IUBIRI TRĂITE ȘI UITATE

IUBIRI TRĂITE ȘI UITATE

Te-ai aprins ca o torță cu fiecare iubit întâlnit de-alungul vieții, și arșița pasiunii, te-a mistuit. Ai dat tot ce este mai bun din tine și când ceața care ți-a zăpăcit rațiunea a dispărut, ți-ai dat seama de aspectele realității, pe care nu ai fost capabilă să le vezi, atâta timp cât erai îndrăgostită.
Se spune că îndrăgostiteala durează 3 ani, poate că așa este, dar iubirile adevărate te pot însoți toată viața, dacă în spatele pasiunii există și un sentiment profund de respect și prețuire pentru omul iubit și dincolo de asta, o prietenie care vă va putea ține alături toată viața.
Dar eu nu am avut parte de această formă de iubire, chiar și aceea care a prins o formă legală, s-a adeverit a fi o înșelătorie care a țînut aproape douăzeci de ani, după care, dintr-o frază aruncată la întâmplare, am înțeles că nu am fost iubită niciodată. Îți poți clădi o viață pe o minciună ?

Poți construi o familie pe un sentiment pe care tu crezi că îl trăiești, dar celălalt nu a fost capabil niciodată să ți-l dăruiască ? Când conștientizezi acest lucru, știi că familia pe care ai construit-o este un castel din cărți de joc, care la o simplă atingere se va nărui, de parcă nu ar fi existat defel.

Cum e să te trezești într-o zi după douăzeci de ani, singură, cu două decenii de viață care s-au dus pentru un vis care s-a dovedit a fi o iluzie ? Apoi te înveți să îți continui drumul singur, nu te va întreba nimeni, ce porți în suflet, sau dacă ești bine cu adevărat ?
Se înțelege de la sine, că trebuie să te autovindeci, să te aduni din propria ta cenușă, că nu ai prea multe alte alternative și vei înțelege rapid că te ai numai pe tine.

Dar viața nu se oprește aici cu lecțiile. Tu încă ești tânără, știi că ai și tu anumite necesități, că sentimentul apartenenței te va face să îți cauți un nou tovarăș. Vei căuta cu disperare, în naivitatea ta, crezând că lucrurile se vor derula natural la fel ca în tinerețe.

Că va veni omul care ți se potrivește, care te va iubi pentru ochii tăi frumoși și pentru sufletul și mai frumos și va umple golul imens care ți s-a căscat în suflet, după marea despărțire. Doar că, până nu îți faci lecțiile și temele de casă pe care viața ți le servește, nu ai cum să treci la nivelul următor de gaming.
‘’The next level’’este și mai greu și cu cât înveți și parcurgi mai mult din imensa junglă a relațiilor îți va fi din ce în ce mai dificil.
Vei întâlni, tot felul de indivizi, care îți vor arăta diferite fețe ale caracterului uman și te vor familiariza cu tipuri de oameni pe care tu încă nu i-ai întâlnit în viața ta, fiind ancorată în siguranță unei căsnicii.

Vei avea relații toxice, cu indivizi care te vor chinui pe plan sentimental și uman, zdrobindu-ți încrederea de sine, și călcându-ți în picioare demnitatea.

Privind înapoi, îți vei pune întrebarea : cum am putut permite acelei persoane care nu se ridică la nivelul meu, să se comporte cu mine atât de înjositor ? Nu te vei recunoaște în acele ipostaze și nu vei putea înțelege de ce ai acceptat acele umiliri, chiar dacă tu ai dat mereu afecțiune și dragoste persoanelor respective.
Dar lecțiile au fost învățate și cel mai câștigată ai ieșit din vâltoarea lor cu sentimentul că știi cine ești, că îți cunoști valoarea și ești hotărâtă să nu mai permiți nimănui să te înjosească și să te calce în picioare.
Oameni care odată au reprezentat piloni importanți ai vieții tale, astăzi sunt doar străini, niște indivizi pe care îi privești cu milă, fără să mai vrei nici în ruptul capului să ai de-a face cu ei. Îți dai seama că sunt unii oameni care niciodată nu vor învăța unde le este locul și nu vor realiza diferențele imense dintre tine și ei.
În general proștii se cred buricul Universului și chiar dacă te aflii la zece nivele deasupra lor, ei te vor vedea doar așa cum își doresc ei, din perspectiva lor îngustă.
Sosește acel moment în care ei nu mai reprezintă nimic, nu mai tresari dacă primești un mesaj, nu te mai încântă complimente din partea lor, sau faptul că vor să-ți vorbească.
Te-ai vindecat de atracția pentru cei care nu merită iubirea ta și știi cum să te păzești de acești indivizi. Nu mai crezi în complimente false, menite să camufleze scopuri nerușinate de-a se folosi de tine.Știi exact, ești conștientă și realistă, că o femeie la această vârstă nu va ieși niciodată câștigată dintr-o asemenea relație.

Toți acești crai vor dispărea în negura uitării, la fel de rapid precum au apărut în viața ta și nu mai poți să-i vezi, decât ca pe niște străini fără noimă. Interesant este, că ei vor încerca să reia relația cu tine, agățâdu-se de noțiunea de ‘’prietenie’’, de ‘’bune cunoștiințe’’, de ‘’amiciție’’, doar-doar va mai pica ceva din mana cerească de la care au fost îndepărtați, dar s-a cam dus baba cu colacii, la propriu.

Au existat bărbați în viața ta care în loc să te înconjoare cu cuvinte frumoase, cu declarații și cu complimente, așa cum ai fi meritat, te-au umplut cu cuvinte de ocară și denigrări din ‘’bătrână și grasă’’ nu te-au scos și a trebuit să asculți zilnic această hărțuire morală. Ai plâns și te-ai chinuit, fără să ai puterea să te desprinzi de cel care te rănea zilnic.
Dar a sosit și ziua în care ți-ai adunat puterile și ai decis să pui capăt acestei suferinți și te-ai rupt definitiv de omul care îți provoca durere.

El este un ratat și un frustrat, dar tu știi că nu vei mai permite nimănui să te facă să suferi. Ți-ai pus multe întrebări dealungul acestor experiențe, uneori neînțelegând de ce trebuie să treci prin ele, apoi ai înțeles că totul este spre binele tău: ca să deschizi ochii !

Astăzi prefer să fiu singură, îi ocolesc pe aceia care după șablonul celor din trecut încearcă să se folosească de mine și încă sunt enorm de mulți. Chiar dacă ești o femeie frumoasă dar matură, trebuie să fii conștientă că niciun bărbat nu te vrea la vârsta asta, pentru ochii tăi frumoși.
La fiecare există un interes: cei mai tineri vor sex fără obligații și favoruri sexuale, cei mai în vârstă vor o femeie care să le poarte de grijă, mâncare, spălat haine, menaj. Nu vei găsi pe cineva care să vrea să-și cheltuie banii cu tine, sau să te ducă în vacanțe și croaziere.

Asta trebuia să cauți la 18-20 de ani. Așa că odată lecțiile învățate, bucură-te de independența ta ! Ai toată libertatea să-ți trăiești viața cum îți dorești, fără să îți spună sau să-ți pretindă cineva, cum să o faci, dacă ai nevoie de un partener sexual alege unul tânăr și viril și bucură-te și tu de sexul fără obligații, dar numai când ai chef și cu cine ai chef.

O femeie inteligentă va știi cum să-și trăiască viața, fără să mai permită nimănui s-o rănească.
Familia și copiii sunt cei mai importanți în viața unei femei, în rest totul este efemer : bărbați ce vin și pleacă, iubiri trăite și uitate !


%d blogeri au apreciat: