DE CE AȘ AVEA NEVOIE DE UN BĂRBAT ÎN VIAȚA MEA ?!

DE CE AȘ AVEA NEVOIE DE UN BĂRBAT ÎN VIAȚA MEA ?!

Putem s-o luăm și pe principiul ‘’și vulpea spune că strugurii sunt acrii ‘’, dar mai degrabă totuși ‘’suflu și-n iaurt’’, căci ani de zile în care am avut doar dezamăgiri în legătură cu bărbații pe care i-am întâlnit în cale, astăzi înțeleg mai bine ca oricând că viața mea este împlinită și toate acele aspecte care ar fi trebuit să fie acoperite de existența unui bărbat în viața mea, sunt foarte bine rezolvate de mine.
În decursul timpului am realizat că o femeie se poate descurca bine mersi și singură, fără să aibă un bărbat alături și toate acele lucruri pe care tu ca femeie crezi că nu le poți rezolva, au multiple rezolvări la care tu nici măcar nu te-ai gândit înainte.
Articolul de față s-a născut ca o reacție naturală și furioasă a mea, la replica unui domn din Oaș, care vrea să mă ducă la el acasă, după ce mi-a văzut filmulețele pe Tik-Tok, considerând că eu am nevoie de un suflet masculin alături de mine, că el știe mai bine de ce aș avea eu nevoie.

Furioasă foc, i-am dat replica atât pe Tik-Tok cât și prin articolul de față. Hai să vedem care sunt acele aspecte la care teoretic aș avea nevoie de un bărbat, dar practic nu simt lipsa:

1. Să nu fiu singură
Eu nu sunt singură, am o familie formată din mama și băiatul meu și prin urmare nu sunt și nici nu mă simt singură vreodată. Singurătatea o percepi doar dacă sufletul tău nu are suficiente resurse să se distreze singur. Nu am fost niciodată omul care să aibă foarte mulți prieteni în jur și să debordeze de viață socială, niciodată nu am simțit nevoia.
În jurul meu întotdeauna a existat un nucleu de oameni de calitate și m-am limitat la aceștia. Nu cred că în mica mea familie, micul meu nucleu care îmi dă stabilitate și putere, ar avea loc un străin.

Un bărbat care să mă critice cum mă comport cu copilul meu, sau să-mi spună ce să fac cu banii mei și pe ce să-i cheltui ? Pe bune ?! Cineva care ar intra încălțat în viața noastră liniștită și ar întoarce-o cu susul în jos și invers, doar pentru că le știe mai bine pe toate și vrea să dea sfaturi, cum ar trebui să stea lucrurile. Când trăiești o viață împlinită nu mai ai nevoie de nimeni altcineva în ea.

2. Romantism
Nu îmi place să încep o frază cu cuvântul ‘’nu’’. Deși în acest articol vor fi multe fraze ca atare. Nu există romantism după 50 de ani și oricine ar vrea să mă convingă despre acest lucru, îi voi râde în față.
Există doar interes ! Indiferent sub ce formă apare el și în ce ambalaj frumos l-am împacheta, iubirea aceea despre care cântă poeții există doar în tinerețe și acolo își are locul.
Dacă un bărbat se apropie de o femeie la vârsta a 2-a, sau a 3-a, cu siguranță că se gândește că are nevoie de cineva la bătrânețe, o persoană care să-l îngrijească, să îi îngrijească gospodăria, să-l deservească pe el ca persoană, să-l înconjoare cu atenția ei. Și da, poate chiar să-i fie asistentă medicală, să îl asiste când este bolnav și are nevoie de îngrijire.

La un moment dat cineva m-a întrebat : ‘’ce înseamnă parteneriat ?!- în accepțiunea mea ‘’. Parteneriatul înseamnă sprijin reciproc. Este acel pact în care tot ce facem în casa și în relația noastră facem împreună. Poate să fie și o formă de Marxism dacă vreți, în care noi care suntem în parteneriat suntem egali în drepturi și îndatoriri.

Facem de mâncare împreună, curățăm împreună legumele, facem piața și cumpărăturile împreună, ne distrăm împreună, mergem la teatru la film împreună, facem curat și deservim gospodăria împreună, sau pe rând. Nu cred că o femeie trebuie să devină o slugă lângă partenerul ei de viață, în timp ce bărbatul își dezvoltă doar abilitățile de-a utiliza telecomanda.
Nu cred că scrie undeva că o femeie este o rasă inferioară bărbatului, chiar dacă s-a născut din coasta acestuia. Nu vreau sa sune a feminism, nu sunt de acord cu feminismul, dar nu mi se pare corect ca în societatea de astăzi femeile sunt încărcate cu prea multe sarcini. Și aici vorbesc de femeile care trăiesc din salar, nu pe cele care își petrec viața în saloanele de coafură și cosmetică.
Deservirea copiilor, menajul, gospodăria, teme cu copiii, toate acestea, în majoritatea familiilor din România, sunt numai problema femeilor. Te întrebi după o zi de genul acesta, de ce nu vrea soția ta să facă sex cu tine ?
Să o tăvălești 5 minute, după care la revedere? Pentru că, unii nici măcar pentru sex nu sunt buni, never ever nu au auzit de preludiu, nu și-au pus măcar problema, cum se satisface o femeie?
3. Rezolvarea problemelor tehnice : mașină + gospodăria.
După ce am divorțat, am crezut că va cădea cerul pe mine, nu mă voi descurca cu nimic. Cine îmi va repara țevile dacă picură ? Cine va repara ceva în casă ? Cine îmi va schimba cauciucurile ? Cine va duce mașina la ITP ? Deși fostul meu soț nici în timpul căsniciei nu mă cocoloșea prea tare și multe din chestiile astea au fost și atunci sarcinile mele, dar m-am descurcat.
Nu există lucru tehnic, pe care o femeie să nu-l poată rezolva, bineînțeles tot cu ajutorul bărbaților. Dar pentru asta, nu trebuie să legi un bărbat de piciorul tău, nu trebuie să suporți toate acele inconveniente legate de existența unui bărbat în viața ta, doar ca să fie cine să-ți repare țevile, doar dacă te măriți cu un instalator.

4. Mie nimeni nu îmi face program

O istorioară îmi aduce aminte de această afirmație. O colegă de-a mea, nu fusese căsătorită niciodată, este fată bătrână, cum se zice, la un moment dat, a cunoscut prin intermediul unei prietene, un domn mai în vârstă din Italia. Domnul respectiv o suna în fiecare seară la ora 20.00. Ăsta era programul lor de seară.

Doar că colega mea, într-o seară s-a programat la cosmetică și la pedichiură și în acel moment nu a răspuns la apel. Bineînțeles că bătrânelul s-a făcut foc și pară și foarte vehement i-a reproșat colegei mele, că el a sunat-o și ea nu i-a răspuns.
La comportamentul ușor deplasat al bărbatului, colega mea i-a răspuns: ‘’D-le eu nici măcar nu te cunosc, pentru mine deocamdată ești un străin și deja vrei să îmi impui un program ? Află că mie nimeni nu îmi face program !’’ Nu știu de unde vin aceste pretenții de-a controla pe cineva, de-a impune cuiva un lucru pe care tu ți-l dorești dar poate că persoana respectivă nu și-l dorește ?!

Bărbații au foarte des tendința să considere că o femeie care stă de vorbă cu ei, deja este proprietatea lor și trebuie să se supună voinței lor. Un bărbat care îmi era doar prieten, cu care vorbeam pe rețelele de socializare, și ne auzeam pe telefon, mi-a reproșat că sunt prea expusă pe rețelele de socializare. Că de ce am un profil public? Că de ce poate vedea toată lumea ce postez ?

Pentru că sunt blogger, pentru că sunt creator de conținut și pentru că intenția mea este, să ajungă ideile mele la cât mai mulți oameni ! Nu poate nimeni să îți impună, ție ca femeie independentă ce vrea el. Și sunt perfect în asentimentul colegei mele : ‘’Mie nu-mi face nimeni program ! ‘’.
Să mă întrebe un bărbat că de ce m-am dus la coafor, de ce mă duc zilnic la sport, de ce scriu, când am chef să scriu și de ce nu fac de mâncare, așa cum îi stă bine unei femei la vârsta mea ? Păi, de asta nu am nevoie de un bărbat în viața mea.
5. Sexul
Nici măcar pentru sex nu ai nevoie să legi un bărbat de piciorul tău ! :))))
Dacă ești o femeie cu o viață împlinită, dacă ai tot ce îți dorești și nu duci lipsă de nimic, tot ce te înconjoară, tabieturile tale, căminul tău cald, în care te simți minunat și îți oferă toată acea căldură pe care bărbații nu sunt în stare să ți-o ofere, cu siguranță că nu ai nevoie de un bărbat în viața ta.
Decât o relație eșuată, care îți oferă doar suferință, decât orgolii și tâmpenii care nu au niciun sens, mai bine singură, rebelă, liberă și fericită :
‘’I can buy myself flowers
Write my name in the sand
Talk to myself for hours
Say things you don’t understand
I can take myself dancing
And I can hold my own hand
Yeah, I can love me better than you can.’’

 %d blogeri au apreciat: