PROVOCĂRILE UNUI CASANOVA MODERN

PROVOCĂRILE UNUI CASANOVA MODERN

Când am abordat subiectul, mi s-a părut că are o încărcătură ușor hilară. În accepțiunea mea, o persoană care este în stare din punct de vedere fizic și al energiei sale, să întrețină în paralel mai multe relații, trebuie să fie în primul rând o persoană cu o energie debordantă, care are foarte mult timp la dispoziție, capabil să se împartă pe mai multe planuri și dispus să asculte mai multe femei.
Mi-am adus aminte de acel slogan în care bărbatul căsătorit se lamentează că lui îi ajunge o singură femeie și că nici în ruptul capului, nu s-ar angaja în mai multe relații. Dar tocmai aici este secretul : și anume aventura, adrenalina, suspansul acea stare de primejdie în care trebuie să fii mereu cu garda sus, ca acele femei să nu afle de existența celorlalte.
În copilărie am văzut o comedie, în care, un bărbat care avea mai multe iubite, fiecare femeie era însoțitor de zbor la o altă companie aeriană și bărbatul făcea slalom printre programele de zbor ale stewardeselor.

Comicul situațiilor era cu atât mai ridicat, cu cât programele fetelor erau strânse și bărbatul intra și ieșea dintr-o cameră în alta a unui hotel, deservindu-le pe rând pe domnișoare, una mai frumoasă decât cealaltă.

Dar lăsând la o parte gluma, în lumea agitată, materialistă și alertă în care trăim, provocările unui Casanova modern ar fi multiple și greu de soluționat. Doar nebun să fii în ziua de azi, să te aventurezi în relații multiple și totuși disponibilitatea foarte mare de pe rețelele de socializare permite unor persoane, să converseze și să flirteze cu mai mulți parteneri deodată.
Există bărbați tineri pe rețelele de socializare, care trimit în paralel complimente la diferite doamne și își inceraca norocul în paralel, fără vreun deranj, că aceste femei să afle una de cealaltă. O relație poliamoroasă, în care o persoană are mai mulți parteneri romantici sau iubiți, poate prezenta cu siguranță un set unic de provocări și complexități.

Deși fiecare relație este diferită și experiențele pot varia, există câteva aspecte comune care pot apărea în dinamica poliamoroasă. Să explorăm câteva dintre aceste provocări mai detaliat :

1. Comunicarea :
Comunicarea eficientă este crucială în orice relație, dar devine și mai esențială într-o relație poliamoroasă. Fiind mai mulți oameni implicați, fiecare cu propriile nevoi, dorințe și așteptări, bărbatul care se află în centrul acestor relații, ca inițiatorul acestora, trebuie să fie un adevărat psiholog, un artist care să știe să comunice cu atâtea femei, fiecare având atributele ei caracteristice.
Cu siguranță că sunt șabloane aplicabile în mai multe situații, dar în același timp, trebuie să le demunstreze doamnelor, fiecăreia în mod individual : onestitatea, transparența și dialogul deschis , astfel încât emoțiile și limitele fiecăreia să fie respectate. Trebuie să dai dovadă de originalitate și flexibilitate, în așa fel încât să poți mulțumi fiecare caracter în parte.
2. Gelozia :
A face față geloziei poate fi o adevărată provocare în relațiile poliamoroase. Este normal ca persoanele aflate în aceste relații, să experimenteze sentimente de nesiguranță sau teamă de a fi înlocuite sau comparate cu alți parteneri.

Atâta timp cât ele nu știu de existența celorlalte, lucrurile sunt simple, dar se complică în momentul în care se descoperă faptul că bărbatul respectiv nutrește sentimente amoroase în direcția a mai multe femei.

3. Managementul timpului :
Echilibrarea timpului și investiția emoțională poate fi o provocare de logistică. În relațiile poliamoroase, fiecare partener necesită de obicei timp și atenție dedicate. Jonglarea cu relațiile multiple, angajamentele personale și îngrijirea individuală poate deveni copleșitoare.
Am auzit de multe ori povestindu-se că cele mai multe persoane care au disponibilitatea de-a căuta relații multiple sunt cele care sunt încadrate în servicii nesolicitante. Mulți bărbați sunt ofițeri în armată, sau angajați la stat, ca și funcționari, deci ei au nevoie de timp și o activitate mai lejeră. Dacă ar avea un serviciu stresant și solicitant, cu siguranță că nu ar avea timp și disponibilitate de-a umbla după femei.
4. Navigarea în planul normelor societale :
Mentalitățile tradiționale ale societății asupra relațiilor tind să întărească monogamia. Poliamorul, chiar dacă persoanele implicate nu sunt în relații angajate, sunt adevărate provocatoare ale aceste norme, ceea ce face esențială comunicarea și negocierea granițelor cu toți partenerii implicați.
A fi deschis cu privire la structura relației cu prietenii, familia și societatea poate prezenta, de asemenea, complexități suplimentare, inclusiv potențiale stigmatizări sau judecată. Până la urmă este normal, ca într-o societate unde celula societății este familia monogamă, relațiile multiple să nu fie privite cu ochi buni și să determine revoltă din partea celor din jur.
5. Nevoi emoționale :
Satisfacerea nevoilor emoționale ale mai multor parteneri poate deveni solicitantă. Fiecare individ poate avea diferite stiluri de atașament, preferințe de comunicare și cerințe de sprijin emoțional.
A învăța să îndeplinești aceste nevoi fără a compromite granițele personale sau a te extinde excesiv poate fi o provocare. În general vorbim despre sex în aceste relații, bărbatul care este în stare să deservească mai multe femei, trebuie să fie viril, să aibă o potență ridicată, dar în acelaș timp și un libidou maxim.

Dar în afară de aceasta, trebuie să fie și un romantic incurabil, capabil să ofere sentimente de atașament și căldură doamnelor sale.

6. Dinamica puterii :
În relațiile poliamoroase, dinamica puterii poate fi complexă și se poate dezvolta din neatenție între parteneri. Ținând cont de faptul că în general doamnele nu află una de existența celeilalte pentru că afemeiatul incurabil, în general are grijă de acest lucru, astfel nu vor afla nici care dintre femei este favorita.
Poziția favoritei se poate schimba și nu întotdeauna aceeași femeie va avea influența primordială asupra afemeiatului.

7. Integrarea partenerilor :

Integrarea partenerilor în viața celuilalt poate fi un proces delicat. Gestionarea așteptărilor, stabilirea și respectarea limitelor și găsirea unui echilibru între intimitate și incluziune sunt aspecte esențiale de luat în considerare atunci când o persoană trebuie să îmbine relații cu mai multe amante. În general dacă sunt mai multe, lucrurile se pot chiar simplifica, nu ajungi să fii atât de apropiat de ele, cum ai fi cu o singură femeie.

8. Reziliența emoțională și conștientizarea de sine :
A fi într-o relație poliamoroasă necesită adesea un nivel ridicat de rezistență emoțională și conștientizare de sine. Cunoașterea limitărilor cuiva, recunoașterea declanșatorilor personali și angajarea în autoreflecție continuă și creștere personală sunt vitale pentru a naviga cu succes în complexitățile poliamorului.
Bărbatul care adoptă stilul de viață al afemeiatului incurabil, albinuța care zboară din floare în floare, deservind un câmp întreg de flori, personal cred că este un bărbat care are nevoie de o validare permanentă din partea femeilor din jur. Sunt convinsă că este o persoană dependentă de sex și în același timp un individ incapabil de relații angajate și de durată, poate chiar din lipsă de maturitate, sau chiar nu este capabil defel pentru un angajament.

Este demn de remarcat faptul că pentru unii indivizi, provocările și complexitățile relațiilor poliamoroase pot fi depășite de beneficiile și împlinirea pe care le aduc. În realitate eu cred că aceste persoane chiar au nevoie de consiliere de specialitate și discuții cu un specialist. Comportamentul afemeiatului incurabil poate să fie de natură psihică și poate fi rezultatul unor traume sau suferințe din copilărie, sau pur și simplu rezultatul nesiguranțelor și a nevoilor de validare continuă.

Tot într-un film am văzut o pamfletizare a unei asemenea situații, când un afemeiat incurabil se întâlnește cu blestemul iubitelor sale din trecut, toate acele femei pe care le-a folosit și le-a părăsit după ce și-a văzut intențiile satisfăcute. Blestemului lui cel mai dureros, a fost faptul că singura femeie față de care nutrea sentimente de iubire, nu voia să fie cu el. Mai devreme sau mai târziu, fiecare afemeiat își găsește nașul.
Energia debordantă a tinereții dispare, libidoul pălește, răbdarea și disponobilitatea de-a deservi și asculta femeile vor dispărea și ele în neant și Casanova va simți nevoia să se stabilească lângă o femeie, alături de care să îmbătrânească în liniște, după toate aventurile trecutului, presărate de picanterii. Va avea ce povesti la bătrânețe…


%d blogeri au apreciat: