CUM AJUNGI DE LA FEMEIA OBEZĂ LA BOMBA SEXY ? – ȘI REVERSUL MEDALIEI

CUM AJUNGI DE LA FEMEIA OBEZĂ LA BOMBA SEXY ? – ȘI REVERSUL MEDALIEI

Oare câte femei de pe această planetă se confruntă cu situația copleșitoare de-a purta cu ele un plus de 40-50 de kilograme ? Cum s-a putut întâmpla ca în decursul anilor, având grijă de gospodărie și de copii, kilogramele s-au acumulat în neștire și te trezești într-o dimineață într-un corp diform, cu o față distorsionată de grăsime în care trăsăturile tale frumoase au dispărut cu desăvârșire și tu te uiți buimacă în oglindă, fără să știi cine e persoana care te privește tristă înapoi ?
De multe ori am auzit de la persoane cu care viața și biologia au fost foarte darnice, în sensul că au un genetic bun și nu se îngrașă orice și oricât ar mânca, cum că: ‘’cum este posibil să te îngrași 50 de kilograme și să nu poți să te oprești mai repede în acest proces distructiv ?!’’
Unui ‘’slăbuț’’ sau unei ‘’slăbuțe’’ degeaba ai încerca să-i explici că lucrurile funcționează altfel la ei decât la noi, cei care ne îngrășăm și de la aerul inspirat cu poftă, că ei oricum nu ar putea înțelege și aici mă refer la specimenele care pot devora o pizza la 1.00 noaptea. Procesul de îngrășare, nu se petrece atât de încet cum ar părea și nu este doar o problemă fiziologică.

Pe lângă fenomenele care se petrec în organism, acest mod de-a te îngrășa are și o bază psihică puternică. Foarte mulți se simt în siguranță când mănâncă, mâncarea conferă o stare de beatitudine, de plăcere, compensează lipsa iubirii, pe care unele persoane o cerșesc, dar nu primesc de la familie, partenerii de viață și în general de la persoanele apropiate care îi înconjoară.

Cel mai simplu este să areți cu degetul spre persoana care a ajuns un obez sau o obeză purtând zilnic cu sine 40-50 de kg de grăsime, cum că ar fi un mâncău, care nu face altceva toată ziua decât mănâncă în neștire. Dar de cele mai multe ori, chiar nu este așa !
De cele mai multe ori datorită unor motive complexe care țin de funcționarea specifică a organismului și metabolismului persoanelor obeze, care în general este atât de lent, practic nu răspunde la nicio stimulare, aceste persoane slăbesc foarte greu și procesul este anevoios și cu multe momente dificile.

Nu cred că persoanele sănătoase ar trebui să arate cu degetul spre oamenii care au ajuns în această situație. Faptul că ai ajuns obez, pornește întotdeauna de la o disfuncție din organism: ori o boală hormonală, o încetinire accentuată a metabolismului, care poate avea motive complexe, dar acestora li se mai alătură si probleme psihice, depresie, anxietate.

Poți să te transformi dintr-o bombă sexy într-o femeie obeză în câteva decenii de viață, dar se poate întâmpla și în doar câțiva ani. Ideea de-a scrie despre acest subiect, mi-a venit în momentul în care am citit un articol în care niște paparazzi au surprins-o pe actrița americană Bridget Fonda la cumpărături, îmbrăcată într-un tricou în dungi și niște pantaloni de training, având un look de nerecunoscut.
Bomba sexy care ne-a încântat cu formele ei delicate și fine cu trăsăturile armonioase ale feței și cu niște picioare de căprioară, astăzi este o persoană obeză care probabil cântărește mult peste 100 de kg și este de nerecunoscut.
Actrița s-a retras de pe platourile de filmare undeva prin 2004, cu familia sa, la o fermă, ocupându-se în exclusivitate de creșterea fiului ei și imaginea surprinsă de paparazzi a stârnit un val de indignare în rândul femeilor.

Atitudinea presei americane este cu adevărat de condamnat, procedează exact după exemplul persoanelor care arată cu degetul spre persoana obeză, criticând-o și batjocorind-o în loc să încerce să înțeleagă și să privească puțin în spatele lucrurilor.

Uneori viața este atât de aspră cu tine, încât pierzi pământul de sub picioare și renunți să mai lupți. Datorită geneticului meu, cu o predispoziție puternică spre îngrășare, încă din copilărie am fost nevoită să-mi monitorizez alimentele consumate. Care copil face asta ? Câți copii sunt urmăriți la gramaj în ce privește mâncarea pe care o consumă?
Ei bine, eu am fost ! Am mâncat decând mă știu, cu porția ! Mama îmi pregătea mâncarea, cu mare grijă și foarte sever în ce privește carbohidrații. Nu aveam voie să pierd firul și să mănânc mai multe dulciuri sau carbohidrați decât cantitatea minusculă care o aveam voie.
Alți copii mâncau dulciuri în neștire, eu nu aveam voie și totuși ‘’grăsana’’ eram eu. Abia recent am aflat că există un indice și anume Indicele Homa care măsoară rezistența la Insulină a organismului. Acest indice se poate determina printr-o simplă analiză și poți obține un tratament care îți va regla această disfuncție a organismului.
De subliniat faptul că nu este vorba aici de diabetul zaharat, este vorba doar de faptul că organismul tău nu permite Insulinei să acționeze normal în organism în ce privește prelucrarea glucidelor.
De asta am redus la minim consumul meu de carbohidrați dar in special am scos zahărul complet din alimentație, după care organismul meu a dat semne că are nevoie de carbohidrații buni și s-au declanșat obiceiurile mele alimentare total greșite. Soluția nu este să judecăm, ci dimpotrivă să încercăm să ajutăm.
Ajutorul de cele mai multe ori trebuie să vină din partea oamenilor apropiați, a celor mai buni prieteni, a familiei, care mai apoi trebuie să ofere sprijin și suport, pentru că procesul de slăbire este deosebit de anevoios și dificil.

Am avut perioade în viață când nu mi-a păsat de nimic. Când nu mai voiam să îmi măsor mâncarea, nu mai voiam să renunț complet la dulciuri și nu mă mai interesa cum arăt. În acele momente dădeam frâu liber plăcerii mele de a mânca dulciuri, ciocolată și prăjituri și uneori mâncam cu lacrimi în ochi sau în timp ce lacrimile îmi curgeau șiroaie pe față, pentru că vinovăția de-a mânca doare și te sfâșie pe interior, apoi mergi îți bagi degetul în gât și vomiți.

Dar nu poți elimina totul și dulciurile se depun și toate eforturile tale de-a-ți crea un corp superb tonifiat dispar peste noapte și te afunzi din ce în ce mai puternic în ignoranță și în negare.
Nu te mai interesează cum areți, nu mai vrei să te placă nimeni, asta nu ar fi nicio problemă, dar ajungi să nu te mai poți mișca, să ai dureri de spate, de coloană, de genunchi și încet-încet te anchilozezi și îți dai seama că până și cele mai minime activități de zi cu zi îți provoacă o suferință de insuportat.

Trezirile din această stare de inconștiență sunt precum șocul electric : ori mori la dracu, ori revii la viață total remontat și hotărât s-o iei de la capăt, să schimbi radical totul ! Este ca și cum te-ai naște din nou. Într-o dimineață te trezești și realizezi că așa nu mai poți continua, că trebuie să faci ceva să schimbi viața pe care o duci în acest moment.

Eu am apelat la o nutriționistă, care mi-a arătat lucruri pe care eu , cu toată experiența mea de ani în ale nutriției nu le-am știut și mi-a deschis o perspectivă nouă. Sportul mereu îți va fi cel mai bun prieten și îți va accelera rezultatele, va oferi corpului tău șansa să slăbească frumos, în așa fel încât pielea se va menține tonifiată.
Nu contează cât timp îți va lua să te tranformi din femeia obeză în bomba sexy, care trăiește de câteva decenii în interiorul tău și în sfârșit poți s-o eliberezi. Important este că ai luat hotărârea, ai pornit pe acest drum și ești conștientă că nu vrei să te mai întorci la femeia obeză niciodată.

Eu sper că Bridget Fonda, mai ales că face parte dintr-o familie de actori celebri, cu tatăl Henry Fonda și mătușa Jane Fonda atât de cunoascută pentru corpul ei superb și muncit prin sport chiar și la vârste înaintate, va găsi suport în familie și curaj pentru această transformare.

Pentru mine, nu pot decât să mă ambiționez și să mă încurajez zilnic, că hotărârea luată este cea mai corectă și că beneficiile pe care slăbirea le va aduce în viața mea, mă vor face cu adevărat fericită. Orice schimbare radicală în viață cere foarte multe sacrificii și enorm de multă ambiție, dar de la primele rezultate, primele kilograme pierdute, motivația crește și convingerea că ești pe un drum bun îți dă putere să continui !
Vă țin la curent cu progresele mele pe mai departe, până acum -7 kg.


%d blogeri au apreciat: