URARE DE ANUL NOU, CELEI MAI NUMEROASE GENERAȚII A ROMÂNIEI- 50+

URARE DE ANUL NOU, CELEI MAI NUMEROASE GENERAȚII A ROMÂNIEI- 50+

Dinozauri ai unei ere demult apuse, noi, generația cea mai numeroasă a României, cuantificăm vârsta de 50+, contribuind maxim la construcția continuă și neîntreruptă a democrației, mai bine de treizeci de ani.
Ingineri, profesori, doctori, avocați, oameni cu școală cu coate frecate pe băncile unor școli, la care învățatul se lua în serios, încă suntem pe baricade, deși timpurile s-au schimbat radical și ne simțim precum fosilele din paleolitic descoperite de savanții vremii.
Anul 2022 s-a derulat sub egida Întâlnirii de 35 de ani de liceu și bucuria cu care ne-am revăzut prietenii și colegii, ne-a înfrumusețat această perioadă de viață. Atenția, afecțiunea și zecile de îmbrățișări trăite, au adus nostalgic înapoi, amintirea adolescenței și ne-am simțit împreună, din nou tineri.

Ne-am bucurat unii de alții, ne-am simțit familiari între noi, având aceeași gândire, mentalitate și formație. Faptul că am ajuns aici, este deja o performanță. Noi, poate mai mult ca oricare altă generație, ne-am obișnuit să facem bilanțuri cincinale, dar eu acum, în prag de Anul Nou, nu voi studia vechiul an, ci voi formula o urare colegilor mei.

La cumpăna dintre ani, dragii mei colegi vreau să vă urez sănătate cu carul, bani și belșug de oriunde, oricând și oricum, fericire, împlinire, nepoți sănătoși, liniște și armonie și o insulă pustie în Pacific, sau în Maldive, unde să vă bucurați de Soare, plajă, căldură și mare și pe lângă toate acestea încă ceva:
1. Răbdare nesfârșită cu o lume care nu ne mai aparține
În fiecare zi te simți ciudat, pentru că nu înțelegi ce s-a întâmplat cu lumea care te înconjoară, nu o mai recunoști, nu te mai simți în largul tău în mijlocul ei, dar nu ai avut timp să conștientizezi cum s-a produs schimbarea?

Vezi că totul se derulează cu o viteză uimitoare în jurul tău, nu întotdeauna reușești să te cuplezi la ritmul acesta alert și nu îi vezi utilitatea. De ce alergăm cu viteza asta ? De ce fugim ritmic spre sfârșiturile de săptămână, lăsând să ne fugă viața printre degete, fără să o trăim ?

Tot ce ai făcut în viața ta, tot ce ai realizat, învățat și pătruns, profund și meticulos, a necesitat răbdare. Rezultatele muncii au necesitat răbdare și la rândul tău a trebui să aștepți tot ce avea valoare în viața ta, cu enorm de multă răbdare. Dar RĂBDAREA nu mai este o virtute și dacă spui că lucrurile bune necesită răbdare, ți se va lipi apelativul de ‘’leneș’’ și ‘’comod’’, sau om cu o percepție lentă.
Nu poți ține pasul cu viteza cu care progresează tehnologia, dar o înțelegi, pentru că în era în care te-ai format, ai fost nevoit să-ți folosești tot timpul rațiunea, stăpânind logica lucrurilor, poate mai bine ca ceilalți.
2. Putere de muncă până la ultima zi a vieții tale
Suntem cea mai numeroasă generație. Nu mă amăgesc singură cu ideea că voi avea o pensie. Cotizez și trag, uneori scrâșnind din dinți, plătind taxe și impozite, fără să am pretenția că statul mă va răsplăti pentru deceniile de muncă depuse.

Știu că voi lucra până la ultima secundă a vieții mele și în asentimentul acestui fapt, vă doresc sănătate multă să putem trage, încă decenii bune de acum încolo, până în ultima zi a vieții noastre, când vom închide ochii definitiv.

3. Fetelor, fiți bunicuțe sexy
Mă uit în jur și am colege de o frumusețe naturală care ar putea face invidioase și femeile tinere. Fetelor sunteți sexy, vă întrețineți la sală, vă îngrijiți cu atenție, vă alimentați corect și nu vă sfiiți să faceți sport și să fiți active! Vă îmbrăcați cu hainele fiicelor voastre.
Sunt mândră de voi, fete frumoase ale unei generații care și la 50+ face sport în mod regulat. Suntem o generație activă, care nu se lasă și perseverența cu care ne păstrăm tinerețea este de-a dreptul încăpățânare.
Și în anul care vine, vă doresc să fiți la fel de active, sportive și sexy, nu vă sfiiți să vă arătați calitățile fizice și nu uitați că sunteți frumoase și în 2023!
4. Bucurați-vă de anturajul prietenilor și în viitor
Mai țineți minte perioada studenției, când făceam rost de bere direct din fabrică, ne adunam în jurul unui coleg care ne cânta la chitară și chefuiam o noapte întreagă, fără să avem nevoie de prea multe, doar de anturajul atât de drag al prietenilor ?
Noi vom știi și în continuare să păstrăm acest spirit al bucuriei și al prieteniei, suntem poate ultima generație care a cunoscut prietenia. Păstrați-vă prietenii, aceia care v-au însoțit din copilărie, pe tot parcursul vieții.

5. Asigurați viitorul copiilor voștri

Noi nu am mai avut stagiatură, nouă nu ne-a oferit statul locuri de muncă și cu diplomele în mâini, am umblat din poartă în poartă, poate ne angajează cineva. Chiar dacă știam foarte multe, vorbeam limbi străine, pilele încă funcționau, dar totuși lumea aceea încă oferea o șansă celui care avea carte.

Astăzi trăim într-o lume materialistă până în adâncul sevei sale și dacă nu ai bani nu valorezi nimic. Ți-e greu să accepți faptul că, copilul tău trebuie să răzbească într-o lume în care tu nu ai banii necesari să-l propulsezi din nimic?
Tata a devenit arhitect într-o perioadă comunistă, în care copiii fără posibilități materiale erau ajutați de statul care voia să-i trimită pe toți tinerii la școală. Astăzi, ca să îți ții copilul la facultate, trebuie să produci bani de parcă i-ai tipări tu.

Vă doresc să vă puteți ține copiii la facultate, plătind chirii exorbitante și cheltuieli administrative, până când voi nu mai rămâneți cu nimic. Vă doresc salarii mari, să puteți să-i propulsați în carieră, să le puteți oferi mașini de lux, în așa fel încât să nu se simtă lezați de copiii bogaților care apar cu mașini pe care voi nu aveți curajul să le visați măcar.

6. Pregătiți-vă pentru un sistem medical care vă va asigura confortul la bătrânețe
Păstrați-vă sănătoși și aveți grijă de voi ! Suntem generația pe cont propriu, care trebuie să fie conștientă de faptul că sănătatea este cea mai de preț.
Sistemul nu ne va ajuta prea mult, singura speranță e sistemul medical privat, în care vom avea posibilitatea să fim tratați cum se cuvine, e singura noastră șansă și din nou ne întoarcem la bani.

Dragii mei colegi de generație, să ne revedem cu bine în Anul Nou, cu aceeași bucurie cu care ne-am revăzut de fiecare dată !

Sănătate multă, echilibru și armonie în viețile voastre !
La mulți ani în 2023 !


%d blogeri au apreciat: