MODA ‘’DEZBRĂCATĂ’’ FACE FURORI ÎN TENDINȚELE PRIMĂVARĂ-VARĂ 2023, prin intermediul tricoturilor transparente de finețe mare

MODA ‘’DEZBRĂCATĂ’’ FACE FURORI ÎN TENDINȚELE PRIMĂVARĂ-VARĂ 2023, prin intermediul tricoturilor transparente de finețe mare

În timp ce tendințele în modă din ultima perioadă, au o predilecție pentru descoperirea diferitelor detalii ale corpului uman, chiar și acelea care în mod normal ar trebui să fie acoperite, cum ar fi sânii, sau zona intimă, colecțiile din magazine, deși urmează tendințele vremii, încearcă să aducă piesele vestimentare în zona purtabilului.
Numeroase colecții pe cat-walk, ne-au desfătat cu parada sfârcurilor la vedere, dar în ciuda teatralismului colecțiilor, există și o tendință de-a transforma show-ul în purtabil.
Astfel transparența încântătoare, devine purtabilă prin intermediul varietății de o vastă creativitate a tricotajelor care oferă cadrul tehnic atât de bogat, care stă la baza acestor elemente vestimentare.

Prin intermediul tricoturilor, pătrunde în moda primăvară-vară 2023 tendința ‘’gauzy knit’’, adică a tricoturilor semi-transparente, cele care lasă și nu lasă corpul descoperit, sau mai degrabă îl lasă doar pe alocuri.

Tricoturile transparente se vor regăsi pe tot parcursul sezonului, dar unele colecții de designeri sunt reprezentative, pentru modul în care ne propun, purtarea acestui nou concept pe viitor. La Miu Miu și Prada, am văzut seturi de topuri și fuste potrivite cu acestea – look-uri care probabil vor fi foarte solicitate pentru editorialele revistelor, dar vor avea, de asemenea, succes și în cadrul street style.
Alte branduri precum Tory Burch, iese la rampă cu tricoturi care imită țesăturile transparente, gen borangic, care au dedesubt un sutien vizibil. Bluza din tricot are un gât înalt sau la baza gâtului și poate fi purtată cu o vestă de plasă, cu ochiuri mari deasupra, combinație în trend în sezonul ce vine.

Dacă vrei să fii și mai curajoasă, asortează topurile cu o fustă care are două straturi, o jupă transparentă dedesubt și fusta scurtă opacă, deasupra.

Un alt brand care se focuseaza puternic pe stilul ‘’gauzy knit’’, este Prada, care oferă o paletă largă de pulovere transparente, cu diferite construcții, cu sau fără gât, cu sau fără mâneci, care la fel ca la Tory Burch, se combină cu sutiene vizibile.
Lenjeria astfel își trăiește faima, alături de piesa principală, devenind vizibilă și importantă, conferind originalitate ținutei. Puloverele cu ripuri, de diferite rapoarte, sunt o nouă descoperire a sezonului, atât prin calitatea firului care le oferă transparență dar și prin structura 3D, care crează un joc incitant.
Verticalitate, transparență și un fit maxim pe corp, iată atuurile incontestabile ale structurii cu ripuri, prezentă în creațiile Palomei Elsesser, de la Marni.

În timp ce piesele lansate de designeri pe podiumurile de modă, sunt foarte curajoase, foarte multe rochii de dantelă, sau structuri de tricot ajur, care prezintă o transparență maximă, cu trupul la vedere, variantele pret-a-porter din magazine, sunt mult mai purtabile, adică mai puțin transparente.

Dar și în aceste cazuri lenjeria de corp trebuie să fie elegantă și decorativă, va trebui să-i acordați o atenție aparte, asortând-o perfect. Designerul Dion Lee, asociază o bluză cu guler pe gât din plasă tricotată nude, cu un sutien în formă de aripi de future care coboară pe talie, fiind deosebit de decorativ, ca piesă vestimentară de sine stătătoare.
La tot acest ansamblu propune o pereche de pantaloni albi. Mango devine și mai curajos, delăsându-se de sutien, propunând bluze din plasă tricotată, fără mâneci, pe gât, fără să pună dedesubt sutienul. Practic, sănii rămân la vedere, ținuta fiind deosebit de practică în lunile toride de vară.
Bluza este galbenă și se poartă tot cu pantaloni albi. Se pare că gama cromatică rămâne restrânsă : nude, bej, galben, culori pastel, sau alb și negru.
Aceeași bluză fără mâneci din plasă tricotată în culoarea nude o propune și Zara, doar că aici bluza va prelua alura unei veste cu garnitură tricotată în ripuri 1:1 la gât și răscroiala mânecii. Bluza în sine foarte transparentă, primește o căptușeală dedesubt tot transparentă, dar un grad mai opacă decât cea de deasupra.
Ca rezultat final, bluza cu două straturi, tot transparentă rămâne. Nensi Dojaka crează o combinație foarte elegantă și incitantă în același timp, bluza neagră cu guler bărcuță transparentă, care dedesubt are din nou un sutien decorativ din satin cu o bandă sub cupe, care imită un cordon.
Ansamblul este de o eleganță distinsă, purtat cu pantaloni gri-porumbel, pentru a sparge monotonia negrului. Patricia Ledder de la A.Roege Hove, propune o rochie tricotată asimetrică, cu una dintre mâneci, de tip chimono, cealaltă un raglan prins într-un guler înalt, totul într-o structură în ripuri, vanisată, unde firul de bază este negru opac, iar firul de vanisare gri transparent.

Se crează aici, un joc transparent- opac, dar și o tridimensionalitate dată de structura în ripuri. Partea de fustă este asimetrică și are un șliț lung lateral.

Mai jucăuș și tineresc Anemos, propune un deux-pieces cu un top scurt până în talie și fustă, ambele tricotate în structură rip. Întreg ansamblul de culoare neagră este transparent, fusta de această dată este până la mijlocul gambei, ca lungime și nu are șliț.

Așezarea pe corp conferă o linie sexy ținutei, care devine și mai feminină prin transparență. Cult Gaia devine mai curajos, propune o rochie pink, în ripuri de rapoarte diferite, cu un decolteu adânc generos, mulată pe corp și transparentă, fără șliț, cu lungimea până la genunchi.

În aceeași manieră ne întoarcem la Zara care îmbrățișează lavanda creând o structură în ripuri de rapoarte diferite, transparentă, la care din loc în loc pe lungimea tricotului intervin rapoarte lincs, astfel obținându-se un desen asemănător carourilor.
După o serie întreagă de ripuri vanisate și transparente, Clementine propune rochia de ajur, care poate să imite dantela. De fiecare dată însă se cere o deosebită atenție pentru lenjerie, care trebuie să se preteze noii situații : devine vizibilă și se pune accent pe ea!

După seria de topuri și deux-pieces-uri transparene, rochii mini sau midi cu ripuri, urmează seriile rochiilor lungi, până la glezne, la care partea de sus imită maieul, iar fusta este conică mulată pe corp: rochia off-white de la Rick Owens, rochia neagră cu mâneci trompetă de la Reformation, rochia cu ripuri late al Ayei Semi.

Cu siguranță că pentru toate aceste modele trebuie să ai un corp de invidiat, pe care să poți să-l etalezi și în părțile lui inferioare, dar chiar și doamnele mai în vârstă, pot purta o bluză tricotată semitransparentă cu guler polo de la Toteme.
Indiferent cum se configurează tendințele primavera-vară 2023, un lucru este sigur : transparența este un must-have !
Deci doamne și domnișoare nu vă sfiiți să vă arătați corpul în topuri, bluze, fuste și rochii transparente, doar atenție la frumusețea lenjeriei !


%d blogeri au apreciat: