BĂRBAȚII SIMT NEVOIA SĂ FIE DORIȚI DE SOȚIILE ȘI IUBITELE LOR

BĂRBAȚII SIMT NEVOIA SĂ FIE DORIȚI DE SOȚIILE ȘI IUBITELE LOR

Sentimentul de a fi dorit, este o nevoie importantă a bărbaților, chiar dacă multe femei, nu realizează acest lucru. Chiar dacă femeile au tendința să creadă că este suficient statutul lor de femeie și construcția lor fizică, cu formele lor feminine, pentru a atrage sexual un bărbat, și pentru a-i stârni dorința sexuală, în realitate atitudinea lor, face diferența.
Dacă femeia nu îi arată bărbatului ei că îl dorește, ba mai mult, are o atitudine de respingere, afișează aroganță și mândrie față de el, nici bărbatul la rândul lui, nu va fi capabil să dorească femeia. Bărbatul are nevoie în permanență să se simtă dorit de femeia iubită, până la urmă este vorba de legea atracției universale și funcționează cât se poate de simplu.
În caz contrar dacă bărbatul nu primește validarea dorinței fizice din partea iubitei, el se va îndrăgosti de prima femeie care îi va acorda atenție : de colega de serviciu care îi face o cafea, cea care il intreaba cum i-a fost ziua, sau pur si simplu îi asculă problemele.

Dorința aceasta a bărbatului, este influențată de diverși factori, inclusiv așteptările societății, nesiguranța personală, nevoile emoționale și dinamica relației în sine.

1.În realitate, societatea atribuie bărbaților rolul de urmăritori sau inițiatori în relații, ei trebuie să câștige atracția și dorința soțiilor lor. Rolurile tradiționale de gen au dictat mult timp că femeile ar trebui să aștepte să fie urmărite și dorite, în timp ce bărbații își asumă rolul de seducător.
Aceste așteptări pot crea presiune asupra bărbaților, ei căutand în mod constant validare și atenție din partea partenerelor lor, pentru a menține un sentiment de masculinitate. Din punct de vedere istoric, rolul unui bărbat într-o relație a fost definit de capacitatea sa de a curta o femeie, de a-și exprima interesul și de a prelua conducerea în urmărirea unei conexiuni romantice.

Această ideologie a fost întărită prin norme culturale : bărbații trebuie să invite femeile la întâlniri, să inițieze contactul fizic sau să facă prima mișcare în exprimarea interesului romantic, precum și sexual.

Aceste așteptări au fost adesea întărite și prin mass-media, cinematografie, literatură și cultura populară, unde protagonistul masculin era tipic și toate acțiunile și comportamentul lui, dezvăluiau acest lucru.
În ultima vreme, a existat o schimbare semnificativă către o mai mare egalitate de gen și o reevaluare a rolurilor tradiționale de gen. Acest lucru a dus la abordări mai diverse și mai incluzive ale întâlnirilor și inițierii relațiilor. În ciuda acestor schimbări pozitive, așteptarea societății că bărbații ar trebui să fie urmăritorii sau inițiatorii relațiilor persistă încă într-o oarecare măsură.
Acest lucru poate pune o povară nedreaptă asupra bărbaților, care se pot simți presați să preia întotdeauna conducerea în interacțiunile romantice. De asemenea, poate contribui la sentimente de respingere sau inadecvare pentru bărbații care nu se conformează acestor așteptări sau se confruntă cu provocări în inițierea relațiilor.

În cele din urmă, este esențial să recunoaștem că nu există o abordare unică pentru întâlniri și inițierea relației. Fiecare persoană ar trebui să aibă libertatea de a-și exprima interesul, de a urmări conexiuni și de a negocia dinamica relațiilor sale, într-un mod autentic și original, indiferent de așteptările societății.

2. Conexiunea emoțională :
Sentimentul de dorință îndeplinește nevoile emoționale ale bărbaților și creează o legătură emoțională puternică cu soțiile lor. A fi dorit și căutat de partenera lui, crește stima de sine a bărbatului și îi validează importanța în relație.
Bărbații simt un sentiment de securitate emoțională și încredere, atunci când știu că soțiile lor îi doresc și îi apreciază cu adevărat.
Îi asigură asupra faptului că sunt iubiți și apreciați pentru ceea ce sunt, nu doar pentru ceea ce fac. Când bărbații se simt doriți, se creează o legătură emoțională profundă și se întărește legătura cu partenerele lor. Sentimentul de a fi dorit de soție sau iubită, poate oferi un sentiment de validare pentru un bărbat.
Știind că partenera lui îl dorește atât fizic, cât și emoțional, îi poate stimula stima de sine și sentimentul de auto-valoare. Acest sentiment de a fi droit, permite bărbaților să se simtă încrezători în ei înșiși și în rolul lor în cadrul relației.
Întărește dragostea și angajamentul :
O conexiune emoțională puternică este construită pe fundația iubirii și angajamentului. Când un bărbat se simte dorit de soția sa, acest lucru întărește dragostea pe care o are pentru ea.
Comunică faptul că soția lui nu numai că îl prețuiește pentru cine este, ci îl dorește atât la nivel emoțional, cât și fizic. Intimitatea emoțională: Când soțiile lor îi fac să se simtă doriți, acest lucru le permite bărbaților, să se deschidă și să-și împărtășească emoțiile mai liber.

Această vulnerabilitate întărește legătura lor, permițând o înțelegere și o conexiune mai profundă unul cu celălalt. Intimitatea sexuală: Sentimentul de dorință sexuală este un aspect esențial al nevoilor emoționale ale unui bărbat.

Nu este vorba doar despre satisfacția fizică, ci și despre conexiunea emoțională care vine cu ea. Când o soție își comunică în mod activ dorința și pasiunea pentru soțul ei, acest lucru, sporește intimitatea sexuală.
O relație sexuală împlinită întărește conexiunea emoțională și creează o legătură mai profundă între parteneri. Bărbații au adesea o înclinație naturală de a oferi și de a proteja, dar și dorința de a fi îngrijiți și doriți în schimb.

Când o soție își arată în mod activ dorința pentru soțul ei, demonstrează că el deține un loc semnificativ în inima ei, făcându-l să se simtă dorit și împlinit. Când un bărbat se simte dorit, se poate simți mai confortabil să-și exprime gândurile și emoțiile.

Această comunicare îmbunătățită permite cuplului să se înțeleagă mai bine, să rezolve conflictele și să se bucure de o relație mai armonioasă.
3. Validarea și stimularea ego-ului :
Bărbații, ca și femeile, caută validare în relațiile lor. A fi dorit de iubita ta, acționează ca un impuls al ego-ului, confirmând atractivitatea și dezirabilitatea lor. Acest lucru le întărește bărbaților, imaginea de sine și le dă un sentiment de mândrie și satisfacție.Cunoașterea faptului că soțiile lor îi consideră atrăgători și dezirabili le întărește încrederea și le afirmă sexualitatea.

Sentimentul de a fi dorit de partenera ta, este strâns legat de intimitatea emoțională și fizică într-o relație. Bărbații echivalează adesea sentimentul cu o conexiune personală puternică și sănătoasă. Intimitatea fizică, cum ar fi atingerea afectuoasă, limbajul corpului, cuvintele drăgăstoase, exprimă defapt, dorința pentru angajarea în acte sexuale, joacă un rol crucial în îndeplinirea acestei nevoi.

Aceste acțiuni oferă bărbaților un sentiment de a fi doriți, aprofundându-și conexiunea emoțională și consolidând legătura cu partenerele lor. Este important să rețineți că, în timp ce sentimentul de dorință este esențial pentru bărbați, conexiunea emoțională și împlinirea nu sunt exclusive genului.
Ambii parteneri dintr-o relație ar trebui să se străduiască să-l facă pe celălalt să se simtă dorit, iubit și împlinit emoțional. Comunicarea deschisă și onestă, respectul reciproc și investiția activă în bunăstarea emoțională a celuilalt sunt esențiale pentru cultivarea unei conexiuni emoționale durabile și satisfăcătoare în orice relație.


%d blogeri au apreciat: