PERSOANELE SENZUALE, SUNT PATENERII IDEALI ÎN RELAȚIE ?

PERSOANELE SENZUALE, SUNT PATENERII IDEALI ÎN RELAȚIE ?

În alegerea persoanei potrivite, intervin foarte mulți factori și pe lângă chimia dintre voi, care este absolut necesară, sunt multe trăsături caracteristice ale persoanei, care pot fi deosebit de atractive. Senzualitatea cu siguranță, este o calitate care poate face atractivă o persoană și o poate transforma într-un partener de viață ideal.
Lângă o persoană senzuală, viața va fi o continuă incursiune în domeniul plăcerii prin toate simțurile cu care natura ne-a înzestrat. De multe ori, avem tendința să confundăm noțiunea de senzualitate, cu sexualitatea, în condițiile în care cele două noțiuni sunt înrudite, dar cu adevărat distincte.
Senzualitate înseamnă înclinația spre plăcerile trupești, pe când prin sexualitatea înțelegem ansamblul fenomenelor care se referă la instinctul sexual și la satisfacerea lui. Sexualitatea implică atât corpul, cât și experiențele fizice.

Senzualitatea se referă la conștientizarea simțurilor noastre fizice : simțul tactil sau atingerea, gustul, mirosul, vederea și auzul. Acest lucru înseamnă că ești conectat la realitatea momentului, ești în prezent și experimentezi senzațiile corpului tău.

Senzualitatea poate fi experimentată și exprimată în moduri non-sexuale, cum ar fi prin a savura o masă delicioasă, a aprecia arta sau a te delecta cu un masaj relaxant.
Este vorba despre a simți plăcere și a fi conectat cu corpul tău. Senzualitatea unei femei se referă la capacitatea ei de a experimenta și de a exprima plăcere, dorință și intimitate.

Înglobează legătura ei fizică, emoțională și psihologică cu propriul corp și lumea din jurul ei, devenind astfel o forță de atracție prin felul ei natural de a fi. O femeie senzuală nu are nevoie de un înveliș special precum machiajul, sau hainele scumpe, să atragă bărbații, ea este atracția în sine !

Senzualitatea poate juca un rol important în găsirea unui partener de viață. O persoană senzuală poate să fie un partener ideal, prin următoarele caracteristici :
1. Prezență fizică plăcută : indivizii senzuali au adesea o prezență fizică plăcută și atrag atenția celor din jur. Au o ținută și o postură remarcabile, știu să se miște cu eleganță și să emane încredere în sine, siguranță și lipsă totală de inhibiții sau complexe.
Oamenii care sunt siguri pe ei, sunt extrem de atractivi și niciodată nu se vor pierde în frustrări și nemulțumiri inutile și își vor antrena partenerii într-o viață interesantă și plăcută, bogată în explorări și descoperirea de lucruri noi.

2. Contactul vizual : persoanele senzuale tind să mențină un contact vizual profund și intens, transmitând un sentiment de conexiune și intimidate cu cei din jur. De câte ori ai pățit în viață să îți placă o persoană, să îi cerșești privirea, dar persoana respectivă să nu te privească în ochi ?

Acest lucru este deosebit de frustrant și deranjant și nu înțelegi, care sunt motivele ? Ei bine, în cazul persoanelor senzuale, nu te vei lovi de această situație, pentru că ele mereu te vor privi în ochi, căutând această legătură vizuală, care are rolul să ofere un plus de intimidate relației.
3. Atracția pentru atingere : indivizii senzuali apreciază atingerea fizică și o pot folosi pentru a-și exprima trăirile. Pot avea o atingere blândă, persistentă, pot fi confortabili cu apropierea, sau se pot implica în gesturi afectuoase.
O persoană senzuală, nu se va sfii să te atingă, atunci când stați de vorbă și vă priviți în ochi, ea va aprecia mângâielile și ți le va oferi fără zgârcenie. Îți va căuta apropierea.
4. Sensibilitatea simțurilor: pot avea o sensibilitate crescută la experiențele și plăcerea senzorială, cum ar fi savurarea aromelor, texturilor, gusturilor și a sunetelor.
Astfel, călătoria cu o persoană senzuală nu va fi plictisitoare niciodată, căci ea va căuta mereu să-și satisfacă simțurile : va fi o gurmandă căreia îi placesă încerce arome și gusturi ale alimentelor după o gamă diversificată.
Foarte posibil să fie astfel un bucătar desăvârșit, căruia îi place să experimenteze rețete noi, arome și gusturi diversificate, de pe toate continentele.

5. Iubesc frumosul, sub toate aspectele sale : indivizii sezuali au adesea o apreciere accentuată pentru estetic, răsfățându-se cu tot ce este frumos, iubesc arta, muzica și alte experiențe senzoriale. Persoana senzuală, va fi interesată mereu să experimenteze frumosul, pe toate planurile.

Acest lucru o va determina să se îngrijească, să își îngrijească părul, tenul, corpul, încercând să fie întotdeauna cea mai bună versiune a sa. Îi vor plăcea mediile ambientale aranjate cu mult bun gust, va savura arta cu toate ramurile ei, indiferent că este vorba de sculptură, pictură, muzică sau teatru.
Dar dincolo de acest lucru, ei vor aprecia momentele de relaxare și răsfăț, la un spa de exemplu, sau într-un salon de masaj și nu vor pierde nici o ocazie să savureze un masaj relaxant, sau o baie plăcută.

6. Atenție pentru self-care: pot acorda prioritate îngrijirii de sine și îngrijirii corpului lor, concentrându-se pe plăcere, relaxare și bunăstare. Am amintit și la punctul 5, faptul că plăcerea pentru frumos, îi orientează pe acești oameni, să își îngrijească propriul aspect.

7. Intensitate emoțională: indivizii sensibili experimentează adesea emoțiile profund. Aceștia pot avea capacitatea de a evoca răspunsuri emoționale puternice și de a afișa o gamă largă de emoții cu pasiune. Aceștia sunt oamenii care trăiesc cu intensitate iubirea și aici nu mă refer neapărat la sex, ci mai degrabă la emoții. Pentru ei, emoțiile se trăiesc la intensitate maximă, nu există jumătăți de măsură : ori totul, ori nimic !
8. Exprimarea liberă și sinceră a dorințele lor: oamenii sezuali nu se sfiesc să-și exprime liber și deschis dorințele atât verbal, cât și non-verbal. Ei știu ce vor și sunt direcți când e vorba de așa ceva. Tocmai pentru că este așa, îți va fi foarte ușor să înțelegi, ce vrea de la tine.

Nu te va învălui în ceață, nu te va aburi, ci din contra, îți va cere exact ce-și dorește și acest lucru este valabil atât în conviețuirea voastră zi de zi, cât și în pat. Nu îi va fi rușine să-ți spună fanteziile sale sexuale și tot ceea ce își dorește să încerce și să experimenteze cu tine. Dacă soarta ți-a adus în cale o persoană senzuală, bucură-te de ea și nu o lăsa să plece de lângă tine.

Vei păși împreună cu ea, pe un drum interesant, o călătorie aventuroasă și plăcută în lumea simțurilor și nu te vei plictisi niciodată.
Dacă găsești un asemenea partener ești cu adevărat o persoană norocoasă !


%d blogeri au apreciat: