MODELE DE VIAȚĂ

MODELE DE VIAȚĂ

Privind în jur, printre oamenii pe care îi cunosc, sau cu care m-am intersectat la diferite evenimente, am constatat că există adevărate modele de viață, care mă inspiră și ar putea să fie exemple de urmat și pentru cei care intră pe blog.
Există oameni care își trăiesc viața cu o modestie uimitoare, dând valoare fiecărei zile, care aparent e neînsemnată, cenușie, contopindu-se în cotidian, dar în realitate aceste persoane, dau însemnătate fiecărei clipe prin calitatea inedită cu care o trăiesc, prin efectul lor asupra destinului comunității, asupra noastră a tuturor, sau pur și simplu prin faptul că nu se încadrează în șabloane și au curajul să trăiască după bunul plac.
Așa s-a născut ideea de-a înființa o nouă categorie pe blog : ‘’ Modele de viață ‘’ , care va cuprinde povești, care au menirea să ne inspire, discuții și interviuri cu oameni care ar putea constitui exemple de omenie, pozitivitate, altruism, sau dăruire, destine speciale, cariere împânzite de mult curaj si profesionalism.

Vor fi mulți sătmăreni pe care îi apreciez și îi admir, dar nu numai personalități ale urbei noastre, ci și oameni originali și creativi din țară.

Scânteia inspirației pentru ‘’ Modelele de viață’’ a pornit de la Evenimentul ‘’Fashion’s Night Out ‘’, organizat de Kariklea David, anul trecut în noiembrie și despre care am scris aici pe blog.
Am fost singura care a consemnat evenimentul, vorbind despre designerii participanți, subliniind talentul și valoarea muncii lor și nu în ultimul rând efortul organizatoarei și interesul designerilor participanți pentru un eveniment de anvergură care astăzi are deja o tradiție. Ce m-a întristat a fost replica presei locale : ‘’ dacă suntem plătiți venim ‘’.

Consider că oamenii perseverenți, activi, cei care pun pe masa vieții culturale și sociale a orașului nostru, evenimente cu tradiție, trebuiesc încurajați, sprijiniți și promovați.

Sunt conștientă de faptul că nu poți întreține o platformă on-line sau orice fel de revistă din păreri de bine, sau recunoștiința celor despre care scrii, dar presa trebuie să informeze și să prezinte și părțile pozitive ale vieții, nu numai can-can-ul, evenimentele tragice, bătăile, accidentele sau crimele comise.
M-am erijat benevol în acest rol de jurnalist al urbei, dar nu numai și într-o lume în care ipocrizia și falsitatea a câștigat atâta teren, eu voi scrie despre oameni adevărați, care nu pot să trăiască altfel, decât autentic.
Aceștia există, trăiesc alături de noi, urmărim ce postează pe rețelele de socializare, sau pur și simplu îi copiem după modul în care se îmbracă, gândesc, trăiesc, fără să devină vedete.

Prezența și acțiunile lor schimbă fața comunității, fără să fie oameni politici sau demnitari cu funcții înalte. Ei își văd de treabă, pășesc înainte fără să ceară atenția noastră și totuși nu putem să nu-i vedem, sau să nu-i admirăm.

De astăzi, mă pun în slujba oamenilor care îmi crează sentimentul de recunoștiință că i-am cunoscut, că am avut ocazia să fiu și eu o părticică din destinul lor și m-au lăsat să ating nimbul personalității lor speciale.
Aceștia sunt oameni pozitivi, care te fură de la primele cuvinte pe care le veți schimba.
Vei simți căldura sufletească pe care o emană, energia debordantă și bucuria aceea de viață, care este în stare să ne vră jasca pe toți, devenind contagioasă atâta timp cât te afli în apropierea lor.
Îi veți găsi în diferite domenii, vor avea meserii nebănuite, sau ne vor atrage prin hobby-urile lor, pe care le practică cu deoasebită plăcere și dăruire.

Indiferent de unde vin, sau în ce direcție se îndreaptă, noi nu vom rezista să nu-i urmărim, să nu-i admirăm și să nu ne dorim, undeva în adâncul sufletului nostru să îi considerăm exemplele noastre de viață.

Vreau să devin ambasadorul acestor oameni, vreau să fac cunoscută povestea lor specială și vreau să ofer inspirație prin acest proiect, tuturor acelora care au nevoie de un exemplu de viață.
Vă asigur că va fi o călătorie interesantă, plină de învățăminte, bucurie și multă dragoste de viață ! Vă rog să mă urmăriți !


%d blogeri au apreciat: