5 METODE SĂ TE REINVENTEZI ȘI SĂ O IEI DE LA CAPĂT

5 METODE SĂ TE REINVENTEZI ȘI SĂ O IEI DE LA CAPĂT

Marile hotărâri pe care le aduci în viață, sunt întotdeauna rezultatul unor mari schimbări, delimitează momente de apogeu sau dimpotrivă, de cădere liberă. Când simți nevoia de o schimbare radicală, când știi că trebuie să faci o resetare totală, să te reinventezi și s-o iei de la capăt, se întâmplă în general când are loc ceva remarcabil în viața ta, indiferent că este de bine, sau este de rău.
Ai cunoscut pe cineva care ți-a răsturnat Universul și pentru că ești îndrăgostit nebunește vrei să fii o persoană nouă; poate te-ai despărțit de marea iubire a vieții tale, ai divorțat și ești nevoit s-o iei de la capăt în viața ta privată și simți nevoia să te reinventezi din toate punctele de vedere.
Resetarea totală este posibilă și dacă vrei o schimbare radicală în carieră, vrei să lucrezi într-un alt domeniu și știi că pentru asta trebuie să câștigi abilități noi. Indiferent care este motivul care te determină la schimbări radicale, ele vor fi întotdeauna benefice vieții tale și îți vor aduce efervescența care te scoate din plictiseala zilelor cenușii.

Schimbările radicale se pot produce, doar dacă îți dorești cu ardoare acest lucru, te concentrezi asupra a ce ai de făcut, ai un plan de bătaie bine pus la punct, îți urmărești cu consecvență și perseverență scopul final, îți acorzi timp și ai răbdare și înțelegere față de propria persoană.

Niciodată schimbările mari, nu se vor produce ușor și trebuie să fii conștient că s-ar putea să cazi de câteva ori în drumul tău spre reușită, dar nu trebuie să te înclini niciodată în hotărârea ta, trebuie să-ți duci planul până la capăt. Faptul că vrei o resetare totală, înseamnă că vrei să închizi un capitol al vieții tale și vrei să construiești ceva nou, o șansă nouă spre fericire și împlinire.
Dorința de schimbare se îndreaptă întotdeauna spre scopul vieții și anume atingerea fericirii mult visate : poate vrei să slăbești și să îți schimbi complet înfățișarea, poate vrei să înveți lucruri noi și să începi o carieră care îți va aduce împlinirea, vrei să cunoști perechea viselor tale și să îți schimbi radical viața privată alături de omul care îți aduce iubirea în suflet.

Oricare dintre acești pași necesită un studiu aprofundat de sine, o conversație cu eul tău interior, pentru a afla din ce motive dorești schimbarea, cât de importantă este pentru tine, poți să faci sacrificii pentru a-ți atinge scopul, ești în stare să urmezi calea, chiar dacă uneori vei cunoaște eșecul și te vei poticni?

Dacă nu simți suficientă putere interioară să pornești singur pe drumul schimbării, caută să obții ajutorul unui mentor sau al unui consilier de dezvoltare personală, care te va îndruma și îți va oferi mijloacele prin care să îți realizezi visul urmărit. Iată câteva metode de-a te reinventa și de-a aduce schimbarea benefică în viața ta :
1.FĂ O SCHIMBARE TOTALĂ DE LOOK
Aici paleta este foarte largă și poate porni de la o simplă schimbare de înfățișare, până la a te schimba radical prin faptul că scapi de câteva kilograme bune, care îți puneau în pericol sănătatea. Indiferent ce vârstă ai avea, transformă-te dintr-o femeie supraponderală, într-o bombă sexy !
Totul este posibil dacă vrei, dacă ai puterea și ambiția să o faci, dacă vizualizezi rezultatele și ai consecvența necesară să-ți materializezi visul. Te-ai săturat să se vorbească la spatele tău, că ai devenit o grasă diformă, nu îți convine că nu poți să porți hainele sexy pe care le îndrăgești atât de mult, nu mai suporți să gâfâi când urci scările și nu mai suporți să pari cu treizeci de ani mai bătrână decât ești ?!

Adună-ți puterile și schimbă-ți viața ! Să slăbești 30-40 de kilograme este o schimbare atât de mare, încât vei deveni cu totul altă persoană. Nu te vor recunoaște prietenii, cunoscuții, familia, vei întineri și dacă vei știi să te îmbraci sexy, vei întoarce privirile bărbaților pe stradă. Slăbirea este acea acțiune radicală, care te va face să te simți mult mai bine în pielea ta și îți vei recâștiga sănătatea.

Faptul că te vei mișca mai ușor îți va deschide perspective noi spre hobby-uri noi și spre mișcare și sport. În momentul în care prin schimbările fizice vei deveni din ce în ce mai atrăgătoare, va crește și încrederea de sine, lucru care va aduce mult mai mult curaj în domeniul socializării, poate chiar și cunoașterea unei persoane de sex opus, care îți va lumina viața.
Dar schimbarea de LOOK poate fi și mai puțin radicală, prin modificarea culorii părului, sau schimbarea formei acestuia. Poate dacă ai avut un păr foarte lung, adopți o tunsoare scurtă în trend. Dacă constați că îți stă bine cu blond, îți transformi castaniul plictisitor într-un blond strălucitor și sexy.
2.SCHIMBĂ-ȚI STILUL VESTIMENTAR ȘI GARDEROBA
O schimbare totală de stil, îți va crea o senzație plăcută de nou și interesant, ca o aventură într-un tărâm necunoscut. Mereu trebuie să încerci ceva nou ! Trebuie să abordezi un stil vestimentar mai curajos, menit să îți scoată în evidență atuurile și să ascundă eventualele defecte. Alege materiale de calitate, care să se muleze frumos pe corp și îți crează un sentiment de confort în mișcare.
Dacă până acum ai avut un stil vestimentar clasic, conservator, trebuie să îl schimbi și după un studiu amănunțit al conformației tale, după ce ai stabilit care sunt liniile vestimentare care te avantajează, fă-ți curaj să pornești într-o direcție nouă: alege culori care te avantajează, care îți pun în evidență trăsăturile și îți învigorează fața.
Încearcă și forme sexy de vestimentație, dacă ești o persoană care mai mereu te îmbraci sport, purtând în general pantaloni, încearcă rochiile, fustele creion care îți pun în evident talia, cămășile cambrate care îți vor accentua feminitatea.
Abordează linii și forme tinerești, în trend ! Vei observa că, tot anturajul tău va vedea schimbarea. Printr-o schimbare totală de stil, poți deveni o cu totul altă persoană ! Dacă nu ai curajul să îți schimbi singur stilul, apelează la un specialist în domeniu, la un stylist, care îți va da câteva sugestii și îți va deschide ochii în această direcție.

3.ÎNCEPE SĂ FACI SPORT

Dacă ești o persoană sedentară, care atât la serviciu cât și acasă stai mai mult în fața calculatorului și a televizorului, a sosit timpul să schimbi radical această situație, începând să faci mișcare. Dacă acest lucru se concretizează în a te plimba la început în parc, sau a merge cu bicicleta, în primă fază și acest lucru este suficient. Dar cu cât te vei deprinde mai mult cu mișcarea și o vei face mai ușor, va sosi și momentul în care să te apuci de un sport.

Poți să faci antrenamente cu greutăți la sala de fitness, sau poți să participi la diferite clase : bootcamp, indoor cycling, Body-Art, Pilates, Zumba etc. Indiferent ce formă de mișcare alegi, ea va fi benefică asupra sănătății tale și îți va menține corpul tânăr.
Cei care fac mișcare în mod consecvent au o rezistență mai mare în fața bolilor și după un timp constată că au întinerit. Mișcarea are o acțiune benefică asupra organismului, ducând la regenerarea țesuturilor și la îmbunătățirea stării generale.

4.ÎNCONJOARĂ-TE DE OAMENI POZITIVI. FĂ-ȚI PRIETENI NOI !

Dacă te apuci de sport așa cum am scris mai sus, inevitabil vei cunoaște oameni noi, care din start sunt pozitivi, pentru că toate persoanele care practică un sport sunt pline de energie și vitalitate. Dar în afara de acest lucru, ca să te reinventezi și pentru a avea șansa să strălucești trebuie să socializezi. Înscrie-te la un curs de dans, sau la un curs de gătit, practică un hobby nou, care te va duce într-un anturaj nou.

Eu personal nu am experiențe pozitive în legătură cu rețelele de socializare, dar cine știe poate chiar poți să cunoști pe cineva interesant. În schimb cred mai mult în întâlnirile face-to-face, în prieteniile legate prin practicarea unor activități comune. Dacă nu ai savurat până acum teatrul, concertele, nu ai participat la vernisaje și expoziții, este timpul să te avânți în viața socială a urbei și pe lângă faptul că te îmbogățești cu experiențe culturale, ai ocazia să și socializezi.
5.FII DESCHIS PENTRU PROGRES ȘI ÎNVAȚĂ MEREU CEVA NOU !
Nu te plafona niciodată. Dar aici nu este vorba numai de job. Să ții pasul cu realizările tehnologice ale meseriei tale este un lucru, dar pe lângă asta, trebuie să ai mintea deschisă, pentru a îmbrățișa mereu tot ce apare nou în diverse domenii. Pentru asta, trebuie în primul rând să citești, să fii informat și la curent cu toate noutățile. Dar a învăța mereu, este și o cale de a-ți ține mintea mereu în antrenament, adică nu numai corpul dar și mintea trebuie să facă mișcare.

Ne-am obișnuit să citim pe calculator, de pe telefon, dar cititul clasic cu cartea în față, când simți mirosul hârtiei și a cernelei pe suprafața foilor, crează o legătură specială cu o lume imaginară, creată de fantezia ta, având rolul să te și relaxeze, să-ți ofere o stare de contemplare, apropiată de cea a meditației.

Indiferent în ce perioadă a vieții tale, se produce resetarea totală, ea mereu va avea o acțiune benefică asupra persoanei tale, indiferent că este o schimbare fizică radicală, sau un pas important în evoluția ta ca om.
Adună-ți curajul și concentrează-te doar pe țelul propus, dacă vrei foarte mult un lucru, prin puterea gândului și a ambiției tale, acesta se va realiza ! Nu te teme niciodată de schimbare !


%d blogeri au apreciat: