2022 – PENTRU CE ÎI SUNT RECUNOSCĂTOARE ANULUI CARE TRECE ?

2022 – PENTRU CE ÎI SUNT RECUNOSCĂTOARE ANULUI CARE TRECE ?

Cu bune cu rele, 2022 a adus schimbări pe toate planurile vieții mele : în viața personală, în sănătate, în dezvoltare personală și profesională. A început luna decembrie, ultima lună din an, este timpul să fac retrospectiva anului care trece.
În timp, păstrarea lucrurilor bune din viața ta, reprezintă în sine o realizare și dacă am putut să mențin aspectele existenței mele pe un nivel pozitiv fără pierderi, pot spune că 2022 a fost un an bun și trebuie să fiu recunoscătoare pentru tot ce a adus nou în viața mea și pentru ce mi-a lăsat alături. Este normal să devii cu an ce trece mai înțelept și să îți cuantifici învățăturile.
Eu cred că pentru mine 2022 este primul an în care tot ce am învățat în ultimii ani de existență a prins încet-încet contur. Persoana care sunt astăzi se datorează în mare măsură anilor trecuți, ai căror experiențe negative m-au învățat să-mi trasez niște limite clare și concrete, să mă evaluez corect și să înțeleg poate pentru prima dată, cine sunt cu adevărat și care sunt nevoile mele de relaționare cu cei din jur.

1. PE PLAN PERSONAL

Pe plan personal 2022 a adus o nouă etapă a conștientizării relației mamă-fiu. Din perspectiva unui băiat de 23 de ani, care încearcă să-și croiască drum în jungla cotidiană, maturizându-se și luptând să-și construiască o carieră, dar și o poziție în societate, atât eu cât și fiul meu, am învățat foarte multe.

Moștenirea grea lăsată de 2021, când doi oameni importanți din viața noastră au trecut în neființă și greutatea pierderii, șocul morților subite, precum și lunga perioadă de refacere sufletească, după pierderea suferită, ne-au afectat enorm. Am pierdut doi prieteni foarte apropiați care ne ofereau sprijin moral și reprezentau repere importante pentru băiatul meu.
A trebuit să învăț să comunic cu el, să-i ascult durerea, să-i alin șocul și să încerc să tratez cu răbdare procesul de vindecare psihică, care s-a produs încet și cu greutăți foarte mari.

Copilul meu și-a pierdut cel mai bun prieten și mai apoi un om care de foarte multe ori i-a fost mai apropiat decât propriul tată. Am învățat amândoi să gestionăm pierderea, să comunicăm și să ne arătăm reciproc punctele de vedere.

Astfel s-a aprofundat o relație mamă-fiu, într-o nouă etapă din viața lui, cea de maturizare. A trebuit să învăț să înțeleg un bărbat care s-a maturizat rapid sub efectul circumstanțelor și a evenimentelor pe care viața i le-a pus în cale. Sunt recunoscătoare pentru această experiență, pentru faptul că am un copil profund, responsabil, ambițios și realist, uneori mai matur decât sunt eu însămi.
Dezbaterile noastre brain-storming-ul pe care l-am practicat în anul care a trecut ne-a apropiat și mai mult, ne-a familiarizat pe amândoi cu modul propriu de gândire al fiecăruia și cu perspectiva în care vedem lumea în care trăim. Sunt recunoscătoare că mama mea este sănătoasă și e alături de mine și mica noastră familie e un reper puternic la care mă pot raporta mereu.
A fost un an pasional, o redescoperire a feminității mele, chiar dacă am trecut cu ceva pragul a cinci decenii de viață, dar farmecul meu feminin a revenit în lumina reflectoarelor, într-o perioadă în care nu m-am așteptat să se întâmple acest lucru. Atenția care mi s-a acordat a fost nouă, ispititoare, a aprins sentimente, a generat trăiri, pe care credeam că le-am lăsat cu mult timp în urmă.

O prietenie nouă, care mi-a adus foarte multe împliniri și satisfacții, a apărut surprinzător, dar am reușit să păstrez și vechile prietenii foarte dragi mie, fără de care nu aș fi femeia de astăzi.

Sfera mea de existență s-a păstrat întreagă, completându-se cu oameni noi care au adus valoare vieții mele, dar și cu păstrarea relațiilor apropiate sufletului meu, care îmi oferă bucurie. 2022 a fost anul întâlnirilor dar în același timp al reîntâlnirilor
Cele mai frumoase sentimente le-am trăit la Întâlnirea de 35 de ani de liceu. Cu fiecare îmbrățișare, cu fiecare zâmbet și cu fiecare prieten revăzut am primit o încărcare de energie pozitivă. Pot să spun că Întâlnirea a fost o demonstrație a faptului că prieteniile legate în liceu durează peste timp. Aceiași oameni cu care am format o legătură puternică în adolescență îmi sunt prieteni adevărați și astăzi.
Niciodată până acum, întâlnirea noastră nu a fost atât de sinceră, atât de importantă pe latura ei umană și atât de empatică. Cel mai demn motiv de laudă între noi a devenit statutul de bunic sau de bunică.
Ne-am bucurat unii de alții, am depănat amintiri și am savurat fiecare clipă petrecută împreună. Îți trebuie mai mult de atât ? Sunt recunoscatare vieții că am ajuns până aici și am fost acolo, bucurându-mă de colegi, de amintirile adolescenței și de îmbrățișările lor, a oamnenilor cu care am copilărit și am trăit cele mai frumoase clipe.
2. SĂNĂTATE
Anul care trece mi-a adus un câștig imens pentru sănătate, prin abordarea celui mai sănătos mod de viață combinat cu o dietă echilibrată care a dus la pierderea a 12 kg până acum. Bineînțeles că programul continuă și cu fiecare kilogram pierdut, câștig poftă de viață și energie.
Așa cum am învățat foarte mult pe plan personal, așa și din punct de vedere al modului de viață sănătos, mi s-a deschis o cu totul altă perspectivă.

Am înțeles că înfometarea, sportul dus la extreme și tot ceea ce produce stres organismului, este dăunător și nu va duce niciodată la succes în slăbire. Un regim echilibrat care conține toți macronutrienții necesari organismului, dar în deficit caloric, alături de practicarea unui sport care îți place, este singura șansă spre reușită.

Am continuat tot anul cu antrenamentele de indoor cycling, bucurandu-mă de o formă de mișcare care mă face fericită. Sunt recunoscătoare pentru faptul că sunt sănătoasă, că mă pot bucura de mișcare și pot continua în cele mai bune condiții programul de slăbire, care poate să funcționeze pe termen lung pentru mine.

3. DEZVOLTARE PERSONALĂ

Blogul Alenasdiary s-a născut acum mai bine de doi ani. Anul acesta s-a dezvoltat enorm în special mulțumită unui prieten blogger, de la care am învățat foarte multe lucruri. Chiar dacă a pornit ca un hobby, crezând că voi scrie doar din când în când din plăcere și din nevoia de-a transmite experiențe, gânduri și trăiri publicului larg, astăzi blogging-ul a devenit a doua mea meserie.

Cei care știu ce înseamnă să ai un blog, sunt conștienți de faptul că este o muncă asiduă, că te dezvolți încet, pas cu pas, că trebuie să scrii consecvent și trebuie să te ocupi tot timpul să-ți crești audiența, dar și calitatea blogului.

2022 mi-a adus o colaborare cu un blog cu trafic mare, mi-a crescut traficul la peste 18.000 de vizualizări și la peste 7000 de vizitatori unici. Domain authority a crescut de la 4 la 10 și am obținut peste 260 de backlink-uri de calitate.
Blogul este ca un copil pe care îl îngrijești, îl iubești și îl educi, îl formezi și pulsezi prin el, căci el trăiește și se dezvoltă prin tine, devenind un statut al tău, o formă de viață și din momentul în care el există, tu vei umbla prin lume cu ochii deschiși, urechile ciulite, vânând povești de viață și surse de inspirație.

Sunt recunoscătoare lui 2022, că am avut ocazia să cunosc un om care m-a sprijinit și ajutat în activitatea mea de blogger, care m-a susținut și m-a învățat foarte multe. Sunt recunoscătoare pentru evoluția blogului și pentru dezvoltarea mea ca blogger.

Privind cu 12 luni în urmă, nu aș fi sperat ca anul 2022 să fie un an bun, în tot contextul situației actuale. Și totuși mi-a oferit motive de bucurie și satisfacție, m-a învățat și m-a instruit.
Concluzia este clară : îmi iau rămas bun cu recunoștiință de la 2022, privind cu optimism înainte ! 2023 te aștept cu brațele deschise, să fii măcar la fel de bun, ca anul care trece !


%d blogeri au apreciat: