ATITUDINEA TOXICĂ A FEMEILOR FAȚĂ DE CONSOARTELE LOR – DE CE NE FAULTĂM ÎNTRE NOI ?

ATITUDINEA TOXICĂ A FEMEILOR FAȚĂ DE CONSOARTELE LOR – DE CE NE FAULTĂM ÎNTRE NOI ?

Mai am puțin și fac trei decenii decând lucrez într-o industrie, în care peste 80% din personal sunt femei. Te-ai aștepta ca într-un asemenea colectiv să stăpânească înțelegerea și compasiunea, mai ales că fiecare știe cam ce înseamnă să fii femeie, să te ridici la nivelul așteptărilor atât la muncă, cât și acasă, dar lucrurile nu se întâmplă așa.
Chiar dacă femeile sunt perfect conștiente că la niciuna nu îi este ușor, că după ce își petrec cele 8 ore la lucru, sarcinile continuă și acasă : pregătitul mâncării, teme cu copiii, sarcinile gospodăriei și trebuie să-ți rămână energie și pentru soț, pe care trebuie să-l drăgălești.
În tot acest context, te-ai aștepta ca femeile să fie solidare una cu cealaltă, să se ajute reciproc, tocmai pentru că știu foarte bine ce înseamnă de exemplu, să fii într-una dintre zilele sensibile când nu te simți tocmai bine, abia stai pe picioare, dar ai termene limită la serviciu și nu știi cum să te împarți.

În loc să empatizeze sau să se ajute între ele, atitudinea femeilor față de propriile consoarte este una deosebit de răutăcioasă, dominată de rea voință, uneori chiar își pun bețe în roate, se calomniază, se bârfesc, se dușmănesc, sunt într-o concurență continuă și sunt stăpânite de invidie una față de cealaltă.

Ai crede că acest lucru se întâmplă doar la anumite nivele, că numai femeile care nu au prea multă școală se dușmănesc, dar din păcate indiferent de pregătire atitudinea toxică a femeilor față de femei există și nu numai într-un cadru de muncă, dar și în familie, la școală, între prieteni sau în anturaj.
De ce sunt rele femeile una cu cealaltă, din ce motiv apare această atitudine toxică și care sunt manifestările specifice? În timp ce bărbații își rezolvă conflictele prin agresivitate fizică de cele mai multe ori, femeile manifestă o formă indirectă, o răutate mascată prin bârfă și denigrare care are rol de marginalizare și excludere socială a rivalei.

Rivalizarea dintre femei probabil că își găsește rădăcinile în istoria umanității, în lupta lor pentru masculul alfa cel mai viril, cu care vor perpetua specia și vor aduce pe lume copiii cei mai viabili din punct de vedere genetic.

Pentru că femeia, datorită faptului că trebuie să vegheze asupra siguranței urmașilor, nu își permite să-și rezolve conflictele prin forța pumnului, ea trebuie să facă uz de-o agresivitate indirectă care în general se manifestă prin bârfă, vorbitul pe la spate și diferite uneltiri, care au rolul de-a defăima și denigra rivala și de-a o exclude din colectivitate, de-a o împinge la margine societății.
În timp ce bărbații rivalizează pe baza succesului profesional, situație materială, poziție socială, femeile se invidiază pe baza datelor externe legate în special de fizic, frumusețe, eleganță, forme sexy, fizic atrăgător.
Mi s-a întâmplat foarte des să fiu aranjată frumos, să am un păr tuns, vopsit, aranjat impecabil, să fiu elegantă și să nu primesc niciun compliment din partea colegelor sau a femeilor din jurul meu.

Mi s-a întâmplat să slăbesc peste 10 kilograme și să nu îmi spună multe dintre colege nimic, chiar dacă acest lucru devenise foarte vizibil. Eu fiind omul care ador să complimentez persoanele din jur și să mă bucur dacă o consoartă de-a mea reușește să-și îmbunătățească aspectul fizic, am rămas mirată de comportamentul femeilor din jurul meu.

1. FEMEIA CARE SE VAIETĂ ÎN CONTINUU cât de greu îi este ei, se plânge de toate celelalte femei din jurul ei, este veșnic nemulțumită și concentrată doar pe aspectele negative ale vieții. Aceasta găsește mereu să se plângă de cineva și își caută o persoană răbdătoare căreia să i se plângă în permanență.
Dacă faci greșeala să-i acorzi atenție, vei deveni umărul pe care își va revărsa necazul și nemulțumirea și vei constata că te seacă de energie prin văicărelile ei. Această femeie mereu își va găsi de lucru cu o anumită persoană, despre care va bârfi și va spune cele mai grele cuvinte.
Am avut colege de acest gen și mi-a fost foarte greu să mă apăr de acest tip de femeie. În momentul în care m-am îndepărtat total de acel loc de muncă, abia atunci m-am eliberat. Dacă există asemenea femei în anturajul tău, indiferent că sunt din familie, la locul de muncă sau între prieteni, încearcă să te îndepărtezi cât mai mult de ele, să le eviți pe cât posibil, sau să nu răspunzi plângerilor lor. Cu cât rămâi mai insensibilă cu atât mai bine pentru tine.
2. FEMEIA ISCODITOARE cea care le spionează și le urmărește pe consoartele ei, având mereu o atitudine critică față de acestea. Precum ochiul iscoditor al lui D-zeu, această femeie le urmărește pe cele care se află în jurul ei și le taxează la cea mai mică greșeală. Ea se consideră pe sine perfectă, fără cusur și își asumă benevol sarcina de-a-i verifica pe ceilalți.
Următorul pas este să le critice și să comenteze greșelile lor, apoi să le bârfească în cel mai urât mod. În acest fel, această femeie încearcă să-și consolideze poziția de leader la un loc de muncă, sau să pară cea mai desăvârșită în ochii unui partener, încercând să le împingă în jos pe rivalele ei.
3. FEMEIA CARE POARTĂ MASCĂ nu este sinceră niciodată, joacă mereu teatru și nu ai să reușești s-o cunoști. Ea nu este în stare să fie autentică, mereu va încerca să copieze un comportament, sau se va ascunde în spatele unei măști. Arma ei cea mai eficientă este minciuna.

Toată ființa ei este un neadevăr și va încerca să se descurce în orice situație prin calomnierea consoartelor ei, în așa fel progresând pe scara ierarhică, indepartandu-și rivalele. Te poți aștepta oricând să te vorbească pe la spate, să mintă despre acțiunile tale sau să se mândrească cu laurii culeși de tine. Această este femeia în stare s-o vândă pe propria ei mamă și va călca în picioare pe oricine, fără scrupule.

4. BATJOCORITOAREA este femeia care mereu se găsește să râdă sau să facă glume la adresa consoartelor ei, având o atitudine zeflemitoare. În general această femeie are complexele ei, mascându-și nesiguranța cu atitudinea batjocoritoare la adresa celorlalte femei. M-am întâlnit în școală cu acest tip de colege, care îmi puneau porecle și mă batjocoreau pentru că eram grăsuță.
Odată cu innaintarea în vârstă, acest tip de femei m-au însoțit și au găsit metode mai sofisticate să mă facă ‘’grasă’’ nu poreclindu-mă cum o făceau în copilărie. Un întreg colectiv de lucru își găsise să comenteze la adresa mea că sunt grasă, pentru că patroana respectivă era preocupată de silueta mea. În realitate, ea era complexată de propriile kilograme.

5. PROFITOAREA CARE SE FACE CĂ PLOUĂ CÂND ÎI CERI AJUTORUL. Această femeie în general este foarte plină de sine, este atât de preocupată de propria persoană și se vede atât de perfectă încât toate celelalte femei din jurul ei trebuie s-o servească, s-o admire și s-o idolatrizeze.

Când au nevoie să le oferi un suport de orice fel, se folosesc de tine, dar când ar trebui să te ajute și ele la rândul lor dispar ca măgarul în ceață. Acestea trebuiesc răsplătite cu aceeași monedă, la următoarea ocazie când vor cere din nou, vor învăța că nu mai au cu cine.
6. INVIDIOASA este cea mai ordinară după părerea mea. Orice vei face și oricum te vei comporta, dacă ești mai frumoasă, dacă ești mai aranjată, dacă ești mai deșteaptă, sau vei fi cu ceva deasupra ei, ea mereu te va urî pentru acest lucru. Este mânată de invidie și gelozie și va acționa sub efectul acestor sentimente.

Cel mai rău este când toate aceste trăsături negative de caracter merg mână în mână și se regăsesc într-o persoană. Este foarte greu să te aperi de uneltirile și minciunile femeilor răutăcioase. Ele știu mereu cum să procedeze încât să cadă în picioare și cuvântul lor să câștige cauză în fața cuvintelor tale sincere.

Am încercat mereu să evit tangența cu aceste femei, cât mi-a stat în putință, sunt situații în care trebuie să le nfrunti și să le pui cu botul pe labe.
Răutatea femeilor față de femei este ciudată, de neînțeles și paradoxală, dar cât vom exista pe lume, acest fapt nu se va schimba…


%d blogeri au apreciat: