SOARE DE IANUARIE

SOARE DE IANUARIE

Primele zile ale Anului Nou au început cu un soare superb pe bolta cerească și cu o căldură de primăvară, ca un mesaj de bun augur. Rareori ne-a fost dat să începem anul cu adevărate zile de primăvară și sentimentul pozitiv și optimist care te cuprinde în anotimpul reînvierii, chiar dacă acum, avem parte de o primăvară ‘’ fake ‘’, mi-a făcut bine și m-a înzestrat cu multă energie pozitivă și încredere în forțele proprii.
Nu mă interesează că e doar un sezon al renașterii împrumutat în toi de iarnă, nu-mi pasă că știu că încă vin zile cu temperaturi de minus în termometre, nu mă deranjează că iarna încă își va arăta colții, dar acum mesajul primit și conștientizat de mine este : ‘’ stai liniștită, totul va fi bine !’’
Știu că e o perioadă în care majoritatea celor din jur își formulează angajamentele de An Nou. Eu nu am așa ceva, doar continuarea acelor proiecte pe care le-am început în 2022 și care cu siguranță că în acest an vor avea o nouă etapă de dezvoltare, sau vor ajunge la bun sfârșit.

2022 a fost primul an activ pe blog și munca susținută pe toată perioada anului trecut și-a arătat roadele: am ajuns la aproape 20000 de vizualizări, peste 7000 de persoane au intrat pe blog. Pentru mine personal este o bucurie și o mândrie, că am urmăritori, că există persoane care intră să îmi citească părerile, să-mi cunoască gândurile, să vadă lumea prin prisma personalității mele.

Plăcerea de-a scrie mă va însoți și în 2023, intrând într-o nouă etapă de dezvoltare pentru blog și în derularea unor noi proiecte. Scrisul a devenit o pasiune, în care mă identific și simt că ceea ce gândesc și trăiesc nu îmi aparține doar mie, trebuie împărtășit și transmis celor din jur, oameni care simt și gândesc ca mine.
Multe dintre angajamentele de An Nou se bazează pe dorința de-a slăbi, de-a scăpa de kilogramele acumulate de sărbători și ambiția de-a începe anul în forță cu un abonament la sala de fitness.

În cazul meu și acest lucru va fi o continuare: voi continua antrenamentele de indoor cycling, voi merge la fel de consecvent la sală și în 2023 și da, voi continua programul de slăbire început în 2022.

Dacă în 2022 am reușit să dau jos 14 kg, în Anul Nou mă angajez să trec de 20 de kg slăbite. Pentru mine, delimitarea dintre ani, nu este o barieră distinctă și munca odată începută trebuie continuată cu energia soarelui călduros și vesel care ne-a surprins în primele zile ale lui ianuarie.
Ce aștept de la 2023 ? Care este sentimentul cel mai important care mă stăpânește la acest început de an ?
1. Îmi doresc sănătate și energie creatoare
‘’ Îmi doresc sănătate că e mai bună decât toate ’’- proverbul este cât se poate de adevărat, ținând cont de faptul, că doar atunci poți să-ți duci planurile la bun sfârșit dacă ești sănătos, că sănătatea este cel mai important lucru, chiar dacă pare un clișeu.
Obișnuită să mă alimentez sănătos, să fac sport în mod consecvent, aceste lucruri au devenit rutina mea zilnică și nu aș putea să renunț vreodată la ele, doar că în afară de asta, prevenția este cea mai bună cale de-a stopa bolile.

Ce îmi doresc în 2023, e perseverența de-a exercita prevenția și de-a mă duce la toate controalele de rigoare. Recunosc cu mâna pe inimă că sunt și eu, ca mulți alții, omul care driblează aceste controale, sau încearcă să le amâne cât mai mult posibil.

Trebuie să-mi adun puterile și oricât de greu mi s-ar părea va trebui să iau ‘’taurul de coarne’’ și să încep lungul șir de controale și analize care au rolul să mă asigure că sunt sănătoasă tun. Și da, dacă sunt sănătoasă, am puterea și energia să creez, pot să dau frâu liber inspirației și să mă bucur de imaginația debordantă care vrea să își transmită ideile în toate punctele cardinale și în punctele cele mai îndepărtate ale lumii.
2. Doresc ca familia mea restrânsă să fie sănătoasă
Familia mea restrânsă: mama și fiul meu, îmi sunt cel mai aproape. Mama este pilonul stabil al vieții mele, cea care mi-a fost ajutor în clipele cele mai grele. Fiind la o vârstă înaintată, sănătatea este un lucru de preț și îmi doresc să fie ani mulți de acum inainte activă și sănătoasă atât fizic, cât și mental, s-o am alături cât de mult posibil.
Băiatul meu este veselia în casă, efervescența și energia tinereții. Faptul că sunt activă și conectată la ritmul cotidian se datorează lui, băiatul mereu vessel, care animează atmosfera casei.
El mă ține la curent cu pulsul tinereții, cu mentalitatea generației de douăzeci de ani, cu gândirea lor și cu problemele cu care se confruntă. Îi doresc să fie sănătos și încărcat cu multă energie pozitivă, să aibă un An Nou mult mai bun și cu mai puține încercări.
Este un luptător, un ambițios și un muncitor și îmi doresc și îi doresc să ajungă și el la o nouă treaptă a dezvoltării sale și la realizarea planurilor și proiectelor la care s-a angajat.
3. Aspir la bunăstare și siguranță financiară
Banii nu aduc fericirea, dar am constatat în anul care a trecut, că am întâmpinat multe greutăți, datorită lipsei banilor, sau mai bine zis, deoarece nu au fost suficienți. Și aici nu mă refer la lux, doar la lucruri obișnuite și necesare unui trai decent. Indiferent în ce domeniu îți dorești să te dezvolți, banii sau mai exact lipsa lor poate să fie un impediment.

De asta îmi doresc ca 2023 să îmi aducă atâția bani, cât să-mi pot finanța proiectele, să pot să trăiesc decent, să îmi permit o vacanță modestă într-un loc sub soare și să nu mă stresez mereu că nu ajung, că îmi ies picioarele de sub plapumă și nu pot să le acopăr. Vreau o plapumă mai mare !

4. Vreau stabilitate și echilibru
M-am învățat cu singurătatea. Relațiile pe care le-am încercat în ultimii ani, mi-au provocat prea multă suferință. Astăzi sunt un om echilibrat, conștient de forțele proprii, dar în același timp învățat să fie singur. Am înțeles în sfârșit, că singurătatea are foarte multe avantaje și încep să le savurez.
Nu sunt omul care a fost obișnuit să fie singur, dar viața și circumstanțele, m-au făcut să văd avantajele și am înțeles că ceea ce ni se oferă este ceea ce este benefic pentru noi.

Nu întotdeauna ceea ce ne dorim este și bun pentru noi. Așa că astăzi mă bucur de independență, de libertatea de-a face ce vreau, când vreau, cum vreau, fară să dau socoteală nimănui. Nu îmi complic inutil viața și mă bucur doar de oamenii cu care îmi face plăcere să fiu.

5. Calm, armonie și pace în jurul nostru
Dacă ar fi să găsesc cuvintele cheie pe care le doresc pentru 2023, acestea ar fi : calm, armonie, echilibru, dar în special pace.
Dacă sănătatea este lucrul de preț, fără de care viața noastră nu se poate derula normal, atunci pacea este indispensabilă, normalității și armoniei în destinul unui stat, al unei țări. Ingrijorarea noastră a tuturor pentru contextul politic în care trăim, este absolut justificată.

Un război la granițele României, ne pune într-o stare de stres continuu. Sunt pozitivă în gândire și alung orice scenariu negativ, România rămâne nealterată și neamestecată într-un război care nu ne aparține ! Nu fac politică și nu îmi place să mă avânt în lucruri la care nu mă pricep, dar noi nu am primit nimic bun nici de la americani, dar nici de la ruși.

Dacă D-zeu ne-a oferit o țară bogată cu resurse suficiente, să ne putem întreține singuri, trebuie să respectăm darul lui D-zeu ! Deci, urarea mea pentru noi toți in Anul Nou este : sănătate, bunăstare, armonie, echilibru și pace !
Să aveți parte de tot binele din lume, un An Nou fericit și cu împliniri vă doresc !


%d blogeri au apreciat: