CÂND O FEMEIE AJUNGE PE LINIA MOARTĂ A RELAȚIILOR

CÂND O FEMEIE AJUNGE PE LINIA MOARTĂ A RELAȚIILOR

Citeam la ‘’Prințesa urbană’’ că fiecare blogger într-o măsură sau alta scrie despre propria persoană, că ne recunoaștem în cuvintele așternute pe hârtia noastră digitală și tot ce postăm pe blog e sufletul nostru pus pe tavă. Așa este fără îndoială și pentru că suntem oameni, suntem vulnerabili și articolele pe care le scriem sunt o parte din viața noastră.
Cunosc numeroase femei care au trecut prin etape ciudate și întâmplări cel puțin stranii în căutarea unei relații sănătoase cu un bărbat. Nu fiecare dintre noi știe cum să se comporte, cum să-și păstreze demnitatea, sau ce să nu permită și cădem în capcanele acelor indivizi, care ori că nu sunt capabili, ori că nu au ajuns încă la maturitate, sau pur și simplu sunt cazuri patologice și prin urmare nu ai ce să le ceri.
Dar cum ajunge în realitate o femeie, pe linia moartă a relațiilor și de ce se scârbește de tot ce înseamnă încercarea de-a găsi un om lângă care să îmbătrânească ?

Mereu pornim cu sentimente pozitive și gândim că și bărbații sunt sensibili, gânditori și afectuoși, sperăm să găsim la ei aceleași calități care ne caracterizează. Procesul e complicat și nu mai seamănă deloc cu amintirea relațiilor din tinerețile noastre.

Te atrage un bărbat, poate că este mai tânăr ca tine, dar tu fiind o femeie dinamică, care își ascunde vârsta și creezi impresia că ești cu zece ani mai tânără decât cifra din buletin, speri în sinea ta naivă, că bărbatul respectiv îți va acorda atenție și chiar va aprecia calitățile tale, care te deosebesc de marea majoritate a femeilor disponibile.
Vorbele unui coleg, care m-a abordat după ce divorțasem, m-au pus sincer pe gânduri: ‘’ Alena, să nu crezi că bărbații caută femei de vârsta lor, sau vârste apropiate. Ei vor femei tinere cu mult mai tinere ca ei 12-15 ani și să nu ai nicio speranță că unul mai tânăr ca tine va avea sentimente sincere. Nu vreau să te amăgesc dar vei rămâne singură.’’

Atunci, aceste cuvinte au căzut ca un bolovan peste mine și nu înțelegeam de ce a revărsat atâta răutate asupra mea ? Credeam până în acel moment că avem o relație bună de colegialitate, într-un fel și de prietenie și pornind de la conștiința faptului că sunt o femeie valoroasă, m-am supărat rău pe el.

Tot ce mi s-a întâmplat în anii care au urmat, au fost validarea fiecărui cuvânt din cele spuse de colegul meu. Eu aș mai fi spus un lucru, ca și completare.
Bărbații în general, în momentul în care trec de vârsta maturității, dar nu numai aceștia și cei tineri de asemenea, caută să se folosească de femeile cu care se întâlnesc. Cei care nu stau bine financiar, caută un sprijin de această natură.
Cei care vor sex fără obligații, te abordează pentru acest lucru, pentru că e mai bine să găsești refugiu în brațele unei femei afectuoase și dornice la rândul ei să primească afecțiune, decât să plătești bani grei unei profesioniste și așa rezolvăm atât capra cât și varza rămâne salvată. Naivitatea specifică femeilor atinge nivele nebănuite.

Nu te absolvă nimic de această prostie temporară, chiar dacă ești o femeie cu școală. În momentul în care ai intrat în vâltoarea relațiilor, îți pierzi complet gândirea lucidă, logică și raționamentul și crezi că vorbele frumoase pot fi reale.

Ați constatat că noi femeile adorăm să fim mințite, că preferăm minciuna cu față umană, decât adevărul gol-goluț și brutal de sincer ?
Puteți să trăiți o viață în minciună și să nu vreți să vă treziți niciodată din somnul ‘’frumoasei din pădurea adormită’’ ? La un moment dat ești foarte fericită. Bărbatul mai tânăr cu un deceniu ca tine, ți-a dat importanță și petreceți weekend-uri împreună, în excursii, povestind, râzând, savurând razele soarelui de primăvara, doar voi doi.
Începi să-l cunoști mai bine, chiar de știi că nu ți se potrivește, tu tot te agheți de ideea că poate-poate, trecem peste diferențele intelectuale, peste cele de mentalitate, peste faptul că lui îi plac adolescentele și totuși lupți cu gândurile tale și lumea toată, pentru că ți-l dorești atât de mult.
Vezi că se folosește de tine, prin toate mijloacele care îi stau la dispoziție, dar tu te amăgesti în continuare că sunteți o pereche, până când vine verdictul lui clar și răspicat : ‘’doar nu crezi că noi suntem împreună ?! Să nu îți faci iluzii că este așa. Sper că nu visezi la ceva serios ?!’’
Abia atunci realizezi că vorbele colegului tău, care te-a atenționat cu ani de zile în urmă, că nu vei reprezenta niciodată o opțiune serioasă pentru un bărbat care vrea o relație de durată, va cădea precum sabia lui Damocles, lovindu-te exact în creștet și ai o reveliație !
Altul îți spune cât ești de frumoasă în mesaje online, sperând că vă vedeți live și îi vei oferi șansa la un sex fără obligații și pentru asta te va aduce la el. De data asta se potrivește totul, vârstă, pregătire, nivel intelectual, ați putea fi perechea ideală. Singurul lucru care nu se pupă e distanța. Tu nu vei pleca la el, el nu se va muta la tine.

Dar oricum nici măcar intenția de-a te vrea pentru o relație serioasă nu există. Te întorci acasă fericită, după zile superbe petrecute împreună și primești un mesaj în care ți se explică că totul a fost frumos, dar fiecare trebuie să-și vadă de viață în continuare, că oricum distanța vă va despărți mai devreme sau mai tarzu.

Apoi îl vei întâlni pe bărbatul dureros de sincer, după aventurile în care ai fost mințită frumos în față. Acesta se va dărui, dar îți va spune cu farmecul lui irezistibil, că el este omul care în permanență caută relații cu femei și că tu ești drăguță, îi face plăcere să vorbească cu tine, dar el este într-o continuă căutare și îți va povesti lejer, aventurile trăite cu celelalte. Tu îi vei spune că îl doresti pe el, el îți va spune că își doreste una oarecare, doar femeie sa fie.
În timp, ajungi să te schimbi total, nu mai ai niciun sentiment pentru bărbați și te obișnuiești să-i ignori. Înveți și tu să te folosești de ei, copiezi trucurile și modul de-a obține ce vrei de la ei, doar ai avut niște profesori exemplari, care au știut să îți arate secretele meseriei.

Mai deunăzi un șmecheraș care amețise femeile pe rețelele de socializare și le lua la rând după ce le aborda prin mesaje, era alături de o femeie și o pereche de gemene. La cum îl cunoșteam eu de mincinos și șmecher, uns cu toate alifiile, mă gândeam în sinea mea, oare or fi fetițele lui ? Și-a găsit în sfârșit nașul, care i-a pus zăbală ?

Eu oricum nu mai cred în povești și bărbații pe mine personal m-au deraiat pe linia moartă a relațiilor, deși cred eu, încă sunt prea tânără să renunț și totuși. Nu mai vreau să-mi calc deminitatea pentru nimeni și nu vreau să am de-a face cu bărbați de niciun fel.
Sună dur, tranșant, dar aceasta este realitatea pe care eșecul lung al unor experiențe total neplăcute mi-au creat-o. De ce să vrei să-ți bagi capul într-un jug, când libertatea este mult mai prețioasă și mult mai atrăgătoare? De ce să nu mă bucur și eu de avantajele pe care libertatea mi le oferă ?

Te poți simți atât de bine în pielea ta ca femeie, fără să vrei să aparții de un bărbat. O verișoară de-a mea, întâlnindu-ne pe stradă m-a întrebat dacă am pe cineva ? I-am răspuns foarte lejer, că nu am pe nimeni și am explicat că nici nu am nevoie.

Există o statistică precum femeile care rămân văduve, sau îmbătrânesc singure, trăiesc mult mai mult decât cele care trăiesc în căsnicie. Și atunci ? de ce am vrea să ne scurtăm viața ? Domnilor, îmi cer scuze, pentru toți aceia care sunteți Domni cu adevărat, îmi ridic pălăria în fața voastră, dar nu mai sunt curioasă să vă cunosc, pentru că viața mea este completă așa.
Mă rog pentru toate femeile, care doresc să-și refacă viața, să găsească numai oameni corecți, sensibili, care să le convingă că merită să trăiești în cuplu. Îi admir și le doresc tot binele din lume acelor perechi care ținându-se de mână, trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.
Speranța moare ultima și sunt convisă că există iubire, înțelegere și respect și la maturitate ! Dragilor, să fiți fericiți !


%d blogeri au apreciat: