LISTA DE DORINȚE PENTRU ANUL NOU

LISTA DE DORINȚE PENTRU ANUL NOU

Începe perioada din an în care cu toții încercăm să facem bilanțuri. Cei care au reușit să contabilizeze realizările anului ce a trecut, au și găsit următoarea sarcină, întocmirea listei cu dorințele pentru Anul Nou.
E normal ca fiecare început de an să fie încărcat cu motivație și odată întocmită lista nu îți rămâne decât să te ții de ea. Doar că motivația rapid dispare și prin februarie, îți dai seama că s-a și ales praful de ea.
Crearea unei liste de dorințe pentru Anul Nou, teoretic ar fi un prilej ideal să ne stabilim intențiile, aspirațiile și obiectivele pentru anul următor, doar că atunci când îți dorești prea multe și vrei să rezolvi rapid toate lacunele pe care le ai, rezultatul întotdeauna va fi un eșec.

În loc să ne lansăm în prea multe dorințe, ar fi mai bine să prioritizăm și s-o luăm cu pași mici. Poate anul acesta ar fi suficient să rezolv doar cea mai stringentă problemă cu care mă lupt și în anii următori să mă concentrez pe alte puncte ale listei.

Deci, primul pas e conștientizarea și fixarea celui mai puternic obiectiv al tău, depinzând de interesele tale :
Creșterea și dezvoltarea personală : Fă o trecere în revistă rapidă a domeniilor în care dorești să crești și să îți îmbunătățești abilitățile. Acest lucru ar putea fi orice, de la învățarea unor skill-uri noi, a unor limbi străine, până la dezvoltarea unor obiceiuri mai sănătoase sau îmbunătățirea bunăstării emoționale.
Carieră și obiective profesionale :
Care sunt ambițiile tale pentru cariera ta în anul următor? Dorești să urmărești o promovare sau să treci la un domeniu complet nou? Ia în considerare pașii pe care îi poți face pentru a avansa profesional și pentru a-ți realiza visele. Niciodată nu este prea târziu, să îți schimbi chiar și radical cariera.

Sănătate și wellness :

Bunăstarea fizică și mentală, poate să fie un scop în sine. Vrei să slăbești, vrei să te tonifiezi, vrei să îți schimbi stilul de viață, adoptând o rutină consecventă de exerciții fizice, să mânanci mai sănătos sau să acorzi prioritate activităților de auto-îngrijire. Ia în considerare toate acele schimbări care ți-ar putea îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală.

Relații personale :
Pentru unii dintre noi, s-ar putea să fie un capitol peste care am tras demult cortina, dar există persoane care chiar doresc să își prioritizeze acest lucru, eventual refacerea vieții după un divorț, sau pur și simplu căutarea unei persoane cu care să-și trăiască anii bătrâneții. Poate dorești să petreci mai mult timp de calitate cu cei dragi, să cultivi noi prietenii sau să-ți oferi o nouă perspectivă în această direcție.
Finanțe :
Pentru unii, relația cu banii s-ar putea să fie cea mai grea încercare. Ia în considerare obiectivele financiare pentru anul următor, care ar putea implica economisirea unei anumite sume de bani, plata datoriilor sau investirea.
Planifică-ți strategii pentru a-ți îmbunătăți situația financiară și alocă-ți resursele mai responsabil. Eventual fă-ți o strategie, pentru a avea mai multe surse de bani și mai multe posibilități de a-ți mări veniturile.

Călătorie și aventură :

Gândește-te la locurile pe care vrei să le explorezi, atât în apropiere, cât și în depărtare. Fie că este vorba de o vacanță de vis sau de o scurtă escapadă de weekend, fă o listă cu locurile pe care speri să le descoperi și planifică pașii necesari pentru a le transforma în realitate.

Ajută-ți semenii :
Ia în considerare modul în care poți contribui pozitiv la dezvoltarea comunității tale sau poți aduce o rază de soare în viața altora. Acest lucru ar putea implica voluntariatul, donațiile pentru cauze nobile, sau implicarea în activități care susțin o cauză socială sau de mediu.
Bucuria personală :
Ce îți aduce bucurie și fericire? Fă-ți o listă de activități sau hobby-uri care îți plac cu adevărat și încearcă să petreci mai mult timp implicându-te în ele. Fie că este vorbă de citit, pictat, cântat la un instrument, sau timp petrecut în natură, acordă prioritate activităților care îți aduc pace și mulțumire.
Cu toate acestea, lista de dorințe, nu este un set de dorințe care se vor manifesta magic în viața ta, fără să faci vreun efort, pentru realizarea lor. Fii pregătit să acționezi, să-ți stabilești obiective realiste și să rămâi dedicat și consecvent în urmărirea a ceea ce este important pentru tine.
Primul pas, pentru a te asigura ca aceste dorințe să devină realitate este conștientizarea lor și înțelegerea exactă a motivelor pentru care dorești să le realizezi în noul an. Fii specific și scrie-ți dorințele într-un limbaj clar și concis.
Stabilește-ți obiective realiste : Deși este important să visezi măreț, este de asemenea, crucial să stabilești obiective care pot fi atinse. Ia-ți în considerare resursele, capacitățile și limitările actuale și crează obiective care sunt provocatoare, dar fezabile.
Poate ai vrea să slăbești peste 30 de kg în anul care vine. Ia-o mai încet. Propune-ți numai 10 kg pentru început, dar acele 10 kg să le realizezi cu sfințenie.

Crează-ți un plan : Împarte fiecare dorință în pași mai mici, acționabili. Definește acțiunile, termenele și resursele necesare pentru a le realiza. O strategie bine planificată îți va crește șansele de succes.

Rămâi motivat : Pentru realizarea oricărui țel, cel mai important lucru este : MOTIVAȚIA ! Amintește-ți continuu de ce aceste dorințe sunt importante pentru tine. Vizualizează-te realizându-le și lasă această viziune să-ți conducă motivația. Rămâi pozitiv și înconjoară-te de oameni care te susțin și te inspiră. Urmăreste-ți progresul : Monitorizează progresul în mod regulat pentru a evalua cât de departe ai ajuns.
Păstreaza un jurnal sau utilizează un sistem de urmărire pentru a-ți documenta realizările, eșecurile și orice ajustări necesare ale planului. Sărbătorește-ți victoriile de-a lungul drumului pentru a rămâne în continuare motivat !

Rămâi flexibil : Fii deschis să-ți ajustezi dorințele și planurile dacă circumstanțele se schimbă sau pe măsură ce câștigi mai multă claritate de-a lungul călătoriei. Adaptabilitatea și dorința de a învăța din experiențe te vor ajuta să depășesti obstacolele.

Vizualizează succesul : Utilizează tehnici de vizualizare pentru a-ți imagina că ți-ai îndeplinit dorințele. Această practică te va ajută să-ți aliniezi gândurile și acțiunile cu rezultatele dorite, făcându-le mai susceptibile de a deveni realitate. Vizualizarea succesului sporește, de asemenea, încrederea și credința în tine.
Crede în tine: Ai încredere neclintită că ai ceea ce este nevoie pentru ca dorințele tale să devină realitate. Crede în abilitățile, talentele și rezistența ta. Încrederea în tine are un impact semnificativ asupra motivației tale generale și te ajută să depășești obstacolele cu o mentalitate de creștere.

Îndeplinirea dorințelor de Anul Nou poate să fie o provocare, dar în același timp o călătorie deosebit de plăcută spre auto cunoaștere, dar și șansa care îți poate schimba radical viața. Pentru a-ți îndeplini dorințele ai nevoie de efort, perseverență și o mentalitate pozitivă.

Dealungul experienței tale vei savura călătoria spre realizarea obiectivelor, vei învăța foarte mult și vei simți bucuria, chiar dacă drumul va dura mai mult decât te-ai așteptat.
Oricum merită ! La mulți ani 2024 !


Alena's diary
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.