SUCCESUL CA ȘI CREATOR DE CONȚINUT NU ARE LIMITĂ DE VÂRSTĂ

SUCCESUL CA ȘI CREATOR DE CONȚINUT NU ARE LIMITĂ DE VÂRSTĂ

Ne-am obișnuit să considerăm influencerii și creatorii de conținut, ca fiind adolescenți și tineri, iar în momentul în care cineva trecut de o vârstă considerabilă devine viral în mediul online, se poate confrunta cu dezaprobarea și comentariile răutăcioase ale publicului privitor.
Pentru că la rândul meu, creez conținut pe Tik-Tok și pe rețelele de socializare, curiozitatea m-a lansat în studierea acestui fenomen: de ce sunt tratați cu ‘’hate’’ creatorii de conținut aflați la vârsta maturității și care sunt instrumentele de care noi, cei trecuți de cinci decenii de viață, putem să ne înarmăm pentru a avea succes în mediul virtual.
Ar putea exista mai multe motive pentru care oamenii peste o anumită vârstă s-ar putea confrunta cu ură online, mai ales dacă creează conținut. Vârsta matură : Ar putea exista discriminare sau prejudecăți împotriva oamenilor în funcție de vârsta lor.

În multe comunități online, poate exista o prejudecată din partea persoanele mai tinere și o percepție că persoanele în vârstă sunt mai puțin competente sau nu sunt în contact cu realitățile cotidiene ale lumii moderne.

Acest lucru poate duce la comentarii negative sau la hărțuire, adresată creatorilor de conținut mai în vârstă.
Diferențe generaționale :
Pot exista diferențe generaționale în ceea ce privește valorile, referințele culturale și perspectivele. Persoanele în vârstă pot avea puncte de vedere diferite sau abordări diferite în ceea ce privește crearea de conținut, care se pot ciocni cu cele ale publicului mai tânăr. Acest lucru poate duce uneori la dezacord, critică sau chiar animozitate.

Stereotipuri și concepții greșite :

Societatea atașează adesea anumite stereotipuri și concepții greșite persoanelor în vârstă.

Aceste stereotipuri ar putea include ipoteze de a fi inapt din punct de vedere tehnologic, rezistent la schimbare sau lipsit de creativitate.
Aceste stereotipuri pot contribui la comentarii negative la adresa creatorilor de conținut mai în vârstă. Frica de schimbare: Ritmul rapid al progreselor tehnologice, poate duce la senzația, la unii oameni că sunt amenințați sau rămân în urmă, față de progresul rapid al tehnologiei.
Persoanele în vârstă care creează în mod activ conținut sau se angajează online ar putea fi văzute ca o reamintire a propriilor nesiguranțe sau temeri, ducând la ostilitate sau dispreț.

Anonimatul și lipsa consecințelor:

Anonimatul oferit de mediile online poate încuraja unele persoane, să-și exprime ura sau negativitatea față de content creatorii mai în vârstă, fără teama de consecințe imediate.

Această anonimitate poate amplifica prejudecățile legate de vârstă și poate ușura atacul acestor persoane la adresa creatorilor de conținut mai în vârstă. Cu toate acestea există foarte multe persoane, trecute de prima tinerețe, care se avântă în mediul online și chiar au un real succes.
A ieși în evidență online ca și creator de conținut poate fi o provocare indiferent de vârstă, dar a fi peste 50 de ani îți poate oferi de fapt perspective și experiențe unice de împărtășit. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să ieșiți în evidență ca și creator de conținut:
Îmbrățișează-ți vârsta și experiența :
Poziționează-te ca expert în nișă, valorificând cunoștințele și abilitățile pe care le-ai dobândit de-a lungul anilor.
Vârsta este un avantaj :
Ai trăit și ai experimentat lucruri, pe care tinerii nu le știu, sau nu le-au trăit încă. Poți să impărtășești informații și povești care reflectă perspectiva ta unică.
Găseste-ți publicul țintă :
Identifică persoanele care rezonează cu conținutul tău și străduiește-te să le satisfaci interesele.
Determinați la cine doriți să ajungeți, să înțelegeți nevoile lor și să creați conținut care să se adreseze problemelor acestor oameni.

M-am descFii original și autentic :

Oamenii apreciază autenticitatea și pot rezona cu conținut care se simte real. Împărtășiți anecdote personale, opinii și angajați-vă cu publicul în mod deschis și sincer. Arată publicului tău că ești relaxat și abordabil.

Crează conținut valoros, de înaltă calitate :
Concentrează-te pe furnizarea de valoare publicului tău. creând conținut bine documentat, informativ și interesant. Străduieste-te pentru calitate și asigură-te că, conținutul se deosebește de restul în ceea ce privește valoarea producției, prezentarea și unicitatea.
Folosește rețelele de socializare și platformele online :
Utilizează diverse platforme precum YouTube, Instagram, Facebook sau LinkedIn pentru a ajunge la un public mai larg. Trebuie să înțelegi preferințele publicului țintă și să selectezi platformele care se aliniază cu conținutul și obiectivele tale.

Folosește-te de colaborări :

Colaborează cu alți creatori de conținut din nișă pentru a-ți extinde acoperirea și pentru a te conecta la publicul lor. Acest lucru poate fi prin aparițiile oaspeților pe podcast-uri, participarea la interviuri sau co-crearea de conținut cu persoane asemănătoare.

Învață să te adaptezi la tendințe și tehnologie :
Fii la curent cu cele mai recente tendințe, instrumente și platforme relevante pentru crearea de conținut. Investește timp în învățarea de noi abilități, editarea de software sau strategii de social media pentru a menține conținutul proaspăt și angajat.
Implică-te să construiești o comunitate :
Angajează-te în mod regulat cu publicul, răspunzând la comentarii, mesaje și creând un sentiment de comunitate în jurul conținutului creat de tine. Această conexiune te va ajuta să construiești o urmărire loială și angajată.

Învață să uzezi de Network-ul offline :

Participă la evenimente din industrie, conferințe sau întâlniri legate de nișa ta. Construiește conexiuni și rețele cu alții, care te pot ajuta să obții expunere, să colaborezi și să creezi oportunități de prezentare a muncii tale.

Succesul ca și creator de conținut nu are o limită de vârstă. Folosind experiența, autenticitatea și oferind conținut de valoare publicului tău, poți ieși în evidență și poți crea un impact semnificativ asupra acelora care te urmăresc.
Este o aventură, care pe zi ce trece devine mai captivantă și cei care vor primi și reacții pozitive din partea publicului, vor dori să împărtășească și mai mult din experiențele lor de viață, tuturor acelora care îi urmăresc cu interes.

 %d blogeri au apreciat: