții : gândește-te ce ți-a plăcut ultima dată să atingi? Ce are gust bun pentru tine? Ce muzică îți place să asculți ? La ce îți place să te uiți? Prin toate acestea studiezi ce se întâmplă cu simțurile tale , cele care îți provoacă bucurie și te fac să te simți bine în corpul tău.
În definitiv senzualitatea este bucuria de-a te simții bine în propriul corp și acest lucru se poate recâștiga prin câteva metode:
BUCURIA MIȘCĂRII – se poate manifesta prind dans, yoga, stretching, plimbări sărituri ca mingea, a cânta la pian sau un alt instrument. Ce trebuie să urmărești este să explorezi care sunt senzațiile tale fizice în timpul mișcării și să te lași cu totul pradă acestora.
CAUTĂ FRUMUSEȚEA în tot ce te înconjoară . Acestea pot fi flori în grădină, frumusețea naturii, un apus sau un răsărit de soare, o operă de artă. Încearcă să te studiezi și să înțelegi , ce este plăcut pentru tine din punct de vedere vizual.
GĂTEȘTE UN FEL DE MÂNCARE – nu trebuie să fie ceva catalogat cu 5 stele Micheline, poate să fie spaghete cu sos de roșii, dar important este să vă lumineze simțul mirosului și al gustului.

Pentru a înțelege acest exercițiu, observați gustul, cepei, a usturoiului, a bulionului separat apoi combinația dintre toate aceste elemente, ce vor da savoare mâncării. Pe viitor încercați să păstrați aromele apetisante în bucătăria Dvs.

SIMȚUL ATINGERII – experimentați tușeul diferitelor texturi și materiale: pene, blănuri, lână, mătase, diferite țesături, piele de căprioară. Studiați diferitele texturi și experimentați care atingere este plăcută corpului vostru, fără să vorbim aici de atingerea sexuală.
Senzualitatea îți poate îmbunătăți semnificativ sexualitatea, deși cele două noțiuni nu merg neaparat mână în mână, dar sunt situații în care totuși pot. Reconfigurarea senzualității, poate avea o influență remarcabilă asupra vieții tale sexuale, mai ales în condițiile în care corpul tău fizic cunoaște anumite limitări.

Reînvierea senzualității între parteneri poate avea efecte deosebit de benefice asupra vieții sexuale. Încercați să experimentați o plăcere a unui partener și prin asta revocați sinele vostru senzual.

Dacă unul dintre parteneri iubește dansul, organizați o seară dansantă numai pentru voi doi, alături de un pahar de vin și o mâncare gustoasă, după care delecta-ți-vă cu dans și bucura-ți-vă de plăcerea pe care o resimțiți.
Atingerea diferitelor părți ale corpului, reciproc între parteneri , poate fi o modalitate de a readuce atracția sexuală în cuplu.

Senzualitatea este o formă supremă a iubirii de sine, dar și a celei pentru partenerii noștri, nu e numai o modalitate de a ne însănătoși pe sine, dar și o metodă de tratare a problemelor de cuplu și relaționare și nu în ultimul rând un instrument de stimulare a sexualității între parteneri.

Lăsa-ți-vă cuprinși de plăcerea senzualului și bucura-ți-vă de beneficiile sexualității voastre.
Dacă sexualitatea e o stare de spirit, senzualitate este o stare de fapt, dar șanse de-a o îmbunătăți și perfecționa vor exista în orice moment și la orice vârstă.


%d blogeri au apreciat: