CUM TE ÎMBRACI CÂND EȘTI SUPRAPONDERALĂ ?! – PARTEA 1 – PRINCIPII DUPĂ CARE SĂ TE GHIDEZI

CUM TE ÎMBRACI CÂND EȘTI SUPRAPONDERALĂ ?! – PARTEA 1 – PRINCIPII DUPĂ CARE SĂ TE GHIDEZI

Diversitatea ne încântă, dar dincolo de acest clișeu există realitatea de zi cu zi, în care doamne de toate formele și vârstele încearcă să se îmbrace cu gust, abordând eleganța la orice vârstă și formă a corpului.
În weekend-ul trecut, în pelegrinările mele în oraș am văzut o duduie care, în ciuda formelor ei de plinuță, a abordat un stil vulgar și lipsit total de eleganță, expunându-și formele rotunde în așa fel încât orice stilist ar fi taxat-o dur și vehement.
Mi-am permis să postez poza care era total inestetică și la limita unui prost gust de mahala, prin asta ridicându-mi lumea în cap, cum mi-am permis s-o fac vedetă fără voia ei ! Mi s-a reproșat că tocmai eu, care sunt grasă, îmi permit să critic o grasă.

Da, recunosc că nu trebuia să fac publică poza cu persoana respectivă, chiar nu intenționam să aduc un afront personal, doar să arăt unui public larg, ținând cont de formația mea de designer, că nu trebuie să te îmbraci așa. Mesajul a fost : AȘA NU !

Pentru că nu primim educație stilistică și estetică și de multe ori, sărim calul în dorința de-a atrage neapărat privirile asupra noastră, voi sublinia câteva directive de stil, care ne pot ajuta să ne alegem ținuta potrivită ! Fiecare dintre noi trebuie să fim conștiente de forma corpului pe care îl avem, să învățăm să ne punem în valoare, cu stil și eleganță.
Faptul că ești supraponderală nu trebuie să fie un impediment; nu te oprește nimeni să nu fii îmbrăcată cu bun gust și să atragi admirația celor din jur, indiferent de kilogramele care le ai.

La silueta normală, adică la o greutate care se încadrează în limitele standard, cunoaștem patru conformații ale corpului : forma clepsidră, forma pară, forma măr și forma dreptunghiulară.

Aceste forme putem să le adaptăm și persoanelor supraponderale, pentru că în general grăsimea se depune pe corp în funcție de conformație și în acest mod putem să ne încadrăm în aceste categorii.
Multe dintre doamnele trecute de frumoasa vârstă de 40, 50 de ani, au acumulat de-alungul timpului câteva kilograme în plus și uneori se simt complexate de acest lucru și se blochează și au nevoie de sfaturi utile, pentru a se descurca în alegerea ținutelor.
Dragelor, faptul că aveți câteva kilograme în plus, sau chiar de sunteți supraponderală sau obeză și voi puteți să vă îmbrăcați cu bun gust, puteți să fiți elegante și strălucitoare în orice ocazie !

PRINCIPIILE DE STIL, DE CARE TREBUIE SĂ ȚII CONT, DACĂ EȘTI O PERSOANĂ SUPRAPONDERALĂ

1.Pune-ți în evidență atuurile.

Ai un ten frumos, o față frumoasă, un decolteu care generează priviri admirative, alege bluze și rochii cu decolteu rotund amplu, care să îți permită expunerea acestuia . Răscroială gâtului în ‘’V’’ are rolul de-a lungi ținuta, fiind deosebit de avantajoasă persoanelor plinuțe și dacă ele au un decolteu frumos, un ‘’V’’ adânc poate să pună în valoare această parte a corpului.

Dacă ești plinuță și totuși ai o talie subțire, doar partea de jos a corpului este mai plină, pune-ți în evidență talia, cu fuste cu betelie pe care le poți accesoriza cu un cordon frumos, sau cu rochii tăiate în talie, la care la fel, poți să porți un cordon finuț.
2.Nu îți expune excesiv, sau intenționat vederii, părțile corpului pe care nu le consideri estetice.
Este cunoscut faptul că la persoanele supraponderale, sau cele mai în vârstă sunt unele părți ale corpului care nu sunt tonifiate sau sunt exagerate și nu se dorește expunerea lor .
Acestea pot fi brațele, burta, abdomenul inferior, fundul exagerat, șoldurile proeminente, coapsele prea groase. În zilele toride, în mijlocul caniculei, cu toate că nu ești mulțumită de brațele tale, pe care atârnă carnea și le consideri inestetice, vei fi totuși nevoită să porți maieuri sau rochițe cu bretele sau tip maieu, dar dacă vrei să fii elegantă, alege rochițe și bluze cu o mânecă mică, cel puțin capac, care să-ți acopere partea cea mai groasă a brațului, chiar și mâneci ¾, sau scurte 15-20 cm, care îți vor ajusta frumos ținuta.
În cazul în care burta pornește imediat de sub sâni și este proeminentă, încearcă să alegi bluze și rochii “empire”, tăiate sub piept, care îți vor oferi lejeritate în această zonă a corpului, ascunzând proeminența burții.
Dacă ai abdomenul inferior proeminent, sau șoldurile mari, alege pantaloni închiși la culoare cu o formă dreaptă în zona șoldului și alege bluze care au lungimea peste abdomen și șold, în niciun caz nu opta pentru bluze scurte, care îți expun ‘’colăcelul de salvare’’.
Colanții de exemplu, nu sunt un obiect vestimentar indicat pentru persoanele supraponderale. Aceștia atrag atenția asupra tuturor defectelor și le expun în mod exagerat.

Când îți alegi pantalonii, nu prefera cei foarte strâmți. Pantalonul trebuie să aibă o lejeritate medie, nu trebuie să fie nici foarte larg, nici foarte strâmt. Nu tăia lungimea pantalonilor, decât dacă ești o persoană înaltă și în acest mod scurtarea picioarelor nu reprezintă un impediment.

Pantalonii ușor evazați la terminație pot fi avantajoși, optează pentru ei în special în sezonul de vară, alegând un material răcoros : in, bumbac, denim, mătase.
3. Poartă tocuri, fiecare centimetru al tocului, reduce vizual, 1 kilogram corp.
Acest sfat sună bine, pentru cele care pot să se urce pe tocuri. Eu de exemplu nu pot, dar persoanele tinere, care încă au suficientă stabilitate pe tocuri, pot câștiga un avantaj deosebit, cu ajutorul lor. Niște tocuri înalte, lungesc ținuta, te fac să pari mai zveltă, mai suplă, poți păcăli kilograme bune.

În general tocurile conferă eleganță și stil. O soluție foarte bună în cazul în care nu ai stabilitate pe tocuri sunt platformele, care te înălță, fără să îți îngreuneze mișcarea.

4. Folosește cu curaj accesoriile pentru a-ți completă și întregii ținuta.
Acesta este un sfat universal, valabil pentru toate vârstele, formele și siluetele. De multe ori o rochie simplă neagră accesorizată ‘’wow’’, poate să te ducă într-o zonă glamour, atrăgând toate privirile. 5.Îngrijește-ți tenul, părul, folosește machiaje care îți pun în evidență trăsăturile frumoase.
Acest lucru vreau sa le daruiesc tuturor acelora care vor sa porneasca alaturi de mine pe drumul schimbarii.

Maschează-ți defectele ! Un aspect frumos al feței, mereu va fi un atuu, care va lăsa în urmă faptul că ai câteva kilograme în plus. În general femeile supraponderale au un ten frumos și trebuie să și-l pună în evidență.

În același timp, o coafură îngrijită și adaptată la forma feței, poate constitui un punct forte al unui aspect impecabil. În ziua de azi, tehnicile de machiaj au rolul de-a ascunde imperfecțiunile, micile defecte ale feței și de-a scoate în evidență trăsăturile frumoase.
Spor si motivatie va doresc ,sa ne vedem sanatosi !!!Învățați câteva tehnici de machiaj care vi se potrivesc, găsiți tutoriale pe internet și puteți să vă realizați machiaje superbe, prin care să vă surprindeți prietenii și colegii.
În acest articol am încercat să trasez câteva principii generale, care te ajută să-ți alegi corect ținuta dacă ești plinuță și supraponderală, dar în continuare voi oferi soluții concrete și combinații vestimentare potrivite acestei siluete.


%d blogeri au apreciat: