FETELOR, CE GREȘIM DE NE OCOLEȘTE IUBIREA ?

FETELOR, CE GREȘIM DE NE OCOLEȘTE IUBIREA ?

Eu știu că atunci când ajungi la o anumită vârstă, și încă nu ai familie, toți din jurul tău, te terorizează cu întrebarea: ‘’Auzi, tu când te măriți ? ‘’ Dacă cumva ai divorțat și ești singură, ți se pune întrebarea : ‘’Nu ești într-o relație ?’’ Acesta este momentul când simți că ai să explodezi, dar mai întăi vei omorî pe cineva cu mânuțele tale.
Păi da, presiunea este foarte mare și o resimți mai ales pe 14 februarie, când ai face orice, doar să te lase toată lumea în pace. Ai făcut atâtea compromisuri, te-ai avântat în relații aiurea și nu prea înțelegi unde ai greșit ? Uneori suntem atât de disperate să găsim sufletul pereche, încât uităm de propriile interese și greșim la fiecare pas:
1. Disperarea de-a rămâne fete bătrâne ni se citește pe față. Până la urmă și bărbații au instincte și ne simt trăirile. Dacă căutăm cu înfrigurare și cu orice preț iubirea și ne aruncăm în relații, de parcă ar fi ultima noastră șansă, se vor speria de starea noastră.

Vânăm pe site-uri matrimoniale, ne înscriem pe diferite platforme de Dating și căutăm fără oprire, apoi abordăm fiecare coleg nou, care ne apare în cale. Dacă nu o lăsăm mai moale, vom constata că bărbații, fug din calea noastră, speriați de nebunele disperate care îi caută cu înfrigurare. Vă vor simți energia, tremuratul acela de frică, să nu rămâneți singure și vor evada din calea voastră.

Nu avem de ales, trebuie s-o lăsăm mai moale! Trebuie să lăsăm lucrurile să decurgă de la sine, iubirea nu trebuie vânată. Oricum, aceste lucruri se întâmplă de la sine, când vom fi cu adevărat pregătite s-o îmbrățișăm și s-o ținem aproape.
Ea va veni în momentul în care ne vom liniști și nu o vom căuta. La început nici măcar nu ne vom da seama că ESTE EA, cea pe care am așteptat-o atât de mult. În acel moment totul se va petrece natural. Nu vom depune niciun efort ieșit din comun și lucrurile vor funcționa de la sine.

2. Încercăm să părem ceea ce nu suntem. Pe lângă disperare mai este un lucru, încercăm tot cu disperare să impresionăm atât fizic, cât și prin calitățile noastre. Doar că dacă nu suntem cu adevărat ceea ce dorim să părem, mai devreme sau mai târziu adevărul oricum iese la iveală.

Degeaba vrem să fim slabe, dacă în realitate suntem niște gurmande plinuțe, care iubim prăjiturile și stăm în fața televizorului, mâncând ciocolată. Degeaba vrem să cucerim bărbatul sportiv, care aleargă câțiva kilometri, dacă noi nu avem nicio treabă cu sportul.
Pe principiul : ‘’fiecare sac își găsește petecul ‘’, nu alergați după acele căruțe care vor femei de revistă. Nu alergați după bărbați care vor femei slabe, când voi nu veți fi slabe niciodată. Există și bărbați care preferă plinuțele, deci nu disperați !
Trebuie să rămâneți naturale și autentice. Întotdeauna calea dreaptă este și cea mai corectă, trebuie să ne asumăm defectele și calitățile și în fața iubirii. Pentru bărbații care chiar își doresc o relație serioasă, femeile de revistă nu sunt un pont de încredere.

3. Ne băgăm prea rapid în pat. Poate că suntem de la o vreme încoace fără parteneri, că ne dorim apropierea fizică și tânjim după această formă de afecțiune, dar nu trebuie să ne grăbim, atunci când vrem să avem o relație de durată.

De fiecare dată când v-ați aruncat rapid în vâltoarea unei relații sexuale, niciodată nu ați ieșit bine din ea. Sexul este cel mai simplu de obținut, pentru o femeie. Nu trebuie să depui foarte mare efort și îți găsești imediat partener.
Dar în realitate nu asta cauți. Cauți o relație serioasă, un bărbat care te respectă și îți poate oferi siguranță. Oricât de învechită ar părea mentalitatea cu ‘’păstrează-te cât mai mult neatinsă’’, atunci când urmărești ceva serios, este cea mai bună soluție.
4. Ne dăruim și dăruim prea mult și prea ușor. Tot de partea cu impresionatul ține și acest lucru. Când cunoaștem pe cineva, care ne place foarte mult, încercăm să-i dăruim și Luna de pe cer. Suntem în stare să-i oferim și cămașa de pe noi.
Și facem acest lucru, fără să ne asigurăm că persoana respectivă merită dăruirea noastră. În majoritatea cazurilor chiar se termină prost aceste dăruiri exagerate. Mai deunăzi o prietenă i-a oferit iubitului ei o sumă foarte mare de bani, probabil în speranța că individul o va iubi mai mult, dar din contră, a luat-o de fraieră, nici măcar nu s-a sinchisit să-i returneze banii.
Relația s-a rupt, posibil să fi fost doar din interes, iar bărbatul nu mai răspunde la telefon, sau la E-mail-uri, încearcă să-și piardă urma. Problema este că nu învățăm din greșelile altora, uneori nici din propriile greșeli.
5. Nu încercăm să ne cunoaștem suficient partenerul. Unii bărbați știu să se ascundă foarte bine. Mult timp habar nu avem, pe cine avem alături. Uneori, chiar o viață, sau câteva decenii nu ne ajung să cunoaștem un om. Dar în afară de asta, ne mai și aruncăm cu capul în față în anumite relații fără să-l studiem cât de cât pe bărbatul alături de care petrecem timp.

Apoi când descoperim că defapt, nu este așa cum ne-am așteptat să fie, este prea târziu. Posibil, să fie vorba despre lipsă de răbdare, sau poate superficialitate, sau pur și simplu, negare, nici nu vrem să știm defapt ce fel de om este, ca să nu descoperim ceva ce nu este în regulă, sau nu ne convine.

Pot să-ți spună apropiații că bărbatul tâu este un mincinos, că nu face atâția pași, câte minciuni rostește, dar tu să nu vrei să vezi acest lucru și spusele lor să le consideri un afront. Apoi, vei fi nevoită să recunoști că au avut dreptate și tu nu ai văzut 20 de ani de zile acest lucru.
6. Uităm să-i studiem gândirea și interesele comune cu ale noastre. De multe ori am auzit că extremele se atrag. Se atrag ok, dar ce se întâmplă după ? Cum funcționează o relație, în care unul trage spre stânga căruța, celălalt spre dreapta ? Calul săracul o ia în direcția în care se trage mai puternic, sau pur și simplu se oprește confuz ?

Relațiile sunt mai complexe de atât. Sunt atât de mulți factori care au rol în succesul unei relații și interesele comune și mentalitatea asemănătoare sunt primordiale.

Eu vreau să călătoresc, să văd lumea, să-mi cheltui banii și să mă distrez, pentru că nu duc cu mine nimic material, pe lumea cealaltă, dar tu vrei o casă, vrei să îți strângi banii, ești econom și nu vrei să-i cheltui văzând lumea.
Păi acești doi oameni cu siguranță că nu vor avea o relație de durată. V-ați căsătorit, aveți un copil și fiecare are altă viziune asupra modului în care acesta trebuie crescut și educat.

Unul vrea o educație liberă și lejeră, copilul să aleagă ce vrea să facă, să facă ce-i place, dar celălalt vrea să-i facă program, să-l învețe foarte multe lucruri și are pretenția că acesta să fie eminent.

Cu siguranță că în asemenea familii există non-stop certuri, dar mai rău, bietul copil nu mai face nimic cu seriozitate și va cădea victima părinților săi nebuni, care nu reușesc să ajungă la un numitor comun.
Fetelor, avem timp și avem și răbdare, decât să ne aruncăm cu capul înainte, mai bine așteptăm, chibzuim, raționăm. Perioada adolescenței și a tinereții, când te îndrăgosteai la prima vedere, este departe.
Dacă vreți o relație serioasă, controlați-vă acțiunile și fiți pe fază !


%d blogeri au apreciat: