DEGEABA EȘTI VALOROS DACĂ NU EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT

DEGEABA EȘTI VALOROS DACĂ NU EȘTI ÎN LOCUL POTRIVIT

O postare a unei prietene , pe Facebook mi-a atras atenția, pentru că mesajul transmis era unul important pentru fiecare dintre noi, sub diferite aspecte ale vieții : că vorbim de carieră, sau de viața personală.
Citatul sună în felul următor:
”Degeaba ești valoros dacă nu ești în locul potrivit. Dacă nu ești apreciat, nu te supăra, înseamnă că te afli într-un loc greșit. Nu sta într-un loc în care nimeni nu îți vede valoarea.”
Faptul că nu suntem în locul care ne cinstește valoarea se poate întâmpla atât într-o relație de cuplu cât și în carieră. În ce privește relația de cuplu, cunosc destule persoane care ani de zile s-au complăcut în relații toxice.

Chiar dacă erau conștienți că lucrurile nu sunt pe un făgaș bun, că mai devreme sau mai târziu relația este expusă eșecului, se ambiționau să persiste în ea cu încăpățânare. Atunci când într-o relație vorbim de vătămare corporală, de abuzuri de orice natură, locul persoanei care reprezintă o victimă nu este acolo.

Trebuie să aibă curajul de a pleca de lângă cel care o abuzează, punându-i viața în pericol. Cunosc femei care stau în căsnicii toxice, ani lungi de zile, fără să aibă curajul să rupă definitiv relația, chiar dacă aceasta devine un pericol atât pentru copii , cât și pentru mamă.
Sunt bărbați care, pentru a-și ascunde frustrările, complexele de inferioritate față de femeia cu care trăiesc într-o relație, indiferent că este vorba despre incapacitatea lor de-a oferi siguranță financiară femeii, sau că femeia chiar câștigă mai bine decât bărbatul, încearcă s-o insulte cu cuvinte de ocară cu comentarii și critici la adresa aspectului ei fizic, a comportamentului, sau a oricărui fapt prin care o pot jigni și agresa verbal.

Orice fel de neputință a bărbatului indiferent că este de natură financiară, sexuală, sau morală se răsfrânge prin abuz asupra femeii, indiferent că este vorba de abuz: verbal sau de orice altă natură, tot abuz se numește. Pentru aceste femei este foarte greu să se desprindă de bărbatul cu care au o relație toxică. Cu cât bărbatul este mai agresiv, cu atât femeia se simte mai vinovată, crezând că nu se ridică la nivelul așteptărilor și pretențiilor lui și încearcă cu toate mijloacele să-l îmbuneze, să-l satisfacă.

Nu realizează că eforturile ei sunt în zadar, că bărbatul are o problemă cu propria persoană, că totul pornește de la eul masculin care se află într- o criză. Femeia trebuie să se îndepărteze imediat ce observă acest comportament, de bărbatul toxic, oricât i-ar fi de greu, chiar dacă îl iubește.
Fiecare dintre noi a simțit măcar odată în viață, că nu se află în locul potrivit, că este în stare de mult mai mult și că nu este exploatat la reala lui valoare, sau pur și simplu nu i se atribuie sarcinile care se ridică la nivelul său profesional. Din punct de vedere al job-ului, te afli într-un loc potrivit atunci când abia aștepți o nouă zi , cu noi provocări și oricând te gândești cu plăcere la locul tău de muncă.
Ai o pregătire profesională, mulți ani de experiență și carieră în spate, ai acumulat foarte multe informații, ești în stare să transmiți mai departe generațiilor care vin din urmă, cunoștiințele tale și totuși la locul tău de muncă nu ești apreciat : nu ești renumerat cum se cuvine, simți că salariul pe care îl primești nu se ridică la valoarea muncii tale și nu este cuantificarea corectă a efortului depus și a valorii pe care munca ta o aduce evoluției companiei în care te afli, atunci înseamnă că lucrurile nu merg pe un drum bun.

În orice moment trebuie să fii conștient că, timpul irosit fără sens, nu se mai întoarce înapoi, că dacă în tot acest timp nu ai fost renumerat și tratat la reala ta valoare, lucrurile nu se vor schimba, trebuie să ai tu curajul să schimbi ceva, trecând mai departe.

Uneori avem tendința să ne resemnăm, să gândim că la vârsta la care am ajuns nu ne mai angajează nimeni și trebuie să acceptăm orice compromis, recunoscători fiind, că macar avem un loc de muncă.
Dacă totuși ești convins că nu ai nici o șansă să schimbi locul de muncă, găsește frumusețea în munca pe care o faci.
Dacă îți place anturajul, dacă te simți bine, dacă ai condițiile la care te așteptai, chiar dacă munca nu te satisface pe deplin profesional, încearcă să găsești acele valențe care te atrag și concentrează-te asupra lor.
Recunoștiința este un sentiment corect, vei avea doar beneficii datorită ei, dar nu trebuie să te lași copleșit de deznădejde, sau să te lași bătut, că nu vei avea șansa să găsești un job mai bun.
Trebuie să cauți în continuare, cu perseverență, numai perseverența îți poate aduce succesul. Pentru fiecare există o șansă, posibilitatea de a demonstra de ce este în stare.
Dacă consideri că nu te afli în locul bun, nu aștepta, trebuie să acționezi, cât nu este prea târziu, să nu regreți că nu ai făcut-o.

Practic timpul petrecut la locul de muncă, de multe ori depășește cel pe care îl petrecem cu familia, cu oamenii dragi, sau prietenii.

Dacă locul în care îți petreci cea mai mare parte din viață, nu te satisface material, intelectual, profesional și moral, înseamnă că nu te afli în locul potrivit.
Sunt conștientă că în ambele cazuri, atât în carieră, cât și în viața personală îți trebuie foarte mult curaj să ai puterea să schimbi situația.

Pentru ca un om să trăiască o viață demnă atât în cariera lui, cât și în viața personală, trebuie să fie în primul rând respectat și tratat la reala lui valoare, când nu se întâmplă acest lucru, singura șansă este îndepărtarea de locul în care nu i se recunoaște valoarea.

Uneori, acest lucru nu este înțeles de toată lumea. Faptul că ești respectat si tratat cu demnitate, valorează mai mult decât banii pe care îi câștigi, dar nici importanța lor, nu trebuie minimizată.


%d blogeri au apreciat: