9 MOTIVE ALE BĂRBAȚILOR, DE-A EVITA CONTACTUL VIZUAL CU FEMEILE

9 MOTIVE ALE BĂRBAȚILOR, DE-A EVITA CONTACTUL VIZUAL CU FEMEILE

Ochii sunt oglinda sufletului și privirea, modul în care încercăm să comunicăm prin acest mijloc cu persoanele cu care participăm la o conversație, spune foarte multe despre noi, dar și despre interlocutorul nostru.
Uneori nu este necesar să punem în cuvinte ceea ce simțim, pentru că ochii sunt o fereastră a sufletului și trăirilor noastre și transmit celor din jur, atât starea în care suntem, cât și ceea ce gândim.
Multe femei s-au confruntat cu un fenomen, care de fiecare dată pune femeile pe gânduri. Cum femeile au bunul obicei de-a despica firul în patru, atunci când ele sunt interesate de un bărbat, inițiază o conversație cu acesta, dar el le evită privirea și nu vrea să aibă un contact vizual cu ele, adică își ferește privirea, reprezintă un mare semn de întrebare pentru femeie.

Mi se pare absolut logic, ca un bărbat să poată menține contactul vizual cu tine, dacă îl interesezi. În mod normal, ar trebui să nu-și mai poată lua ochii de la tine ! Dar suntem atât de diferiți în realitate și simțim și ne comportăm într-un mod personal, încât acest comportament poate avea foarte multe cauze și explicații.

Recunosc că de fiecare dată când interlocutorul meu, mi-a evitat privirea, a fost un lucru extrem de deranjant pentru mine, primul gând te duce la lipsa lui de interes în direcția ta și acest fapt este frustrant pentru o femeie. Începi să-ți faci tot felul de scenarii în minte.
Dar ce înseamnă când un bărbat, evită contactul vizual cu o femeie? Există multe motive, acestea pot varia de la atracție și interes, timiditate, la culpabilitate, anxietate socială până la lipsă de interes, chiar și inconfort, bărbatul simtindu-se deranjat de conversația cu tine.
Hai să vedem totuși, care ar putea fi adevăratele motive ?

1. Îi place de tine, îl atragi, dar nu știe cum să se comporte

Cea mai bună variantă este aceea in care, îți evită privirea, pentru că se simte atras de tine, dar nu știe dacă și tu simți același lucru pentru el ?!

Dacă el evită contactul vizual, exact când l-ai privit tu în ochi, cu siguranță că acesta este motivul. S-ar putea să fie un ‘’șmecheraș’’, care vrea să te pun ape jar și vrea să pară ‘’cool ‘’prin faptul că nu te privește în ochi, acest comportament fiind un scenariu, un joc de cuceritor și astfel vrea să te facă curioasă, poate chiar revoltată și intrigată, punându-ți sentimentele la încercare.
Dacă bărbatul este timid, indiferent că te place sau nu, el poate să-ți evite privirea oricum. Dacă îți place cu adevărat, va trebui să afli singură răspunsul la întrebările de mai sus, încercând să-l cunoști mai bine, să comunici cu el, spărgând astfel gheața și elucidând în sfârșit, motivul pentru care nu te privește în ochi.
2.Este implicat într-o relație, poate chiar căsătorit, sau dorește să cucerească o altă femeie
Un motiv cât se poate de obiectiv, în care bărbatul nu vrea să-ți ofere speranțe deșarte și evită privirea ta, este faptul că e căsătorit, sau implicat într-o relație.

Poate chiar este într-o perioadă de tatonări cu o alta femeie, care îi place foarte mult și nu vrea să se lanseze în alte obligații, din moment ce țoață atenția lui, se concentrează într-o anumită direcție. În acest caz, trebuie să tatonezi terenul, să vezi dacă are un inel pe deget, sau dacă este atent în mod evident la o altă femeie din anturajul vostru, pe care o înconjoară cu afecțiunea și admirația lui.

3. Este abătut, supărat pe ceva, întristat dintr-un anumit motiv
Chiar dacă am crede că bărbații nu sunt sensibili, în realitate nu este așa. Se poate întâmpla, ca bărbatul care ți-a atras atenția și care îți place foarte mult să fie întristat din motive pe care tu nu le cunoști, să fie supărat și în momentul în care tu încerci să inițiezi o discuție cu el, să nu fie dispus să-ți dea explicații despre starea lui și motivele care au dus la această stare.
El evită poate contactul vizual pentru că a trăit o emoție negativă și nu vrea să te îngrijoreze, sau își ascunde emoțiile, pentru că nu vrea să pară vulnerabil. La fel de bine, supărarea lui, poate să fie cauzată exact de tine, poate că ai făcut ceva deplorabil și el, e supărat tocmai pe tine și pentru că nu vrea să te abordeze sau să te confrunte exact în acel moment, și din această cauză, îți evită privirea.
4. Nu își dorește interacțiunea cu tine
Chiar dacă tu mereu încerci să găsești un sens ascuns în acțiunile bărbaților, ei sunt în general foarte simpli și pragmatici, fără să aibă o gândire complicată, cum o au femeile, de exemplu. Bărbatul nu te privește în ochi pentru că nu este interesat să interacționeze cu tine, lucrurile pot fi atât de simple.
Poate că momentul nu este oportun, tu l-ai abordat exact când el nu are timp sau este concentrat asupra altor lucruri, sau este grăbit să ajungă undeva și nu poate desfășura o conversație cu tine. S-ar putea să găsească plictisitoare discuția cu tine și nerăbdător și grăbit, vrea să scape și îți evită privirea , grăbindu-se să încheie conversația.
Dacă ești atentă la limbajul corpului și la acele semne care trădează nervozitatea lui, faptul că se uita mereu la ceas, că este agitat, că are un zâmbet nervos pe față, o postură incomodă, privirea stresată, bătăi nervoase cu piciorul în podea, trebuie să realizezi că este mai bine să îți vezi de ale tale și să-l lași în pace.
5. Se simte intimidat de tine
Nesiguranța ar putea fi o altă explicație atunci când un bărbat evită contactul vizual cu o femeie. S-ar putea să nu fie timid sau să sufere de anxietate socială, dar s-ar putea simți intimidat de tine dintr-un singur motiv, de exemplu, ar putea avea o stimă de sine scăzută, făcându-l să creadă că tu ești prea mult pentru el, sau să te considere încrezută.

Tipul ar putea, de asemenea, să te placă, dar ar putea fi îngrijorat că se va face de râs interacționând cu tine. El ar putea fi, de asemenea, intimidat de încrederea și personalitatea ta. Cel mai bun lucru pe care îl poți face într-o astfel de situație este să începi o conversație cu el și să încerci să-l faci să înțeleagă, cum ești tu cu adevărat.

6. Nu este atras de tine
Uneori, evitarea contactului vizual indică faptul că cineva nu este atras de tine. De asemenea, este posibil ca tipul să evite contactul vizual pentru a nu te induce în eroare sau să fie speriat să-ți spună că nu este atras de tine. Oricum ar fi, nu poți face nimic în legătură cu această situație.
7. El ascunde ceva
Dacă ești într-o relație cu bărbatul respectiv și acesta evită să te privească în ochi, acesta este un semn că s-ar putea să te înșele. Probabil că îți ascunde ceva, se simte vinovat, se simte judecat, acuzat, expus sau vulnerabil.

8. S-ar putea să nu poată face contact vizual

Un tip evită contactul vizual cu tine? S-ar putea că el să nu poată menține contactul vizual din cauza unei afecțiuni medicale (sau din alte motive). De exemplu, persoanele din spectrul autismului s-ar putea simți anxioase sau copleșite de contactul vizual; prin urmare, ei tind să o evite.

De asemenea, persoanele cu ADHD ar putea avea probleme în a se concentra pe ceva (inclusiv pe ochiul altei persoane). Prin urmare, este puțin probabil că aceștia să mențină un contact vizual bun în timpul unei conversații sau vizavi de tine într-o cameră.
9. Nu are idee că încerci să realizezi un contact vizual cu el
Este, de asemenea, posibil că un bărbat să fie ancorat în gândurile sale. S-ar putea să se confrunte cu probleme financiare sau pur și simplu să se întrebe ce va mânca mai târziu. În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl poți face, este să inițiezi tu o conversație, dacă ești interesată de el. Bărbații tind să mențină contactul vizual pentru a părea încrezători și pentru a-și consolida relațiile.

Motivele pe care vi le-am prezentat mai sus, vă vor ajuta să înțelegeți câteva aspecte ale faptului că un bărbat vă evită privirea. Alături de aceste aspect uzează de spiritul tău de observație, încercând să fii circumspectă și răbdătoare, pentru a evita să tragi concluzii greșite.

Calea cea dreaptă mereu duce la adevăr, comunicarea și o fire deschisă și sinceră vor duce la rezultate uimitoare și în rândul bărbaților.
Uzează de curaj și nu te rușina să inițiezi tu o relație!


%d blogeri au apreciat: