RELAȚIILE DIN VIRTUAL, ILUZII FRUMOS PARFUMATE

RELAȚIILE DIN VIRTUAL, ILUZII FRUMOS PARFUMATE

Rețelele de socializare au capacitatea de-a aduce oameni aflați la sute, mii de kilometri depărtare, alături, în timp ce îi îndepărtează pe cei care trăiesc sub același acoperiș.
Oare câți bărbați și câte femei s-au lăsat ademeniți de mirajul unei relații romantice, pe care au visat-o în singurătatea lor și pentru care ar fi fost în stare să străbată sute de kilometri dintr-o diagonală a hărții în alta, pentru a sta în brațele cuiva câteva minute, doar de dragul de-a nu rămâne singuri ? Ce amăgire !
Câți nu s-au păcălit crezând că au trăit iubirea vieții lor, doar o proiecție a propriilor sentimente, oglinzile virtuale ale propriilor personalități și așteptări. O lume virtuală îți oferă posibilitatea să crezi despre omul care devine obiectul afecțiunii tale, că este partenerul ideal, pe care tu l-ai construit, așa cum vrei să fie, așa cum ți-l dorești.

Câți singuratici nu s-au lăsat îmbătați cu apă rece, în timp ce erau conștienți în fiecare clipă, că sunt personajele poveștilor scrise de propria minte și propriile dorințe, acceptând că sunt doar a doua opțiune și niciodată prima ?

Câte femei și-au luat lumea în cap, topindu-se în brațele bărbatului cunoscut pe baza unei poze de profil, și a câtorva mesaje, chiar dacă nu au avut nicio siguranță, crezând în naivitatea lor, că îl vor cuceri pentru totdeauna ?
Atâtea cuvinte frumoase, care nu au costat nimic celui care le-a spus, dar le-a făcut să creadă că sunt dorite, că sunt frumoase și da, sunt cele mai iubite dintre pământence. Deși au fost mereu conștiente că nu este vorba de o relație angajată, că ar fi trebuit să-și asume acest lucru, fără să fi avut așteptări.

În singurătatea lor, ar fi trebuit să rămână recunoscători doar, acelor clipe de fericire, căci tot ce este frumos trebuie prețuit și păstrat în adâncul inimii, ca o comoară din puterea căreia îți vrei hrăni sufletul…mai târziu. Dacă s-au simțit bine atunci, amintirea le va înflori în adâncul sufletului pentru totdeauna.

Au visat cu ochii deschiși, crezând că acea persoană care s-a comportat atunci, atât de frumos cu ele și le-a făcut să se simtă atât de frumoase, s-ar putea să se îndrăgostească, că da este posibil ca visele să devină realitate într-un viitor apropiat. Fetelor, mai credeți în povești ?!
Relația voastră a fost valabilă, doar pentru un weekend și realitatea este că nu ați fost vreo opțiune, niciodată. Fetelor, naivelor, învățați un lucru : În datingul virtual există niște reguli dure, trebuie să accepți ce ți se oferă, trebuie să te bucuri de prezent și când s-a consumat, îți iei pălăria recunoscătoare de ce ai primit și pășești mai departe.
Ahhhhh, că se întâmplă, câ nu poți să pășești mai departe ? Că ți-a luat ostatec sufletul și ceva din tine a rămas suspendat pe acea diagonală care vă desparte ? Că poate vrei mai mult live și mai multă viață și trăire și vrei romantism, ca un copil alintat care nu vrea să renunțe la dulciuri ? Că nu vrei să pricepi regulile jocului și vrei mai mult? Că s-ar putea să vrei omul cu totul ?

Dragelor, aici nu e loc pentru negociere ! Nu puteți încălca regulile virtualului ! Vă veți întoarce în lumea voastră, după ce vi se va mulțumi de participare, chiar dacă voi nu vreți să înțelegeți că s-a terminat. De ce vă încăpățânați în brațele care nu vă mai vor ?! Vă despărțiți, fiecare își continuă viața, în lumea lui, mai mult sau mai puțin virtuală.

Nu există : eu mai vreau… nu există : eu vreau să schimb regulile jocului și că am crezut că mai există o a doua șansă? Vă încăpățânati să vă întoarceti, mănate de bătăile îndrăgostite ale inimii nebune, sperând în sufletul amorțit, care nu înțelege refuzul. Și vă întoarceți…ce greșeală !
Apoi, va fi și mai rău, decât refuzul, va fi ignorarea și veți sta singure, într-un loc străin, visând să petreceti timp cu omul drag…dar el nu va veni… el nu are timp pentru voi, găsind mii de scuze. Atunci când un bărbat se scuză de mii de ori, el nu vrea să fie cu tine, punct !
De ce nu vor femeile să înțeleagă refuzul bărbaților ? Ce nu este de înțeles când cineva vă ignoră, când găsește explicații pentru că nu a fost cu voi ? Când voi vă doriți țineri de mână, buchete de flori și timp petrecut împreună, iar el nu poate să vi-l ofere?
Doar că le oferă alteia, pentru care există timp, există vacanțe petrecute împreună, există respect, afecțiune și dăruire. Pentru ea există tot ce v-ați dorit voi, dar tot nu înțelegeți. Fiecare femeie știe că bărbatul îndrăgostit e în stare de nebun, să străbată lumea dintr-un capăt în altul pentru femeia iubită ! Dar nu este cazul vostru, la un moment dat veți renunța de tot, veți obosi.
Atunci când sunteți disperate să iubiți, atunci când ați face orice, să aparțineti, oricât de dureroase și nemiloase ar fi cuvintele, vă încăpățânati să nu le înțelegeti, să nu le pricepeți, deși adevărul este atât de clar în fața voastră și a fost acolo de la început : tu nu vei fi niciodată number one ! Ceva există în voi, care nu se potrivește cu tiparul de iubită legală.
Câte femei refuză să înțeleagă din prima? Cât de clar trebuie să vorbească bărbatul, când îți spune răspicat că oricât de frumoase ar fi fost clipele petrecute împreună, oricum nu aveți niciun viitor ? Ce rost ar avea măcar, să încercați ? De câte refuzuri aveți nevoie să înțelegeți că voi nu vă potriviți în relația de cuplu pe care o visați atât de mult ?

Rațiunea știe, doar inima nu vrea să accepte, că este caz pierdut. De la început. Voi nu știți să cereți, voi nu știți să vă cereți drepturile și voi nu știți să manipulați, așa cum altele o fac, on the daily basis.

Ție ți s-a reproșat că ești prea expusă, că te deschizi prea mult și areți prea mult din tine, în așa fel încât și alți bărbați să te poată admira. Apoi constați că femeia ” perfectă ”, Diva Internetului, are sute de prieteni, majoritatea bărbați, într-un număr atât de mare, pe care tu niciodată nu ai fi în stare să-l atingi, pentru că nu te interesează o relație cu un bărbat.
Această Divă se ascunde, e secretuoasă, tot ce-i posibil, din cauza unei relații legale pe rol, dar ea înșală, tot în mod legal fraierul care stă acasă și habar n-are, dar regulile virtualului îi permit asta. Divele Internetului se afișează precum Maica Tereza, în timp ce jumătate din intelectualii masculi ai țării, i-au adunat in clubul lor de prieteni ca într-un insectar din care sa vă alegeți exemplarul pentru următoarea aventură, care se derulează la sute de kilometri depărtare de casele voastre, la distanțe cât mai mari de casă.

Ați descoperit avantajele distanței ! Ați descoperit că dacă vă ascundeți, veți fi mai apărate și mai acoperite ?! Minciuna are picioare scurte și trădarea voastră oricum va ieși la iveală, e doar o chestiune e timp. Urmărindu-vă încep să învăț de la voi ! V-ați împrietenit pe rețelele de socializare doar cu bărbați valoroși, cu școli înalte, oameni care au un statut, voi ați știut să alegeți ! Jos cu pălăria, mă înclin in fața voastra ”Divelor”, eu niciodată nu am știut asta ! Eu niciodată nu am știut să aleg bărbații la nivelul meu, sau la nivele mai înalte, în așa fel încât să pot să-i admir si să am la ce aspira. Si de la voi se poate invăța ceva ! Este adevărat când se spune, că de la oricine poți învăța.

Lumea virtuală ne dă multe speranțe deșarte. Ne face să credem, că oricare dintre noi are o șansă. Că poți să fii împreună cu un om aflat la sute de kilometri depărtare și că poți recupera în câteva minute, ani întregi petrecuți împreună, ani care te fac să cunoști un om și să îl înțelegi. Nu este așa…
E o întreagă strategie, acest miraj al relațiilor online și când i-ai prins tehnica te poți juca cu ea, dacă ești un cuceritor. Femeile naive, singuratice și dornice de iubire, vor cădea atât de ușor în plasă, visând cu ochii deschiși la relația, pe care nu o vor avea niciodată. Poți amăgi mai multe femei deodată, trimițând buchete de flori virtuale și complimente, sufletelor mistuite și dornice de iubire !

Pentru că în virtual poți să creezi și să trimiți sentimente câte vrei, doar totul rămâne acolo, în virtual. Naivii pot să creadă că au dreptul și șansa la o relație reală, mediul online promite multe și se ține de prea puține ! Voi sunteți de vină, că vă încăpățânați să credeți !

E un joc crud, ce speculează vulnerabilitățile acelor oameni, care speră că viața le va mai oferi o a doua șansă, doar că orice lucru virtual, e doar o magie, o iluzie, un fum… Îți înveți lecțiile, chiar dacă mult timp ai refuzat vehement să înțelegi, dar niciodată nu-i târziu.
Dacă vreți să iubiți, trăiți live ! Ieșiți în lume, între oamenii care vă înconjoară și socializați pe bune. Dar nu vă expuneți niciodată relația fericită pe social media.
Trebuie să cunoști omul, să-i descoperi valorile, să petreci timp cu el, dacă vrei să fie al tău cu adevărat, restul e doar prafi în ochi, e o iluzie, e fum…


%d blogeri au apreciat: