CARE SUNT SITUAȚIILE ÎN CARE, FEMEILE PREFERĂ MINCIUNA ?

CARE SUNT SITUAȚIILE ÎN CARE, FEMEILE PREFERĂ MINCIUNA ?

Adevărul este întotdeauna calea cea mai dreaptă, doar că uneori în anumite situații, poate că minciuna este cea care rezolvă problemele. O minciună nevinovată, care este un compromis, sau o soluție pentru un conflict, va fi aleasă nemijlocit de femeile care doresc să rezolve o problemă, ce apare la un moment dat în viața lor.
Minciuna reprezintă acțiunea unei persoane de-a face în mod intenționat declarații false sau de-a oferi impresii false, cu scopul de a-i înșela pe ceilalți.
Aceasta implică necinste și este de obicei făcută pentru a induce în eroare sau a manipula pe cineva. Nu vreau să vă îndrum spre minciună, nu acesta este scopul acestui articol, doar vreau să fac o trecere în revistă a situațiilor în care femeile, s-ar putea să prefere minciuna.

1. Teama de-a se confrunta cu realitatea : unele femei, ca oricine altcineva de altfel, din lașitate, sau din teama de-a gestiona un conflict ar putea prefera minciuna.

S-ar putea să se teamă de potențialele sentimente negative, argumente sau consecințe care ar putea apărea din aflarea adevărului. În astfel de cazuri, femeile pot prefera să mențină un mediu armonios, optând pentru minciuni.
Ele acceptă minciuna, deși sunt conștiente că lucrurile nu merg într-o direcție bună, știu că sunt înșelate și totuși închid ochii, pentru a păstra liniștea și pacea în familie.

2. Păstrarea stimei de sine: adevărul poate dezvălui uneori realități dure sau informații sensibile, care pot afecta stima de sine a femeii.

În special în situațiile care implică aspectul, abilitățile personale sau realizările, femeile (precum și bărbații) ar putea prefera minciunile care le sporesc încrederea în sine, mai degrabă decât să se confrunte cu adevărul adesea dureros.
Asta poate reprezenta o situație comică, dar și tragică, după caz. Dacă îl întrebi pe soțul tău, dacă te-ai îngrășat și el, ca să nu te jignească, sau ca să păstreze liniștea în familie îți spune că nu, deși tu știi foarte bine care este realitatea, accepți, deși nu prea ești convinsă de lucrul acesta.
Atunci când o persoană este lăudată în mod exagerat, doar ca să fie liniște, în special în raport cu persoanele narcisiste, din nou asistăm la o minciună amiabilă, care are rolul să flateze.

3. Protecția emoțională: în relații, femeile ar putea opta ocazional pentru minciuni, deoarece doresc protecție emoțională sau stabilitate. Spunându-li-se ceva ce vor să audă, chiar dacă este fals, le poate oferi confort și reasigurare temporară, protejându-le de potențiala suferință emoțională.

4. Menținerea status quo-ului: în anumite circumstanțe, femeile ar putea alege să fie mințite, deoarece se tem de repercusiunile recunoașterii adevărului. Acest lucru s-ar putea întâmpla în situațiile în care recunoașterea adevărului ar putea duce la schimbări semnificative sau ar putea perturba dinamica relațiilor existente.
O femeie poate accepta existența amantei, pentru a nu-și pierde statutul de femeie măritată, în special dacă soțul ei, este o persoană importantă, cu un anumit statut social.
În această situație, chiar și cariera soțului, poate să ceară ascunderea adevărului, pentru a salva aparențele și moravurile bărbatului să pară imaculate.
Oamenii mint din diverse motive, iar unele motive comune din spatele minciunii includ chiar motive obiective:
1. Evitarea pedepsei sau a consecințelor negative: oamenii pot minți pentru a scăpa de pedeapsă sau pentru a evita să se confrunte cu repercusiunile negative ale acțiunilor lor.
Indiferent că ești un copil care a făcut o șotie, sau un adult care a călcat pe bec, minciuna poate să te scape în unele situații de repercursiunile grave și de consecințe.

2. Pentru a se proteja pe sine sau pe ceilalți : minciunile sunt uneori spuse pentru a se proteja pe sine sau pe altcineva de situațiile dificile. Acest lucru se poate face pentru a se proteja de a fi judecată sau pentru a proteja emoțiile sau bunăstarea cuiva.

3. Pentru a obține avantaje personale: oamenii mint uneori pentru a obține beneficii sau avantaje personale, cum ar fi obținerea unui loc de muncă, câștigarea unei competiții sau obținerea de câștiguri financiare.
Aceste minciuni au ca scop îmbunătățirea statutului cuiva sau îndeplinirea dorințelor individuale.

4. Pentru a menține relațiile sociale sau pentru a evita conflictele: minciunile pot fi, de asemenea, spuse pentru a menține armonia în relații sau pentru a preveni conflictele.

Oamenii pot evita dezvăluirea anumitor adevăruri sau pot modifica faptele pentru a-i mulțumi pe ceilalți, pentru a păstra relațiile intacte sau pentru a menține un mediu pașnic.
5. Pentru a îmbunătăți imaginea de sine sau pentru a obține acceptarea într-un anturaj sau grup de oameni : unii indivizi mint pentru a-și crea o imagine favorabilă despre ei înșiși sau pentru a obține acceptarea altora. Aceasta poate include exagerarea realizărilor, minimalizarea slăbiciunilor sau pretinzând că se aliniază cu anumite credințe sau valori.

6. Pentru a-i înșela sau manipula pe alții: minciunile pot fi folosite ca instrument de manipulare sau înșelăciune.

Oamenii pot minți pentru a-i controla sau influența pe alții, pentru a câștiga putere sau control asupra situațiilor sau pentru a atinge obiective personale în detrimentul altora. Indiferent cum am întoarce-o, minciuna este un instrument care ne scoate dintr-o situație care ar putea avea repercursiuni.
Femeile știu instinctiv când să uzeze de minciună și când de adevăr pentru a-și atinge scopurile.