05 oct. MOTIVE DE CONFLICT ÎNTRE BĂRBAȚI ȘI FEMEI, ÎN CĂSNICIE ȘI RELAȚII
Căsniciile fără conflicte nu există. Deși ar părea ideal să putem conviețui noi femeile, împreună cu bărbații, în relații, fără urmă de certuri sau conflicte, datorită felului nostru diferit în care noi femeile și partenerii noștri bărbații, percepem lucrurile și lumea care ne înconjoară, mereu se vor isca discuții.
Care sunt acele situații în care femeile pot ajunge în conflict cu partenerii lor ? Iată câteva situații :
1. Probleme de relație :
În cadrul relației pot apărea abordări diferite din partea femeilor și a bărbaților, pot apărea diferite scenarii de relație, cum ar fi dezacorduri asupra stilurilor de comunicare, probleme de încredere sau așteptări diferite de la relație.
Deasemenea, pot apărea probleme de gelozie, de invidie, moduri de percepere diferite, asupra libertății fiecărei părți în relație.
2. Deciziile financiare :
Unele dintre cele mai frecvente conflicte, sunt cele legate de chestiuni financiare și pot apărea atunci când femeile au o perspectivă diferită asupra modului în care banii ar trebui gestionați sau alocați în cadrul relației, ceea ce duce la dispute și lupte pentru putere.
Indiferent că amândoi partenerii contribuie la bugetul comun al familiei, sau doar bărbatul, modul în care se împart banii, trebuie să fie o decizie comună. Ambele părți trebuie să-și exprime preferințele și trebuie hotărât de comun acord în ce direcție și în ce pondere se gestionează banii familiei.
3. Dezacorduri parentale :
Multe dintre conflictele iscate în familie, pot apărea cu privire la deciziile parentale, cum ar fi stilurile de disciplină, alegerile educaționale sau implicarea în responsabilitățile de îngrijire a copilului.
Una dintre greșelile frecvente de parenting este aceea când unul dintre părinți este sever, impune disciplina și ordine în viața copilului, iar celălalt îl dezaprobă, îi submină autoritatea și în aceste condiții, copilul nu mai înțelege nimic.
Metodele de educare a copiilor trebuiesc discutate și trebuiesc luate decizii unitare, altfel copilul nu va înțelege nimic din modul de educare și bineînțeles că va alege situația mai permisivă.
4. Responsabilități casnice :
Pot apărea dispute atunci când femeile simt că împărțirea treburilor sau responsabilităților casnice este inegală sau nedreaptă, ceea ce duce la conflicte cu partenerii lor. Din nou este nevoie de comunicare și de o împărțire egală a sarcinilor în familie.
În condițiile în care și femeia are un job, la fel ca bărbatul, sarcinile cu privire la întreținerea gospodăriei, trebuiesc împărțite echitabil. Atunci când femeia se angajează la mai multă muncă în casă, când bărbatul chiar dacă i se spune, nu își aduce contribuția, este normal ca femeia să se simtă frustrată și nemulțumită.
5. Alegeri de carieră :
Conflictele apar adesea atunci când aspirațiile și obiectivele de carieră ale femeilor intră în conflict cu așteptările sau dorințele partenerului lor pentru dinamica relației, cum ar fi relocarea pentru oportunități de muncă. În primul rând pot apărea conflicte dacă femeia vrea să-și dezvolte cariera.
S-ar putea să existe bărbați care să nu vadă cu ochi buni această hotărâre. În al doilea rând, să presupunem că unul dintre parteneri, primește un job foarte bun, la sute de kilometri depărtare de căminul familiei. Dacă celălalt are la rândul lui are un job bun și nu vrea să plece, relația s-ar putea să aibă de suferit.
6. Angajamente sociale :
Pot apărea conflicte între parteneri, atunci când preferințele pentru socializare, participarea la evenimente sau petrecerea timpului împreună cu prietenii și familia diferă.
Poate unul dintre parteneri este mai deschis, este mai dispus spre socializare și simte nevoia să fie mai liber, în timp ce celălalt este mai casnic, își dorește să petreacă mai mult timp în sânul familiei. Din aceste disconcordanțe pot apărea conflicte, care pot provoca nemulțumire și resentimente la ambii parteneri.
7. Granițele personale :
Dezacordurile cu privire la granițele personale, intimitatea sau spațiul personal, pot apărea atunci când femeile simt că partenerii lor le invadează viața personală sau le încalcă încrederea.
Există anumite lucruri, care trebuie să rămână personale, chiar dacă doi oameni formează un cuplu. Aceste granițe trebuiesc stabilite, comunicate deschis și nu în ultimul rând respectate.
8. Intimitate și probleme sexuale :
Conflictele pot apărea din cauza diferențelor de nevoi sexuale, preferințe sau nemulțumiri în intimitatea relației, ceea ce duce la tensiuni sau dezacorduri între femei și partenerii lor. Acesta este din nou un motiv serios de neînțelegere : sexul.
Dacă cei doi parteneri fac parte din grupuri etnice diferite, educația primită acasă a fost total diferită, eventual religiile pe care le au cele două familii sunt diferite, acest lucru poate duce în timp la discuții și dezacorduri. Fiecare dintre noi, ducem mai departe în viață, tot ce am văzut în familiile din care provenim, obiceiurile și tradițiile grupului din care facem parte.
9. Religii sau diferențe culturale :
Numeroase conflicte pot fi determinate de diferențele culturale dintre parteneri, atunci când practicile religioase sau culturale se confruntă, ceea ce duce la dezacorduri cu privire la tradiții, obiceiuri sau diferențe ideologice mai largi.
Dacă tu îți alegi partenerul dintr-un alt grup etnic, trebuie să vă stabiliți voi, valori comune, ideologii comune unitare, care vă reprezintă pe voi, în noua voastră familie, numai în acest mod, puteți asigura pacea și înțelegerea între voi.
10. Nevoi emoționale :
Femeile pot determina conflicte atunci când simt că nevoile lor emoționale nu sunt îndeplinite de partenerii lor, ceea ce duce la frustrare, resentimente sau un sentiment de deconectare în relație. Din punct de vedere emoțional, bărbații și femeile sunt total diferiți. Bărbații sunt mai pragmatici, femeile sunt mai sensibile, mai emoționale.
Femeia are nevoie de afecțiune, atenție, siguranță, iar dacă bărbatul nu este capabil să îi ofere aceste lucruri, pot apărea discrepanțe emoționale, care vor duce în timp la, leziuni mari în relație. Atunci când există iubire și înțelegere într-o căsnicie, sau într-o relație asumată, cu raționament și înțelepciune, orice conflict poate fi soluționat.
Pentru acest lucru, cea mai importantă este comunicarea, informarea părților depsre sentimentele celuilalt și despre modul în care percepe el sau ea conflictul, mai apoi de comun acord să aleagă soluțiile de rezolvare.