BENEFICIILE ÎNAINTĂRII ÎN VÂRSTĂ

BENEFICIILE ÎNAINTĂRII ÎN VÂRSTĂ

Lumea în general, este dispusă să se plângă când vine vorba de vârstă. Se cade să te plângi că nu mai ai vederea din tinerețe, că nu mai ai apetit sexual, că nu te mai miști atât de rapid și vioi, ca acum 20 de ani.
Dar, înaintarea în vârstă are și numeroase avantaje, care s-ar putea să compenseze cu vârf și îndesat acele aspecte, pe care putem să le considerăm dezavantaje. Când ai trecut de nobila vârstă de 50, viața îți oferă și multe beneficii, situații care îți pot bucura sufletul și îți aduc acele momente de fericire lăuntrică, pentru care ai muncit până în acest punct.
Hai să trecem în revistă câteva dintre avantajele evidente ale vârstei :
1. Înțelepciune și experiență de viață : până la această vârsta, ai acumulat un bagaj bogat de înțelepciune și experiență de viață. Acest lucru poate duce la o mai mare claritate, perspectivă și capacitate de a naviga prin provocările vieții cu mai multă ușurință.

În timp ce tineretul face pentru prima dată în viața lui anumite lucruri, adică în premieră, seniorii au un avantaj considerabil, prin faptul că au trăit multe lucruri, le-au experimentat și studiat, iar acum au lecția învățată.

2. Stabilitatea financiară: multe persoane de 50 de ani au atins un nivel de stabilitate financiară. Se spune că ‚ ” banii nu aduc fericirea ! „ dar existența banilor nu este un lucru de aruncat.
Ajungi într-un punct al vieții tale, când ai mai scăpat de ratele la bancă, copiii și-au terminat studiile superioare și s-au așezat la casa lor și în sfârșit au început să se adune acolo, niște banuți pentru perioada pensionării. Această stabilitate financiară, crează un sentiment de siguranță și în sfârșit împlinirea, de-a te bucura de plăcerile vieții.

3. Creșterea încrederii și a siguranței de sine : pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei devin adesea mai confortabili cu cine sunt și ce vor de la viață.

Această creștere a încrederii și a siguranței de sine poate duce la o capacitate mai mare de a lua decizii, de a-ți asuma riscuri și de a urmări noi oportunități. Toată perioada tinereții, ai avut obiceiul să te biciuiești, să duci o luptă asiduă cu propria persoană și niciodată nu ai fost mulțumită cu corpul tău, cu realizările tale, cu viața ta.
În sfârșit ai ajuns în punctul în care ai depus armele și nu mai vrei să demonstrezi nimănui nimic, nici măcar propriei tale persoane. Nu mai vrei să fii cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă, nu mai vrei să le arăți celorlalți ce valoroasă ești, nu vrei nimic altceva decât să fii lăsat în pace.
4. Cuibul gol : până la vârsta de 50 de ani, multe persoane, și-au văzut copiii crescând și părăsind cuibul. Acest lucru poate aduce un sentiment de libertate și independență, precum și posibilitatea de a se concentra mai mult pe interesele și hobby-urile personale.

În momentul în care copiii pleacă de acasă și cuibul rămâne gol, ai un sentiment de pierdere de sine și nu știi ce se va întâmpla în continuare ?

La început vei vedea casa goală și acest lucru te va umple de tristețe, dar mai apoi, vei începe să realizezi, că în sfârșit ai timp pentru îndeletnicirile tale și vei dori să readuci în viața ta toate acele îndeletniciri care îți făceau plăcere.
5. Timp pentru îngrijirea de sine : cu copiii crescuți și carierele care intră adesea într-o fază stabilă, persoanele de 50 de ani au mai mult timp și libertate să se concentreze asupra propriei bunăstări.
Aceasta poate include urmărirea hobby-urilor, călătoriile, implicarea în activități fizice și îngrijirea sănătății lor mentale și fizice.
6. Oportunități de reinventare : vârsta de 50 de ani și mai mult poate fi o perioadă de reinventare și de urmărire a unor noi pasiuni și interese.
Fie că începi o nouă carieră, te întorci la școală sau explorezi eforturi creative, această etapă a vieții oferă șansa de a începe noi aventuri.
7. Relații personale puternice : până la vârsta de 50 de ani, ai dezvoltat relații profunde și semnificative cu partenerii, copiii și prietenii tăi. Acest lucru poate duce la o rețea de sprijin și la un sentiment de apartenență, ambele fiind benefice pentru bunăstarea generală.

Vine momentul să îți resetezi intimitatea în relația cu partenerul tău. Faptul că nu mai sunt copiii în casă, că te-ai mai liniștit și tu, nu ai sresul de la locul de muncă, poate aduce un vânt nou, o adiere nouă în viața ta.

8. Reducerea stresului și a presiunii: Pe măsură ce indivizii îmbătrânești, adesea îți prioritizezi bunăstarea și te stresezi mai puțin cu privire la opiniile altora.
Acest lucru poate duce la o abordare mai relaxată și mai mulțumită a vieții, reducând stresul și presiunea generală.

9. Până la vârsta de 50 de ani, ai dobândit o mai bună înțelegere a valorilor, pasiunilor și scopului tău în viață. Acest lucru poate duce la un sentiment mai bogat de împlinire și la capacitatea de a aduce contribuții semnificative lumii.

10. Mai mult timp pentru petrecerea timpului liber și călătorii : cu mai puține responsabilități profesionale și familiale, persoanele de 50 de ani au adesea mai mult timp și libertate pentru a desfășura activități de agrement și călătorii.
Acest lucru poate duce la experiențe noi, lărgirea perspectivelor și crearea de amintiri de durată. În general, atingerea vârstei de 50 de ani și mai mult aduce cu sine o gamă largă de beneficii, inclusiv înțelepciune, stabilitate financiară, încredere sporită, îngrijire de sine și oportunitatea de creștere și împlinire personală.

Dacă ai grijă de sănătatea ta în așa fel încât să te poți bucura de ani frumoși și calitativi, vei descoperi o etapă superbă a vieții tale. Vei vedea că înaintarea în vârstă nu înseamnă neapărat dureri de șale și mișcări greoaie ci poate fi o etapă presărată cu mult umor a vieții tale.

Este momentul să trăiești o a doua tinerețe, este clipa pe care trebuie s-o exploatezi la maxim, cu multă înțelepciune, dar în același timp cu bucurie.
Iubiți-vă dragilor și la vârstele nobile ale vieții voastre și fiți sănătoși, ca să vă puteți bucura de innaintarea în vârstă.


%d blogeri au apreciat: