PUTEREA UIMITOARE A CUVINTELOR

PUTEREA UIMITOARE A CUVINTELOR

Dacă am fi conștienți de puterea devastatoare a cuvintelor pe care le rostim, cu siguranță că am gândi de două ori înainte de-a spune un cuvânt. Cuvintele vibrează și energia pe care o ascund în înțelesul lor, este capabilă să ne influențeze întreaga viață, ba mai mult, au puterea să ne schimbe destinul.
V-ați pus vreodată întrebarea, de câte ori v-a făcut cineva un rău ireversibil prin cuvintele pe care le-a prăvălit asupra voastră ? Vă amintiți momente din copilărie, din tinerețe, când cuvintele altora v-au influențat modul de gândire și chiar acțiunile ? Ce ar fi fost dacă, cuvintele cu venin ale unei persoane cu rea voință, nu v-ar fi făcut atâta rău și nu v-ar fi provocat atâta suferință ?
Fiecare dintre noi am experimentat pe propria piele, influența nefastă a cuvintelor aruncate cu ură, dușmănie și venin, dar nimeni niciodată nu ne-a învățat să conștientizăm cu adevărat puterea cuvântului. În realitate însă, fiecare cuvânt are o vibrație, care poate fi măsurată, astfel încât influența cuvintelor a reprezentat subiectul unui experiment deosebit de cunoscut și surprinzător, prin rezultatele sale.

Esența experimentului revoluționar al cercetătorului japonez Masaru Emoto, realizat în 1994, constă în demonstrarea faptului că energia vibrațională umană exprimată prin: cuvinte, gânduri, idei, chiar și prin muzică, afectează structura moleculară a apei. Rezultatele uimitoare pe care le-a obținut Masaru Emoto, au fost publicate în cartea sa ‘’ Mesajele apei ”.

Rezultatul experimentelor este cu atât mai cutremurător, cu cât organismul uman este format în proporție de peste 70% din apă, iar suprafața totală a planetei noastre este acoperită în procent de peste 70% de mări și oceane, iar apa este vitală și esențială vieții.
Doctorul Masaru Emoto a înghețat apa aflată în diferite recipiente la temperatura de -25 grade în condiții de laborator, iar mai apoi fotografiază cristalele de gheață, respectiv fulgii de zăpadă, în timp ce aceștia se topesc. În prima fază a experimentului a studiat forma cristalelor de gheață de la apa cristalină de izvor, provenită de la apele curgătoare din munți, în comparație cu apa poluată din zonele industriale.

În timp ce apa de izvor cristaliza în forme perfecte ale fulgilor de zăpadă, simetrice și dispuse în structuri armonioase, apa poluată în schimb, a creat structuri distorsionate, nearmonioase.

Dar cel mai uimitor element al experimentului este momentul în care a lipit diferite cuvinte pe recipientul în care se afla apa supusă studierii. Pe unele recipiente a scris cuvinte cu încărcătură pozitivă ‘’iubire’’, ‘’mulțumesc’’, iar pe altele total opus, mesaje negative : ‘’ mi-e silă de tine ’’, ‘’ Adolf Hitler ‘’.
Apa provenită din vasele cu mesaje pozitive cristaliza în fulgi de zăpadă superbi, adevărate capodopere, în timp ce aceea provenită din recipientele cu cuvinte negative inscripționate, a dat forme hidoase de cristalizare și structuri diforme.
Rezultatul experimentului este cutremurător pentru umanitate : dacă structura apei, poate fi influențată radical de gânduri, idei, cuvinte, expresii, cum se revarsă toate acestea asupra noastră și a corpului nostru care este format în procent de 70% din apă ?! Rezultatele muncii lui Masaru Emoto au fost publicate în cartea sa ‘’ The message from the water ’’, care mai apoi au fost prezentate și într-un documentar despre fizica cuantică – ‘’What the bleep do we know? ‘’

Mesajul profund pe care ni-l transmite experimentul este foarte clar : omul este un creator prin gândurile sale și în special prin cuvântul rostit și acest lucru influențează atât propria persoană, cât și pe cei din jur. Imaginea creată de noi înșine despre propria persoană, faptul că ne considerăm neputincioși, sau neajutorați, că ne creăm propriile bariere și ne frânăm capacitățile prin gânduri distructive, mai devreme sau mai târziu vor crea neșansa.

Pe când gândurile pozitive, încărcate de speranță și încredere în forțele proprii vor construi destine de succes și realizări pe toate planurile. Puterea gândului este copleșitoare și conștientizarea acestui fapt, se lasă cu greutate pe umerii noștri prin responsabilitatea asupra gândurilor și a cuvintelor noastre, asupra propriei ființe, a oamenilor din jur și a mediului care ne înconjoară.
Experimentul revoluționar al lui Emoto este un semnal de alarmă și este cea mai mare descoperire a secolului în care trăim. Cel mai frumos cristal dintre toate s-a format sub efectul cuvintelor ‘’recunoștiință ’’ și ‘’ iubire ’’, ceea ce înseamnă că acestea reprezintă fundamentele armoniei vieții și al unui trai în pace și dragoste între oameni, cheia fericirii noastre, după care alergăm înfrigurați.
Copiii sunt nemiloși și brutal de sinceri, nerealizând efectele cuvintelor lor asupra celorlalți și fiecare dintre noi a suferit în copilărie din cauza poreclelor și cuvintelor urâte care i s-au atribuit din partea tovarășilor de joacă, sau al colegilor de școală.
Eu am fost o fetiță plinuță și faptul acesta mi-a provocat enorm de multă suferință, pentru că mulți copii strigau după mine ‘’ grăsună ’’ și cuvântul acesta mi se imprimase în conștiință, ca un stigmat de care nu am reușit să scap nici mai târziu.
Acea răutate cu care m-au pedepsit, fără să am vreo vină, doar faptul că aveam câteva kilograme în plus și o fire calmă și liniștită, mi-a pecetluit soarta ani lungi în care oricât m-aș fi luptat cu kilogramele nu am reușit să scap de ele odată pentru totdeauna.
Din păcate, această moștenire a copilăriei m-a urmărit și în anii maturității, în care un soț care niciodată nu a fost sincer cu mine, din contra mi-a ascuns mereu sentimentele sale reale, a gândit la fel, a considerat mereu că sunt o grasă, chiar dacă nu și-a exprimat direct părerea.

Apoi, după ce am divorțat, viața mi-a adus în cale tot felul de indivizi, care vidrând pe un nivel inferior de energie, m-au rănit și m-au lezat psihic cu cuvintele lor. Dar cuvintele crează și te transformă în ceea ce reprezintă înțelesul lor.

Am fost pe rând ‘’ bătrână și grasă ’’, ‘’ grasă și bătrână ’’ și am permis să mi se pună aceste apelative, deși am ajuns la o vârstă la care trebuia să conștientizez că nu mai am voie să permit nimănui această formă de-a-mi influența destinul.
Puterea cuvintelor este devastatoare, poate schimba destinul unei persoane, spre bine sau deopotrivă în rău, impactul cuvintelor aruncate spre noi, în special în perioada fragedă a copilăriei, poate trăi în subconștientul nostru foarte mult timp și poate reveni în momente neașteptate.

Suntem capabili să păstrăm în minte cu o claritate perfectă cuvinte de ocară sau dispreț, pe care chiar persoane din familie, sau cele care ne erau cel mai apropiate ni le-au atribuit. Dacă am fost răniți de cuvintele anumitor persoane, avem nevoie de foarte mult timp ca să putem gestiona sentimentele pe care ni le-au provocat, trebuie să ne schimbăm radical modul de gândire pentru a ne schimba viața în bine.

Am găsit un citat deosebit de realist în articolul “ Puterea cuvintelor ‘’ scris de Cristina Tomescu – Puterea cuvintelor (quantumcoaching.ro), care sună așa:
“ Tot ce ne spunem nouă înșine este preluat de subconștient automat, ca fiind ceva adevărat, ce nu necesită chestionare. Mai ales tot ce adaugăm după ‘’ Eu sunt…’’ reprezintă o comandă pentru subconștient. Și de câte ori nu ne spunem că suntem grase, urâte, nepricepute, nedemne, nevaloroase…? De fiecare dată subconștientul scoate carnetul cu notițe și scrie: ‘’ Aha, deci e grasă, bun, deci să ajutăm puțin și să mai adăugăm câteva kilograme ‘’.
Oare de ce nu facem invers ? De ce nu am spune : ‘’ Sunt frumoasă, sunt sănătoasă, sunt atrăgătoare, pricepută, deșteaptă, am bani și mă descurc ?! ‘’ Ținând cont de puterea cu care cuvintele acționează asupra noastră, de rezultatele revoluționare ale lui Masaru Emoto, trebuie să avem o putere de concentrare pusă în slujba acurateții și pozitivității gândurilor și al cuvintelor noastre. Tot ceea ce gândim, cuvintele pe care le atribuim semenilor noștri, trebuie să aibă un mesaj pozitiv de încurajare, de iubire, de prețuire și de recunoștiință.

Fiind conștienți de puterea creatoare a cuvântului și a gândurilor noastre, trebuie să exercităm în permanență auto-controlul, disciplina gândurilor și a cuvintelor rostite, demontrând modestie, respect și umilință față de interlocutori.

Vom observa că gândul care rezonează la nivele înalte, cuvintele de iubire, de prețuire și recunoștiință adresate semenilor noștri și exercitate asupra propriei persoane, ne vor schimba destinul în bine și ne vor îndrepta spre succes și împlinire.


%d blogeri au apreciat: