AVENTURA DE O NOAPTE, ASPECTE POZITIVE VS. ASPECTE NEGATIVE

AVENTURA DE O NOAPTE, ASPECTE POZITIVE VS. ASPECTE NEGATIVE

Noțiunea de aventură de o noapte, poate că nu este înrădăcinată în mentalitatea românească, dar cu siguranță că în filmele americane acel „ one night stand „, de care v-ați lovit de multe ori, asta înseamnă.
O aventură de o noapte se referă de obicei la o scurtă întâlnire sexuală între două persoane care nu sunt într-o relație serioasă și nu au intenția de a urmări o conexiune romantică sau sexuală pe termen lung.
De obicei, se întâmplă spontan sau în timpul unei întâlniri ocazionale, cum ar fi întâlnirea cu cineva la o petrecere, un bar sau un alt cadru social. Termenul sugerează că interacțiunea este limitată la o singură noapte și nu implică niciun angajament emoțional sau romantic în curs de desfășurare.

Sentimentul pe care ți-l conferă, până și ideea de aventură de o noapte, sună foarte palpitant și îți pune sângele în mișcare, ca un pahar de vin, băut în prag de seară. Oricât de palpitant, aventuros și incitant ar suna, aventura de o noapte poate avea părți pozitive, dar și nenumărate aspecte negative, de care ar trebui să ne ferim.

Aspectele pozitive ale idilei de-o noapte, mereu se leagă de sentimentul de libertate și de adrenalina care intervine în tot acest proces :
1. Explorarea sexuală :
Aventurile de o noapte pot oferi o oportunitate de a explora dorințele sexuale, fanteziile și de a afla mai multe despre propriile preferințe fără atașamente emoționale. Nici măcar nu trebuie să te rușinezi, practic ai făcut sex cu o persoană necunoscută, cu care poți experimenta o veche fantezie, fără să te simți intimidat, sau rușinat de fetișurile tale.

A doua zi, veți fi din nou străini, deci noaptea petrecută împreună, nu te obligă la nimic.

2. Varietate și noutate :
Angajarea în aventuri de o noapte poate oferi noi experiențe și întâlniri cu diferiți oameni, adăugând entuziasm și diversitate vieții sexuale.
Dacă în fiecare noapte te vei întâlni cu altă persoană și te vei avânta în viața de noapte a urbei, căutând noi parteneri, cu siguranță că nu te vei plictisi. Vei avea ocazia să cunoști oameni interesanți și vă veți oferi unul altuia plăcere.
3. Fără obligații :
Unul dintre avantajele principale este lipsa atașamentului emoțional sau a angajamentului necesar, permițând partenerilor, să se bucure de o întâlnire pur fizică și temporară, fără nicio așteptare.

Faptul că nu există obligații, poate să permită o stare perfectă de relaxare și posibilitatea perfectă, de-a te dărui momentului si a plăcerii sexuale, care se consumă în decursul acestei aventuri.

4. Creșterea încrederii în sine :
Pentru unii oameni, angajarea în aventuri de o noapte poate ajuta la creșterea stimei de sine și poate oferi un sentiment de împuternicire sexuală. Fiecare dintre parteneri, primește din partea celuillat o validare a valorii sale, a faptului că încă este o persoană dezirabilă, că încă are putere de atracție și încă este potentă din punct de vedere sexual.
5. Libertate și independență :
Aventurile de o noapte pot fi văzute ca o modalitate pentru unele persoane, de a-și exercita libertatea și independența personală, făcând alegeri bazate exclusiv pe dorințele și preferințele individuale.
Plus de asta, faptul că această relație sexuală care s-a produs în decursul unei nopți, nu te-a obligat la nimic față de partener, senzația de libertate este și mai accentuată. Dar oricât de frumoasă și de palpitantă pare, la prima vedere aventura de o noapte, ascunde însă foarte multe riscuri și aspecte negative :
1. Consecințe emoționale :
Deși sunt concepute pentru a fi fără atașament emoțional, aventurile de o noapte pot duce uneori la sentimente de regret, vinovăție, gol sau singurătate, mai ales dacă o persoană implicată, dezvoltă sentimente romantice.
Nu poți să știi niciodată, dacă partenerul sau partenera ta, nu va dezvolta o legătură emoțională cu tine și va dori mai mult. Momentele de indrăgosteală, după ce s-a consumat aventura, s-ar putea să fie consecințele nedorite. Nu e sigur că ambii parteneri sunt insensibili la implicarea emoțională.
2. Riscuri pentru sănătate :
Implicarea în activități sexuale fără antecedente sau cunoștințe despre sănătatea sexuală a partenerului, crește riscul de infecții cu transmitere sexuală sau sarcini nedorite. Cele mai mari riscuri în legătură cu aceste aventuri sunt cele asupra sănătății.

Din moment ce totul se întâmplă spontan, doi oameni străini au o relație sexuală spontană, fără să știe nimic unul despre celălalt, riscul de-a racola o boală cu transmitere sexuală este foarte mare. La fel, în cazul unei sarcini nedorite.

Faptul că lucrurile s-au întâmplat spontan, nu elimină riscul unei sarcini, dacă partenerii nu au folosit metode contraceptive și au lăsat lucrurile la voia întâmplării.
3. Probleme legate de siguranță :
Întâlnirea și implicarea în întâlniri sexuale cu străini implică un anumit nivel de risc, inclusiv potențialul de vătămare fizică, agresiune sau chiar jaf. Să duci un străin în casă, fără să știi ce hram poartă, fără să fii sută la sută sigur că poți avea încredere în el, este o greșeală imensă, care te poate costa scump.

4. Lipsa de intimitate :

Aventurile de o noapte nu au de obicei intimitatea emoțională care poate fi găsită într-o relație dedicată, ceea ce le face mai puțin împlinitoare pentru cei care caută o conexiune emoțională alături de plăcerea fizică.

În momentul în care te implici într-o aventură de o noapte, lasă toate așteptările deoparte. Fără pretenții și fără implicări emoționale ! Aceasta este deviza.
5. Reputație și judecată :
Unele persoane, s-ar putea confrunta cu judecata dură a societății în care trăim, cu privire la aventurile de-o noapte, s-ar putea să le fie deteriorate reputația sau relațiile sociale, din cauza angajării în întâlniri sexuale ocazionale.

Personal, consider că trebuie să ai enorm de mult curaj și o doză de nebunie, să te poți arunca în vâltoarea acestor aventuri de-o noapte.

Cu siguranță că adrenalina, libertatea, lipsa angajamentului și diversitatea sunt încântătoare, dar trebuie să ții cont și de riscurile foarte mari, care te vor face să înțelegi că la un moment dat, nu merită să riști.
Stabilitatea, siguranța, afecțiunea, sentimentul că ești într-un loc sigur în brațele iubitului sau iubitei tale, cu care ai o relație asumată, pot fi cele mai frumoase sentimente.


%d blogeri au apreciat: