CUM SĂ ÎȚI ÎMBRĂȚIȘEZI VÂRSTA DE 50+ ȘI S-O TRATEZI CU UMOR

CUM SĂ ÎȚI ÎMBRĂȚIȘEZI VÂRSTA DE 50+ ȘI S-O TRATEZI CU UMOR

Mesageria mi-e plină de mesaje cu complimente din partea bărbaților mult mai tineri, nevorbind de cele 300 de cereri de prietenie în așteptare. Faptul că pozele mele netrucate, nephotosopate și necenzurate atrag sute de cereri de prietenie, nu se datorează frumuseții mele debordante ci mai degrabă zvonului care circulă pe social-media cum că femeile trecute de cincizeci sunt încă dornice de sex, dispuse de-a face partenerilor anumite favoruri sexuale, din punct de vedere material, au o poziție stabilă și încă își doresc să trăiască viața din plin.
Dar conviețuirea cu propria ta persoană la 50 de ani, este o aventură continuă, care autoironic spus, te surprinde în fiecare zi. În fiecare dimineață trezirea din pat este o provocare pentru simțuri, practic nu există părticică a corpului tău care să nu te doară, sau să nu pocnească, durează câteva minute bune până te pui pe picioare, să o poți lua din loc.
Practic oasele tale trebuie să se replieze în poziția funcțională, în așa fel încât să fii în stare să îți efectuezi activitățile în poziția verticală. Inevitabil, mă gândesc zâmbind la posibilele partide de sex matinal, pe care acești tinerei și le-ar dori cu tine și tu îți imaginezi cu groază, că s-ar putea să înțepenești în poziția sexuală preferată, fără să mai poți reveni în starea inițială.

Oricum dacă te hotărăști să dai curs unui avans și să zicem ajungeți în dormitor, te vei rușina când în timpul actului sexual se vor auzi oasele și încheieturile tale trosnind și nu vei putea acoperi sunetul lor cu ajutorul gemetelor tale de plăcere. Dacă vă hotărâți să mai și rămâneți împreună peste noapte, nu vei închide un ochi toată noaptea, de frică să nu-l îngrozești cu sforăitul tău.

Dacă ai 50 de ani, nu întotdeauna ce-ți imaginezi tu teoretic, se poate realiza și practic, corpul tău ți-ar putea face feste, nu te poți baza 100% pe cooperarea fizică cu acesta.
Mai deunăzi am citit o postare pe grupul ”Șoapte” de pe Facebook în care era tratată psihologia femeii la 50 de ani. Textul respectiv m-a inspirat și mi-am propus să pun pe hârtia virtuală lista acelor acțiuni pe care le făceam în tinerețe, dar nu mai doresc să le mai fac după onorabila vârstă de 50:

1.În tinerețe voiai să fii sexy și slabă pentru bărbatul care ți-a cucerit inima. Acum, nu mai vrei să slăbești de dragul niciunui bărbat, mai mult decât atât nu vrei să renunți la prăjitura preferată, pentru a fi slabă, nu-ți mai pasă.

2.Adori adidașii tăi cei mai comozi, îi încalți până și la rochița preferată, chiar dacă stilistic nu se pupă, nu contează. Dacă este necesar inventăm un stil nou : mi-se-rupe-n-style. Pantofii cu toc îi porți doar la o nuntă a unei rude foarte apropiate, după o oră îi schimbi cu balerinii cei mai dragi fără să te intereseze că arăți mult mai grasă cu fiecare centrimetru cu care te apropii mai mult de pământ.
3.În rarele situații când te inundă libido-ul, preferi să faci sex singură: nu te vede nimeni, nu stai în poziții incomode și ciudate, plăcerea astfel resimțită s-ar putea să fie dublă în intensitate.
4.Nu mai vrei să fii pe placul nimănui, nu vrei să impresionezi sau să câștigi simpatia cuiva, nu te interesează nici dacă ești considerată grasă, bătrână și urâtă. Asta de-acuma e problema lor, nu a ta !

5.Nu vrei să renunți nici în ruptul capului la lucrurile care îți plac: liniștea și comfortul casei tale, efectul recomfortant al singurătății, nu îți complică nimeni viața, vii când vrei, pleci când vrei, faci ce vrei. Indiferent cine ar vrea să îți facă orice fel de program interesant, nu va fi niciodată mai plăcut decât liniștea pe care ți-o conferă căminul tău.

6.Hainele pe care le porți trebuie să-ți fie comode, să îți confere lejeritate, nu renunți la eleganță, dar nu vrei rochii strâmte, pantaloni care să crape pe tine, sau bluze ultra decoltate. Trebuie să ai libertate maximă de mișcare, dacă cumva te dor încheieturile, haina să nu fie un motiv în plus de discomfort.
7.Dacă până la 40 habar n-aveai de medicamente, nu luai pastile doar când erai răcită, acuma poșeta ta arată ca o farmacie ambulantă din care nu lipsesc de regulă : medicamentul pentru tensiune, calciu-magneziu-zinc, un antiinflamator și un colagen pentru încheieturi și coloană, medicamentul contra menopauzei care te apără de bufeuri , cel pentru fierea leneșă și arsuri la stomac. Dacă te roagă o colegă să-i dai un medicament, ești satisfăcută că poți ajuta, doar la tine se găsesc de toate.
8.Dacă toată viața ai fost persoană care nu știa să spună nu, în sfârșit ți se rupe, adori să spui NU, într-un final, ai învățat cuvântul , l-ai introdus în vocabular.
9.Te mai uiți la bărbații frumoși pe stradă, le mai arunci câte o ocheadă în virtutea inerției, de regulă ei întorc capul îți evită privirea, dar nici asta nu te mai afectează. Acum te poți uita și cu insistență, nu te va aborda nimeni, nu vei păți nimic, vei fi tratată cu indulgență și trecută cu vederea.
10.Chiar dacă în tinerețe ai fost tipul acela de femeie care trage tare pentru carieră, nu te-ai concentrat în mod special asupra vieții de familie și a copiilor, printr-o minune inexplicabilă ai devenit obsedată de copii : le zâmbești pe stradă, le faci cu mâna, îi admiri cum se joacă și ți-ai dori să fii înconjurată de aceste ființe sincere și adevărate.
11.La fel ca și obsesia pentru copii, vei fi atrasă inexplicabil de animaluțe : căței și pisicuțe pe care le-ai aduna în jurul tău, chiar dacă ești conștientă că nu poți să-i ajuți pe toți. În fiecare zi ești tentată să aduci acasă un câine sau o pisicuță abandonată.

12.La 50+ te simți independentă, nu vrei să depinzi de nimeni și chiar nu îți dorești acest lucru, chiar dacă au fost momente când te-ai simțit singură și ți-ai fi dorit compania unui bărbat, de acum alungi aceste gânduri și te bucuri de libertate.

13.Nu mai ai pretenții imposibile față de nimeni : fiecare partener din viața ta, de acum înainte, stă cât vrea, rămâne cât îi face plăcere și îți oferă din farmecul personal cât dorește.
Nu te mai atașezi în mod disperat de nimeni, îi oferi un grad maxim de libertate.

Înveți să te bucuri de orice persoană care simte plăcerea să fie în anturajul tău, atâta timp cât este dispusă să stea alături de tine.

Contabilizezi fiecare apropiere ca pe un dar al vieții, încercând să acumulezi cât mai multă plăcere și afecțiune.
14.Te întorci spre natură și te bucuri de frumusețea ei, nu te costă nimic s-o admiri. Dacă ai bani, cel mai frumos hobby va deveni călătoria.

Trecerea timpului nu este un motiv de bucurie, dar este un fenomen ireversibil, putem să încetinim efectele sale, dar nu le putem evita cu desăvârșire.

Nu ne rămâne decât înțelepciunea de-a trata cu umor schimbările pe care timpul le lasă asupra feței și trăsăturilor noastre și asupra corpului nostru.
Vârsta femeii la 50+ este o binecuvântare, fiecare zi este o aventură, depinde doar de tine, să o faci plăcută și interesantă, iubindu-te, fiind blândă și înțelegătoare cu tine însuți, cu corpul tău .


%d blogeri au apreciat: