05 nov. CUM SĂ AI SUCCES PE PLATFORMELE DE DATING ?
Într-o lume răsucită, unde nimic nu se mai pupă cu nimic, unde social media oferă nenumărate posibilități de abordare, unde ne-am învățat să nu mai luptăm pentru nimic, să nu construim relații, ci mai degrabă să utilizăm oamenii în regim de unică folosință, platformele de dating oferă o alternativă bizară, pentru a face cunoștiință cu cineva și de-a încerca să pătrunzi în jungla haotică a relațiilor.
Cât de controversate sunt aceste platforme, câte șanse de reușită există și care este specificul lor ? Acest lucru l-am aflat, citind intervențiile și comentariile persoanelor care le-au folosit. Aceste comentarii au apărut pe Reddit.
Pentru cei care nu știu, Reddit este o aplicație realizată de Google și reprezintă o colecție de forumuri și un agregator de știri, unde utilizatorii pot împărtăși conținut sau îl pot vota pe cel postat de alții.
Este o platformă gestionată de utilizatorii înșiși și ei sunt cei care decid ce este sau nu interesant, ce este important sau nu. Utilizatorii platformelor de dating și-au exprimat părerea reală și sinceră despre aplicațiile de întâlniri, dar în același timp au oferit sfaturi celor care se lansează în această adevărată junglă.
Observațiile sunt extrem de interesante și pertinente și distractive chiar, pentru că foarte mulți utilizatori prezintă lucrurile, făcând haz de necaz și descriind situația, cu mult umor.
Majoritatea celor care au comentat sunt bărbați, mai puține femei și părerea generală, sau mă rog cea majoritară a fost, că platformele de dating oferă prea puține posibilități, că majoritatea femeilor nu reacționează și că un bărbat ‘’avarage’’ obișnuit, nu are nicio șansă pe aceste platforme.
Cei care și-au exprimat părerile au considerat aplicația Facebook dating cea mai accesibilă și cu mai multe șanse de reușită, apoi o aplicație numită Boo, s-au mai oferit șanse pentru Bumble, dar Tinder a fost considerată de-a dreptul toxică.
Dar hai să vedem, făcând o sinteză a celor spuse, care ar fi acele aspecte, care îți pot îmbunătăți șansele de reușită pe platformele de dating ?
1. Poza de profil :
Prima tangență a persoanelor de pe platformă cu tine, este poza ta de profil și prin urmare, aceasta are o importanță primordială.
Deci, poza de profil trebuie să fie: decentă, să nu fie selfie, să fie cât mai recentă, să nu fie cu mașină, doar dacă nu cumva ești șofer, să fie eventual în timp ce practici unul dintre hobby-urile tale.
Dacă ai o îndeletnicire care îți face plăcere, neapărat fă-ți poze practicând această activitate. De exemplu, dacă îți place să gătești, fă o poză, în timp ce faci clătite. Așa ai avea șanse să găsești o persoană, care este interesată de aceleași activități, ca tine.
Pozele cu un animăluț de casă, îți aduc avantaje. Bărbații să evite pozele la bustul gol, pentru a nu părea cocalari. Poza ta să fie cât mai apropiată de realitate, foarte multe întâlniri devin un fiasco, pentru că poza ta de profil arată o cu totul altă persoană, decât ești în realitate.
Dacă ești femeie și pe poza de profil ai 50 de kg, pentru că a fost făcută acum 20 de ani, nu te mira că la cei 80 de kg ai tăi, bărbatul cu care te vei întâlni, va rămâne șocat : nu la asta s-a așteptat. Unii sunt de părere că pe aceste platforme au succes doar femeile și 20 % din bărbați, cei care sunt over average, adică arată mai bine decât media.
Nu vă ambalați că cei frumoși au succes pe Tinder și cei urâți nu au. Nu vi se pare normal? Trăim într-o lume în care prima impresie și aspectul fizic este primul impact și contează.
Multe femei intră pe aceste platforme, pentru validare și în general mulți care le accesează doresc să își înmulțească numărul de followeri de pe Instagram.
2. Modul în care îți este construit profilul
Unii sunt de părere că platforma Tinder, are un ‘’bug’’, un șiretlic, în sensul că după două trei săptămâni începe să-ți trimită din ce în ce mai puține ‘’match-uri’’ adică potriviri, persoane care pot fi potențiali parteneri.
Mulți s-au prins de acest șiretlic și își schimbă aproape săptămânal profilele, le șterg și le instalează din nou.
Profilul trebuie construit cu atenție și seriozitate și trebuie să scrii exact ce te interesează : o aventură de o noapte, ‘’one-night-stand, o relație de lungă durată, partener de pierdut vremea, partener de sex, whatever, dar spune concret ce cauți.
Nu trebuie să fii arogant / arogantă, nu încerca să epatezi cu situația materială, apartamente, mașini, etc. nici cu nivelul tău intelectual, nu trebuie să pari Theodor Paleologu.
Evită descrierile de hater, iar dacă ești înalt, la finalul descrierii pune înălțimea. Se știe, că majoritatea femeilor, sunt atrase de bărbații înalți.
3. Construiește o conversație originală
Odată ce începi conversația cu femeia pe care aplicația ți-o propune, nu începe cu consacratul ‘’bună, ce faci ?’’ sau ‘’ ce îți place să faci ? ‘’, în condițiile în care, acest lucru, reiese din pozele de profil. Mai degrabă observă ceva interesant pe pozele ei de profil și începe discuția direct cu subiectul respectiv.
Lasă aluziile sexuale, sau pick-up lines libidinoase și glumele proaste. Interesant este că îți iei ghost din neant și dacă le iei la suflet faci cu capul. Unii intră pe Tinder doar să-și ia like-uri pentru Instagram.
Alții zic că Bumble este mai accesibil și iei mai multe matchuri. Se pare că rețeta succesului și pe platformele de dating este tot timpul și răbdarea și stabilirea de limite sănătoase și urmărirea lor, fără compromisuri.
Unii chiar au avut experiențe drăguțe, chiar au stabilit relații asumate, dar bărbații vor în general sex, iar femeile atenție. Alții spun că aplicația de dating de pe Facebook îți dă mai multe șanse și există și persoane care inițiază relații bazate pe profesii înrudite, pe Linkedin.