DE CE REGRETĂ BĂRBAȚII, CĂ TE-AU PĂRĂSIT ?

DE CE REGRETĂ BĂRBAȚII, CĂ TE-AU PĂRĂSIT ?

Telefonul dă un clic în toi de noapte, este bine trecut de miezul nopții, aproape 3. Știu că este sunetul care mă avertizează că am primit un mesaj pe Facebook, dar pe jumătate adormită îl ignor, am să-l citesc mâine.
Un bărbat care mi-a provocat multă suferință, m-a jignit și m-a desconsiderat de multe ori, mă întreabă în toi de noapte ‘’ ce faci ?, cum te simți ? “. Trecuse foarte mult timp decând nu mai aveam practic nici o tangență cu el și eram mândră de mine, că am reușit să închid poate cel mai dureros episod din viața mea.
Am simțit regretele în cele două întrebări scurte și părerea de rău că nu mai exist în jurul lui ca femeie, ca amică, ca om, care mereu i-a oferit un umăr de sprijin, o ureche care l-a ascultat și o prezență cu răspundere, când avea nevoie de ajutor.

Doar că, oricât de bun ai fi la suflet, la un moment dat te saturi să oferi numai tu și să primești dezamăgiri și suferință, niciodată o mângâiere. Nu aș fi avut puterea să mă desprind de el, dar D-zeu mi-a organizat soarta și a aranjat în așa fel lucrurile încât datorită unor motive obiective, l-a îndepărtat de mine.

Dacă tu nu știi ce îți face bine, D-zeu va găsi calea să îți rânduiască viața în așa fel încât să fii favorizat de soartă. Am trecut cu vederea mesajul, nu am răspuns nici a doua zi, având cea mai neplăcută senzație trăită vreodată, conștientă fiind că nu mai vreau niciodată să retrăiesc experiențele cu acest om.
Regretele lui sunt eliberarea mea și șansa de-a învăța ceva din experiențele negative, trăite. Și nu este singurul la care simt părerea de rău și conștientizarea faptului că a pierdut o femeie adevărată, o femeie care avea toate atuurile să-l facă fericit.

Chiar dacă bărbatul respectiv alege o altă femeie, la un moment dat, după ce se mai ridică ceața, va realiza diferența dintre tine și cealaltă. La un moment dat va vedea mai limpede lucrurile, își va da seama de calitățile tale și atunci vor apărea regretele. De ce nu te apreciază bărbații atunci când te au, de ce apar regretele tardive în momentul în care te-au pierdut ?

Regretele apar când relațiile actuale în care sunt implicați bărbații respectivi, încep să scârțâie, sau pur și simplu se destramă, când actualele iubite îi părăsesc, îi înșală și inevitabil aceștia realizează diferențele de comportament.
1. COMPARAȚIILE NU ÎNTOTDEAUNA SUNT ÎN FAVOAREA NOII PARTENERE
După ce trec primele luni de relație când noutatea este încântătoare și fluturașii din stomac îți iau mințile, începi să vezi mai limpede și poți să compari actuala iubită cu fosta.
Când un bărbat își schimbă femeia pentru o alta, în general caută una mai tânără, poate și fizic mai arătoasă decât cea pe care o avusese până atunci. Dar alegerile care se ghidează după criterii fizice sau de vârstă, după motive superficiale, de regulă aduc după sine regrete.

Odată cu trecerea timpului își va da seama că a făcut o greșeală, pierzând un om bun, cu care s-a înțeles și lângă care i-a fost foarte ușor să conviețuiască. Nu v-ați certat niciodată, nu l-ai controlat niciodată indiferent unde pleca, ai avut încredere în el.

Actuala îl monitorizează pas cu pas, nu are nici un pic de libertate de mișcare și îl însoțește peste tot, devenind agasantă. Nu i-ai cerut niciodată nimic și nu l-ai bătut la cap pentru orice nimicuri și mai mult decât atât, nu i-ai făcut reproșuri. Toate acestea vis-à-vis de o femeie agasantă, indifferent că este mai tânără, la un moment dat îl vor face să înțeleagă ce a pierdut.
2. ÎI LIPSESC DISCUȚIILE VOASTRE LUNGI ȘI ÎNȚELEGEREA TA
Nopți întregi ați discutat pe messanger diferite subiecte și v-ați afundat în lungi comtemplari ale diferitelor teme care vă interesau pe amândoi. Uneori stăteai trează până la o bucată de noapte, doar să-i ții de urât și să îl asculți.
Încercai să îi dai sfaturi când se simțea copleșit de problemele existențiale și îi ofereai un umăr de sprijin când se simțea singur în fața greutăților vieții. Îl înțelegeai și îl asigurai că în orice moment ești alături de el, orice s-ar întâmpla.
Atunci când prietena actuală, dă semne că vrea să-l părăsească, că s-a săturat de comportamentul lui, de reproșuri, de scene de gelozie și de diferitele comentarii, el își va da seama cât de frumos ați trăit voi împreună.
3. NU A FĂCUT NIMIC PENTRU A TE PĂSTRA LÂNGĂ EL
Acuma realizează că nu a depus nici un efort să te țină lângă el, chiar dacă a fost conștient că îi va fi foarte greu să te piardă. Poate din orgoliu, poate datorită faptului că s-a lansat într-o nouă relație, nu a dat pe moment importanță faptului că a piedut un om care a ținut la el cu adevărat.
Între timp tu ți-ai dat seama că numai datorită faptului că erai îndrăgostită nebunește de el, nu ai văzut caracterul lui adevărat și acum realizezi că nu a meritat aprecierea și dragostea ta.

4. SEXUL CU TINE A FOST FOARTE PLĂCUT. Ți s-a confesat când deja erați pe punctual de-a rupe relația, că nu s-a simțit cu nimeni niciodată atât de bine în momentele intime, cum s-a simțit cu tine. Tu ești femeia senzuală care nu s-a sfiit să experimenteze în pat și a reușit să facă clipele de intimitate petrecute împreună, momente de neuitat.

Ori de câte ori va constata că actuala prietenă nu este dispusă să îi îndeplinească anumite favoruri sexuale, se va gândi cu nostalgie la tine, cea care ai fost o parteneră sexuală desăvârșită.
5. ȘTIE CĂ MERIȚI PE CINEVA MULT MAI BUN
Ai trecut cu greu peste momentele dificile, dar cum timpul le rezolvă pe toate, te-ai resemnat și ai făcut un pas înainte. Ai închis capitolul care ți-a provocat atâta durere si te simți un alt om. Poți să te detașezi acum de relația asta și s-o privești obiectiv, fără să îți mai provoace suferință.

Încet-încet dispare în negura trecutului orice sentiment trăit față de el și realizezi că tu singură i-ai atribuit calități de super-om, pe care în realitate nu le are. În schimb el realizează că a fost prea ‘’ mic ‘’ pe lângă tine, că nu a reușit să se ridice la tine, că meriti pe cineva mult mai bun.

Un om care să te iubească necondiționat, care să fie atent la nevoile tale, să te asculte și șă-ți mângâie întreaga ființă, un bărbat care poate să aibă grijă de tine și este în stare să te facă fericită.
6. ÎN PERSOANA TA A PIERDUT UN PRIETEN DE NĂDEJDE
Prietenii sunt foarte valoroși în conjunctura în care trăim în prezent. Cei adevărați sunt foarte rari și dacă îi avem trebuie să avem grijă să-I păstrăm pe lângă noi. Întotdeauna l-ai ajutat când a avut nevoie de tine, ai răspuns la telefoane, chiar și în mijlocul nopții și când te-a chemat ai fost acolo.

Indiferent de ce ajutor a avut nevoie, mereu te-ai făcut punte-luntre și l-ai ajutat. Acum știe că nu mai poate apela la tine, că, sipetul cu lucruri bune s-a închis pentru totdeauna și nu poate face altceva decât să se gândească cu nostalgie la clipele de demult.

Tu în schimb abia acum reușești să te eliberezi, știi foarte bine că regretele lui nu oferă șansa unei împăcări, sau a unei reinițieri a relației. Ai închis un capitol din viața ta, realizând că tot ce a fost suferință a avut rolul să-ți ofere lecții de viață.
Tot ce ai învățat, te va face mult mai puternică pe viitor, vei știi exact care sunt tipurile de bărbați de care să te ferești.


%d blogeri au apreciat: