OAMENI CARE TE RIDICĂ, OAMENI CARE TE COBOARĂ

OAMENI CARE TE RIDICĂ, OAMENI CARE TE COBOARĂ

Am avut mereu convingerea că întâlnirile noastre cu oamenii care au fost decisivi în viață, nu au fost întâmplătoare. Fiecare persoană care ne-a influențat într-un fel sau altul viața, a avut un rol, unele te-au ridicat și ai avut de învățat de la ele, altele te-au coborât reprezentând lecții de viață, care au contribuit până la urmă, la progresul tău general.
Fiecare întâlnire pe parcursul vieții și fiecare relație, de la cea de rude, prieteni, colegi sau iubiri a avut rolul de-a ne ridica ca entitate, în progresul personal, spre formele cele mai înalte ale conștiinței.
Fiind media celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp zi de zi, trebuie să fim foarte atenți la genul de oameni cu care ne înconjurăm, sau pe care îi alegem să ne fie alături.

Sunt situații în care nu avem posibilitatea să alegem și aici mă refer la locul de muncă, o altă situație sunt relațiile de familie pe care nu avem cum să le influențăm le primim la pachet, dar în orice altceva suntem liberi să ne petrecem timpul cu acele persoane care ne încântă, care ne ridică și ne transmit o energie pozitivă.

Orice efort al nostru de-a progresa devine inutil dacă acești oameni care ne influențează negativ ne trag în jos, sau ne iau energia și crează o barieră în calea dezvoltării noastre. Care sunt trăsăturile oamenilor care au menirea să te ridice și ce sentimente trăiești în prezența lor ?
Dacă tu la rândul tău ești o persoană pozitivă, vei avea un al 7-lea simț în direcția oamenilor care ți se aseamănă, îi vei găsi instinctiv și în momentul în care un asemenea om va fi în apropierea ta, îi vei simți aura, vei simți energia debordantă care există în jurul acestei ființe.

Întâlnirea cu o asemenea persoană te va încânta mereu, va fi o bucurie de nedescris și va funcționa ca o baterie care te va încărca pentru mai multe zile. Vei simți o nevoie puternică să fii din nou în apropierea acestei persoane, ca să ai din nou acces la sursa aceia interminabilă de bine, pozitivitate, afecțiune și energie.

Aceștia sunt oamenii de la care în orice moment ai ceva de învățat, sunt mai inteligenți, mai citiți, mai experimentați ca tine, îți transmit din știința lor, te sfătuiesc, îți arată lucruri minunate, provocându-te să devii tot mai bun. În familie persoana care mereu a avut o influență pozitivă asupra mea a fost tata.
Orice situație neplăcută am avut în copilărie, când eram tristă sau supărată, sau luam o notă mai proastă, sau pur și simplu nu mă descurcam cu matematica, tata mereu a avut un cuvânt de încurajare pentru mine.
Aveam trei anișori când mă ținea în brațe și scotea pe rând cărțile din bibliotecă, povestindu-mi despre ce conțineau. Ore întregi stăteam așa, citind, povestind, contemplând pozele frumoase și ascultând istorioarele spuse de tata.

Mereu a fost omul, pe care puteam conta și care știa să îmi spună o vorbă bună în orice situație. Pentru că transpunerea genelor se realizează în a treia generație, copilul meu a moștenit caracterul lui tata și astăzi am lângă mine o altă persoană care mă ridică, oricât de ciudat ar părea și anume: copilului meu.

El este uneori mai matur decât mine și mă învață lucruri, pe care el la o vârstă fragedă le percepe mai bine, decât mama lui. Vei găsi oameni care te vor învăța în direcția domeniilor tale de interes, oferindu-ți în mod dezinteresat și altruist experiența și cunoștiințele și fiecare cuvânt al lor te va umple de bucurie.
Îi vei găsi tu, fără să vrei printr-un joc al circumstanțelor și îți vor rămâne prieteni, chiar dacă în timp și spațiu soarta voastră este diferită. Te vei lega de omul care cu toate că fizic este departe, în conștiință și în suflet va fi cu tine mereu.
Oamenii care au puterea să te ridice sunt cei care te vor încuraja să-ți realizezi visele, unii dintre ei vor apărea din neant și te vor îndruma în proiectele tale, te vor ține de mână și te vor susține în momentele dificile, când vei avea tendința să te poticnești.
Nu știi niciodată de unde îți vine ajutorul, dar cel care are menirea să te ridice îți vă fi aproape în momentele grele. Omul pozitiv este cel care va încerca să te ajute în situațiile în care ai nevoie de el. Își va oferi ajutorul, chiar dacă nu i l-ai cerut și nu va aștepta să-l răsplătești.
I se va părea natural și normal să te ajute. Mama a fost mereu așa, pentru ea nu a existat moment în care să nu își ofere ajutorul, altruist și natural. Performanțele ei nu pot fi depășite de niciun prieten, oricât ar fi de fidel.
Cu atât mai puțin de iubiții pe care i-am avut de-alungul vieții. Iubirea nu a avut rolul să mă ridice, oricât de mult am investit în ea.

În schimb am avut prietenii care s-au apropiat foarte mult de cele mai curate sentimente umane. Oamenii pozitivi nu au timp să-i bârfească pe ceilalți, nu vorbesc urât despre nimeni și nu îi preocupă necazurile celorlalți. Nu sunt invidioși și nu aruncă cu noroi în nimeni.

Viața lor este completă, nu sunt frustrați de neajunsuri, nu sunt preocupați de lipsuri. Chiar dacă nu au o situație deosebit de strălucită din punct de vedere material, ei au o viață plină de pasiunile lor, de lucruri care îi încântă și îi fac fericiți și trăiesc o viață activă.
Oamenii care te ridică te vor căuta chiar dacă nu vor avea un interes, ci pur și simplu din bucuria de-a petrece timp cu tine, te vor complimenta din suflet dacă vei avea o reușită și se vor bucura odată cu tine pentru succesele tale. Ei vor știi în fiecare moment să te motiveze și să-ți ofere cuvintele de îmbărbătare pentru a merge mai departe pe drumul reușitei.

Doar că viața de cele mai multe ori te va face să întâlnești exact opusul acestor oameni, pentru că și tu la rândul tău trebuie să îți iei lecțiile pentru a fi din ce în ce mai bun. Am întâlnit oameni, care au fost cu multe nivele sub al meu și m-au tras în jos prin energia lor negativă.

Au fost iubiți care mi-au provocat durere, mi-au distrus încrederea de sine și m-au făcut să mă simt inferioară mereu, cu fiecare cuvânt pe care îl rosteau, pentru a mă împinge pe mine tot mai jos, pentru a se simți ei superiori și pentru a-și masca nulitatea.
Am avut nevoie de foarte multă putere de caracter să reușesc să elimin din viața mea, toate aceste elemente care mă trăgeau în jos într-un abis infernal. Am cunoscut și cele mai joase puncte, cele mai negre adâncuri, dar am avut puterea să ies la lumină.

Oamenii aceștia vor sta în calea progresului tău și vor însemna o piedică în realizarea viselor tale, împroșcând mereu cu noroi, uneltind împotriva ta și acționând prin toate mijloacele să te tragă tot mai jos, cât mai aproape de nivelul lor.

Dar pe zi ce trece devii mai înțeleaptă și înveți să reziști acestor oameni, să te ridici deasupra lor și să îți recâștigi independența. Oameni care trec prin viața ta, ca pe peronul unei gări, pot fi pozitivi, cei care te ridică, pot fi negativi cei care te coboară, dar niciodată inutili.
Unii te vor învăța direct, ajutându-te să te dezvolți, alții îți vor oferi o lecție, iar ea va avea rol în dezvoltarea ta ca entitate…deci, nimeni nu apare întâmplător în viață, fiecare vine cu un scop bine definit, trebuie să fii atentă și îl vei recunoaște.


%d blogeri au apreciat: