LA MULȚI ANI DENIS, CEA MAI VALOROASĂ CREAȚIE A VIEȚII MELE !

LA MULȚI ANI DENIS, CEA MAI VALOROASĂ CREAȚIE A VIEȚII MELE !

Chiar dacă anul acesta nu există 29 februarie, noi tot te sărbătorim, în ultima zi a lunii februarie, sau în prima zi a lunii martie. Este ziua ta Denis, copilul meu frumos și înțelept, atât de matur în gândire, încât uneori am senzația că tu ești persoana cu experiență de viață și eu sunt copilul.
Cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, a fost aceea când te-am purtat sub inima mea și cu toate că primele trei luni mi-a fost greață dimineața când mă trezeam, în rest m-am simțit neimaginat de bine în toată perioada cât am fost însărcinată, cum nu m-am simțit niciodată în viața mea. Eram fericită, echilibrată și împlinită.
Eu care toată viața am preferat dulciurile, mulțumită ție, pofteam la un singur aliment : portocalele, din care am mâncat fără oprire 2kg. Când am rămas însărcinată eram perfect conștientă că o viață nouă s-a zămislit în mine și instinctiv am început să te apăr, să am grijă de tine.

Aveai opt săptămâni, când ți-am văzut inimioara bătând pe ecranul ecografului, deși tu erai o căpșunică de doar 2cm, dar atunci m-am îndrăgostit iremediabil de tine și sentimentul a rămas cu mine toată viața.

Întotdeauna instinctul tău de conservare a fost atât de puternic, încât nu lăsa-i nici măcar medicul să te găsească și să te studieze pe ecograf, fugeai din calea lui parcă spunând : Lasă-mă în pace !
Și am vrut să fii puternic și sănătos și am dat tot ce-a fost mai bun din mine, să ai tot ce-ți trebuie să te dezvolți. Te-ai născut cu 3,6 kilograme, greutate de campion și măsurai 52 cm și m-am rugat două luni după nașterea ta, să ai ochii albaștri, deși șansele erau doar de 25%.

Dar tu nu m-ai dezamăgit nici în acest moment, copil frumos, șaten cu ochi albaștri, feblețea mea dintotdeauna. În fiecare zi m-am minunat de inteligența ta și de ușurința cu care la un an umblai și vorbeai și rosteai cuvinte complicate fără să le stâlcești. Nu ai stâlcit niciun cuvânt.

Aveai o voință atât de puternică, chiar copil mic fiind, încât îți puneai în gând să răstorni ghiveciul cu flori în mijlocul casei și chiar dacă toți adulții prezenți în casă, au încercat să te oprească, tu până la urmă tot ai reușit. Aveai doar 2 ani atunci.
Ficusul răsturnat în mijlocul sufrageriei și maldărul acela de pământ pe covorul persan, va rămâne o amintire greu de uitat, dar atunci am învățat, că oricât m-aș împotrivi eu voinței tale, tu tot vei duce la bun sfârșit ce ți-ai propus.
Ești copilul care râdeai și zâmbeai mereu, căruia îi plăcea să asculte poveștile născocite de mine, pe care ți le repetam la nesfârșit fără să te plictisești de ele.

Ți-ai dorit atât de mult să crești într-o familie completă, cu mama și tata alături, dar viața are cotituri ciudate, și uneori soarta nu se desfășoară după scenariul prestabilit.

Drumul meu și al tatălui tău la un moment dat s-a despărțit într-un punct al vieții noastre, în momentul în care tu ai fi avut cea mai mare nevoie să îți fim alături amândoi.
Cu toate că ai tratat cu deosebită maturitate momentul și m-ai încredințat că viața merge înainte și ești puternic, ție tot ți-a fost greu.
A fost cumplit de greu să înțelegi că tatăl tău, își întemeiază o altă familie, că vine pe lume o altă ființă, o surioară, care te va înlocui în sufletul lui și tu vei aluneca pe un plan secund.
Niciodată nu am crezut că despărțirea părinților, poate să fie un moment atât de amar pentru copii, nimeni nu poate ieși câștigat dintr-o despărțire și e nevoie de timp, foarte mult timp să vindece rănile trecutului.
Dar ambiția ta s-a ridicat peste suferință și peste momentul despărțirii și ți-ai făurit un drum al tău : cel de Campion !
Ți-ai dorit atât de mult să-ți demonstrezi ție și tuturor celor din jur că ești în stare să iei o medalie la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness și ai obținut medalia de bronz, pe lângă medaliile de aur de La Campionatul Național, unde ai câștigat și un titlu Absolut.

Ai dat dovadă de voința aceea a ta, cea care te duce tot mai sus și te ridică la vârfuri nebănuite, la care eu poate nici nu am visat vreodată că aș fi în stare să ajung !

Te admir pentru tot ce ai realizat, pentru lupta ta și pentru puterea de a trece peste acele momente, care ar fi doborât pe oricine darămite un copil.
Am pierdut oameni dragi în jurul nostru, tu ți-ai pierdut cel mai bun prieten, cel care ți-a fost sfătuitor, bărbatul care a fost ca un tată și prieten fidel și amintirea lui te va veghea toată viața.

Ai ajuns copilul meu drag, la frumoasa vârstă de 23 de ani și poate alții încă au nevoie de sprijinul părinților, tu muncești și îți câștigi singur existența.

Ai învățat pe propria piele că dacă vrei să obții ce îți dorești în viață, trebuie să-ți iei soarta în mâini și strângând din dinții, să mergi înainte.
Pe tine viața nu te-a menajat, dar așa ai învățat să prețuiești rodul muncii tale și ți-ai câștigat poziția respectată și admirată de toți. Ai devenit exemplu pentru mulți, mulți îți ascultă sfaturile și te urmăresc.

Fiecare gând al meu te înconjoară și îmi doresc mai mult decât orice pe lume să atingi tot ce ți-ai propus ! Să fii sănătos și puternic, înțelept în toate deciziile tale, să găsești omul care te va ajuta și sprijini așa cum eu și bunica ta o facem zilnic.

Am citit undeva că părinții corecți, sunt cei care își învață copiii să poată trăi și fără ei. Tu astăzi ești copilul înțelept, care știe să stea pe propriile picioare și poate să-și deschidă aripile, fară să-i fie frică că ar putea să cadă.
Ești puternic și conștient de valoarea ta !
La mulți ani Denis, cea mai valoroasă creație a vieții mele, copil frumos și înțelept, îți doresc tot binele din lume să realizezi tot ce ți-ai propus și ai visat! Doamne ajută !


%d blogeri au apreciat: