ÎNȘELATUL – SPORT SAU NECESITATE ?

ÎNȘELATUL – SPORT SAU NECESITATE ?

Bărbatul care înșeală, bărbatul infidel, este cel care trădează încrederea femeii, provocând leziuni emoționale și psihice acesteia. Cei care s-au deprins cu acest obicei, pot înșela în mod repetat fără remușcări sau scuze, indiferent care ar fi repercursiunile, ei își continuă comportamentul.
Un bărbat înșelător este cineva care este implicat în infidelitate, de obicei prin implicarea în relații romantice sau sexuale cu mai mulți parteneri în afara relației sale angajate.
Acest comportament implică adesea înșelăciune, trădare și o încălcare a încrederii în parteneriat. Motivațiile din spatele înșelăciunii pot varia, de la căutarea mulțumirii emoționale sau fizice, până la sentimentul neîmplinit sau nemulțumit în relația actuală, până la lipsa de angajament sau respect față de partener.

Indiferent de motive, acțiunile unui bărbat înșelător pot provoca suferințe și tulburări semnificative partenerei sale, ducând adesea la sentimente de trădare, pierderea încrederii și distrugerea relației. Care ar fi însă, motivele plauzibile, ( dacă se poate spune așa ) ale înșelării :

1. Natura aventuroasă a bărbatului. Bărbatul tip “Casanova’’ este mereu în căutare de femei, de noi vicime care pot să-i satisfacă instinctul de vânător.Pentru acesta, înșelatul și în general flirtul și relațiile cu multe femei, reprezintă un sport, un mod de validare al statutului de ‘’macho’’, pe care vrea să-l mențină, cât mai mult timp posibil.
Acest tip de bărbat nu va putea să rămână fidel iubitei sale și chiar dacă se va îndrăgosti și va admira o singură femeie un timp limitat, dar după ce norișorii roz ai iubirii, vor dispărea din fața ochilor, își va relua vechile obiceiuri.

Ar fi indicat, ca acest tip de bărbați să rămână celibatari, pentru că în limitele unei căsnicii tradiționale, s-ar simți încorsetați.

Aceste persoane trebuie sa inteleaga ca nu sunt singure in lupta cu kilogramele. Obezitatea nu este un stigmat,sau cel putin nu trebuie sa fie.Fiecare dintre noi trebuie sa aiba puterea necesara pentru schimbare.
2. Al doilea motiv, pentru care un bărbat înșală într-o relație stabilă, de lungă durată, poate să fie faptul că în relația actuală nu găsește ceea ce își dorește, din punct de vedere al comunicării, al atenției, este neglijat din punct de vedere sexual, sau actuala parteneră îi refuză anumite favoruri sexuale pe care bărbatul respectiv și le dorește.
Într-o asemenea situație, este posibil să găsească alinare în brațele unei amante, care este dispusă să-i satisfacă toate dorințele. Unii bărbați, în asemenea situații pot apela la profesioniste.

3. Un al 3-lea motiv, despre care se vorbește mai rar este înșelatul accidental. Se poate întâmpla ca înșelatul să fie o întâmplare.Este cu colegii la un ‘’team-building’’, se consumă câteva pahare de vin, se încinge atmosfera și dintr-o dată se trezește cu colega aceea cu forme voluptoase, aproape.

Lucrurile se întâmplă pur și simplu și a doua zi vine mustrarea de conștiință și părerile de rău, dar este prea târziu…Recunoașterea unui om înșelător poate fi provocatoare, deoarece fiecare individ și relație sunt unice.
Cu toate acestea, unele semne comune care pot indica infidelitatea la un bărbat include următoarele situații :
1. Modificări bruște ale comportamentului : Dacă partenerul începe să se comporte diferit, să devină secretuos sau rece și distant, fără nicio explicație logică, acest lucru, poate ridica suspiciuni.
Se poate întâmpla ca el să nu vină acasă, să se scuze că are foarte mult de lucru și are termene limită și lucrări de predat la serviciu.Se poate întâmpla să devină secretuos, de parcă ar încerca să ascundă ceva. Devine distant și abătut, conversați mai puțin, nu mai comunicați ca altădată.
2. Scăderea intimității și viața sexuală tot mai sporadică. Dacă observați o scădere semnificativă a afecțiunii fizice, a intimității, a libidoului și a dorinței și atracției fizice, partenerul devine mai puțin interesat de activitățile sexuale, ar putea fi un indiciu al infidelității.
Cu toate acestea, este esențial să luăm în considerare alți factori, cum ar fi stresul sau problemele personale, înainte de a ajunge la concluzii, care s-ar putea să fie nefondate.
3. O atenție sporită la aspectul fizic : Un interes brusc pentru îngrijirea personală, cumpărarea de haine noi sau o transformare semnificativă a aspectului poate fi un semn că partenerul tău încearcă să impresioneze pe altcineva.

Dacă observați că își cumpără haine de firmă, parfumuri scumpe, pantofi din piele scumpi și eleganți, cu siguranță că vrea să atragă o altă doamnă.

4. Comportament neobișnuit și secretuos cu telefonul : dacă partenerul devine brusc în mod excesiv, protector al telefonului său, schimbă parolele sau setările, șterge mesajele sau jurnalele de apeluri, ar putea fi un semn că ascunde ceva.
Pe toate device-urile își schimbă foarte des parolele, își îngrijește în mod excesiv telefonul, ca să nu îl poată controla sau vedea cineva.

5. Distanța emoțională și lipsa de comunicare: Dacă partenerul începe să se retragă emoțional, evitând discuțiile despre viitor sau devine mai puțin interesat de sentimentele și preocupările tale, poate fi o indicație a unui om care te înșeală.

În momentul în care un bărbat se leagă emoțional de o altă femeie, se îndrăgostește, nu mai are niciun sentiment față de soția lui, s-ar putea să aibă mustrări de conștiință și începe să o evite. Evită comunicarea și discuțiile consacrate și se închide într-o lume a lui.
6. Cheltuieli inexplicabile sau timp indisponibil : Dacă partenerul are frecvent cheltuieli necunoscute de tine și de nevoile familiei, sau este adesea indisponibil și oferă explicații vagi, ar putea sugera că petrece timp sau resurse pentru altcineva.

Dacă vezi că a cumpărat ceva scump, dar obiectul respectiv nu este un cadou pentru tine sau familie, este clar că vizează pe altcineva. Nu poți învinui fără motiv pe nimeni, aceste semne nu garantează pe deplin că partenerul te înșală. Comunicarea deschisă, schimbul de preocupări și menținerea încrederii sunt esențiale în orice relație. Dacă totuși bănuiți că sunteți înșelată, încercați să aveți o discuție sinceră și deschisă cu partenerul.

Trebuie să îi spuneți că sunteți îngrijorată, că nu se mai comportă așa cum se comporta odată, că este rece și distant și încercați să cooperați cu el, pentru rezolvarea problemelor. Sunt momente în care încă mai poți salva relația și există cale de întoarcere, doar că trebuie să tratezi problemele cu sinceritate și deschidere.
Pentru o iubire adevărată merită să lupți, până în pânzele albe.


%d blogeri au apreciat: