10 TENDINȚE ÎN MODA BIJUTERIILOR, CARE VĂ VOR AJUTA SĂ VĂ COMPLETAȚI ORICE ȚINUTĂ

10 TENDINȚE ÎN MODA BIJUTERIILOR, CARE VĂ VOR AJUTA SĂ VĂ COMPLETAȚI ORICE ȚINUTĂ

Ador accesoriile ! Uneori prefer să mă îmbrac numai în negru și să accesorizez ținuta cu bijuterii strălucitoare și brățări de dimensiuni mari, apoi la câte un decolteu adânc, să îmi pun un colier interesant și prin mirajul accesoriilor, să înnebunesc total compoziția vestimentară.
Importanța accesoriilor a fost subliniată de marii designeri ai lumii și chiar dacă compozițiile vestimentare au reprezentat baza mesajului trimis către public, accesoriile au avut mereu menirea să completeze ținuta și să întregească importanța mesajului transmis.
În fiecare an se emite un trend al accesoriilor și anul acesta la Paris Fashion Week, am asistat la o abordare absolut nouă și interesantă, a ceea ce înseamnă accesoriile și modul în care ele pot deveni piesa de rezistență a ținutei.

Revizuind rapoartele privind tendințele bijuteriilor de la săptămânile modei din New York, Londra, Milano, apoi Paris, se conturează câteva idei generale care se reunesc, scoțând în evidență piesele cheie care vor domina tendințele următoare :

1. O mică bijuterie pentru eșarfa Dvs.
În colecțiile designerilor Louis Vuitton, Armando Grillo, Saint Laurant, nu mai vedem în prim plan reverele, deoarece sunt acoperite de eșarfe, una mai frumoasă decât cealaltă, împodobite de broșe, care acum trăiesc o nouă perioadă de glorie, fiind reinterpretate, în funcție de liniile de trend principale.
Însăși eșarfa ca accesoriu a fost reinterpretată în aceste colecții și modul de legare și așezarea ei pe piesele vestimentare, denotă multă creativitate, dar în acest moment totuși accentul se pune pe bijuteria care adună eșarfa într-un punct.

Câteva moduri de abordare, ca să exemplificăm accesoriile în trend, sunt broșele din corn de animal de la Louis Vuitton, așezate pe fulare, elementele de prindere în formă de ‘’mână’’ ca un accesoriu jucăuș care prinde un drapaj realizat pe un pullover la Coperni, sau inelele care adună drapajul unei eșarfe pe umăr, la Saint Laurant.

2. Cerceii opulenți
Cerceii trăiesc în acest sezon o perioadă de glorie, sunt reinterpretați și aduși în actualitate atât în pereche, cât și individual, devenind adevărate simboluri supradimensionate, bijuterii de sine stătătoare, care sunt atât de dominante încât nu mai pot permite existența unei alte podoabe.
Veți vedea pe catwalk modele purtând cercei de impact, opulenți care se pot purta în orice moment al zilei, după preferințe, atât ziua, cât și noaptea, cu ocazia unor evenimente speciale.
Acești cercei îi veți vedea în colecțiile de la Balmain și McQueen, atârnând până la umeri, în forme maximalizate, sau finuți și eleganți din aur, în colecțiile îndrăznețe de la AZ Factory.

3. Coliere la baza gâtului, cu lanțuri

Lanțuri la baza gâtului, de diferite dimensiuni și străluciri în mai multe straturi s-au unul singur apar în sezonul toamnă-iarnă 2023, în colecțiile designerilor: Chanel, Schiaparelli, Givenchy.

Aceste coliere apar ca niște gulere decorative, sau pur și simplu ca un accesoriu bine definit la un sacou minimaliast, sau pur și simplu ca o piesă ornamentală de sine stătătoare, așezată pe mai multe straturi în jurul gâtului, sau aplicată în alte cazuri pe gulerul de material.
Acest tip de coliere sunt menite să întregească hainele realizate în croieli simple minimaliste, materializate în suprafețe cromatice neutre alb, negru, gri.
4.Brățări tip manșetă
Un aspect simplu, elegant dar îndrăzneț îl aduc în moda sezonului rece una sau două brățări așezate una sub alta, tip manșetă de înălțimea și grosimea manșetei. Unele din aceste brățări au străluciri aurii, sau de bronz, de metal învechit, sau sunt realizate din plastic, seamănă cu șerpi încolăciți în jurul încheieturii, sau pur și simplu sunt niște cilindri de înălțimi, chiar de 10 cm.
La săptămână modei de la Milano, asistăm la un alt mod de abordare al bijuteriilor și accesoriilor, puțin mai boem, mai nonșalant.
5.Coliere boeme din mărgele
Chiar dacă vorbim de un sezon rece, colierul boem cu mărgele ne duce inevitabil cu gândul la sezonul cald, transpunând bucuria și veselia verii în mijlocul unui anotimp tomnatec. Compozițiile tomnatice cer puțin dinamism și culoare, iar prezența mărgelelor, care sunt abordări jucăușe, are această menire.
La Roberto Cavalli, colecțiile abundă de coliere cu mărgele turcoaz, de inspirație occidentală, ca de pe un canvas care redă o imagine din Woodstock, în timp ce la Etro, colierele abundă în mai multe straturi de mărgele, sub sloganul : ‘’ Cu cât mai multe mărgele, cu atât mai bine ! ‘’ Niciodată ‘’prea mult ‘’ nu va fi prea mult și bogăția și abundența de mărgele este un must-have în acest sezon.

6. Cercei asimetrici, de dimensiuni mari

Cerceii de dimensiuni mari, opulenți, adevărate simboluri într-o multitudine de forme și străluciri, indiferent că sunt unici adică asimetrici ca la Tokkyo James și Gucci, sau în pereche ca la Fendi, ei au menirea să atragă privirile și domină trendul de accesorii al momentului.

Fiecare dintre acești cercei, spune o poveste unică, reprezintă un simbol și dă o valoare specială ținutei, atrăgând privirile și mutând centrul de interes asupra accesoriului.
7. Colierul –guler, ca ornament principal
Colierul tip guler, sau la baza gâtului, a reprezentat o schimbare iminentă față de tendințele sezoanelor trecute și a dominat săptămâna modei de la Milano. Dolce & Gabanna și Jil Sander nu s-au sfiit să aducă strălucire și glam pe podium, în timp ce Bottega Veneta a avut o atitudine neclintită și distinctivă a tendinței, realizând forme neobișnuite.

8. Maximalismul aurului grosier

Bijuteriile finuțe vor fi mereu la modă, dar săptămână modei de la Milano, ne-a arătat că bijuteriile de dimensiuni mari, grosiere și butucănoase sunt la mare căutare în acest sezon. Colierele elegante sunt schimbate cu lanțuri groase și pandantive excentrice. Colecția Etro ne încântă cu accesoriile de inspirație vintage, în timp ce Moschino se bazează exclusiv pe dimensiunea lanțului.

9. Perle reinterpretate și actualizate
Perlele au fost mereu o piesă de rezistență în lumea bijuteriilor, dar în acest sezon sunt reinterpretate și li se conferă și mai multă importanță și strălucire. London Fashion Week vorbește poetic despre bijuteriile cu perle, iar perla este cu adevărat aici, pentru a rămâne și a fi adusă din nou în lumina reflectoarelor.
În acest sezon, perla omniprezentă este transformată în cercei dinamici în interpretarea Simonei Rocha, iar o versiune actualizată a colierului Annei Boleyn a fost văzută la Dilara Findikoglu.

Ca bijuterii de familie, perlele sunt transmise din generație în generație, pe lângă valoarea lor ca mărgele prețioase, au și o importanță sentimentală și pur și simplu nu se demodează niciodată. Putem să le purtăm, ca o odă adusă lui Vivienne Westwood, așa cum Marc Jacobs le-a inclus în spectacolul său, sau ca o notă elegantă à la Judy Turner.

10. Sezonul pandantivelor supradimensionate
La Săptămână modei de la New York, accentual principal se pune pe pandantivele supradimensionate, prezente la trei mari spectacole din orașul american. Sunt sculpturale, materializate în diferite forme geometrice, realizate din suprapuneri stratificate agățate pe șnururi de diferite forme și rezolvări tehnice.
Sper că v-am putut oferi o privire de ansamblu asupra modei accesoriilor și aceste directive de trend vă vor inspira suficient, să puteți alege cele mai frumoase bijuterii pentru a întregii o ținută, indiferent de ocazia în care o purtați.


%d blogeri au apreciat: