STEREOTIPURI DĂUNĂTOARE DESPRE FEMEILE TRECUTE DE 40-50 DE ANI

STEREOTIPURI DĂUNĂTOARE DESPRE FEMEILE TRECUTE DE 40-50 DE ANI

O d-nă trecută de 40, cunoaște pe rețelele de socializare un bărbat cu câțiva ani mai tânăr, dar diferența de vârstă ne fiind mare, totuși. Povestesc mai multe săptămâni prin mesaje, femeia este destul de reticentă la început, dar încet-încet acceptă să se întâlnească cu bărbatul.
La prima întâlnire doar povestesc, se țin de mână, se plimbă în parc, evident se plac foarte mult și femeia care este divorțată, naivă fiind, crede că se pun bazele unei relații romantice frumoase. După încă câteva întâlniri, focul se aprinde între ei și amândoi își doresc foarte mult să facă dragoste.
Da, în capul femeii se formează noțiunea de-a face dragoste, în timp ce în capul bărbatului se aprinde becul care declanșează : “ sex fără obligații ’’. Uite cât de înșelătoare pot fi lucrurile, dacă te lași dusă de val.

Femeia acceptă, după multe asedii ale bărbatului să facă sex cu el, crezând că după consumarea actului sexual vor forma o pereche și îi spune foarte încântată partenerului ei că este fericită că sunt împreună, după care bărbatul îi spune sec și cu o duritate inumană : ‘’ Să nu cumva să crezi că suntem împreună, asta a fost doar sex fără obligații ! “

Femeia a rămas șocată și l-a întrebat pe bărbat de ce crede el că ea ar fi fost dispusă de așa ceva ? Care au fost semnalmentele care l-au dus pe el la această concepție.
La care el i-a răspuns : ” Voi astea trecute de 40 sunteți ahtiate după sex și faceți sex cu plăcere, fără a aștepta nimic în schimb, sunteți dispuse să acceptați sexul fără obligații ! Cine crezi că vrea o relație de durată cu tine ? „

Sexul fără obligații este o întâlnire ocazională la care ambii parteneri adulți și-au dat consimțământul, având ca scop satisfacerea dorințele sexuale fără a aștepta o relație pe termen lung sau o relație asumată.

Dacă sexul fără obligații se realizează în asentimentul ambelor părți, trebuiesc stabilite niște limite și discutate niște reguli, pentru că tot ce se întâmplă între cei doi parteneri să se petreacă cu consimțământul ambelor persoane, asigurând o experiență sigură și plăcută pentru cei implicați.
Problemele apar atunci când una dintre persoane se așteaptă ca după consumarea sexului, să rămână cu partenerul într-o relație stabilă, iar celălalt și-a dorit de la început doar sex.
De foarte multe ori, bărbații tineri au impresia că femeile mature sunt doritoare de sex fără obligații și sunt dispuse să-l ofere, pentru că asta este plăcerea lor.

Percepția că femeile mature cu vârsta peste 40-50 de ani sunt disponibile pentru sex fără obligații este un stereotip comun și dăunător. Această concepție ignoră complexitatea și diversitatea dorințelor, și nevoilor femeilor mature în ce privește relațiile.

Dar hai să vedem care sunt motivele acestor concepții ?
1 . Influența Mass Media :
Filmele, emisiunile de televiziune și publicitatea descriu adesea femeile mature ca fiind experimentate sexual și dornice de întâlniri ocazionale.
Aceste stereotipuri perpetuează ideea că femeile în vârstă sunt pur și simplu obiecte ale dorinței, ignorând preferințele și individualitatea lor.
2 . Acțiunea social media :
Libertatea și anonimatul pe care social media a creat-o, permite multor bărbați tineri să trimită multe mesaje de natură sexuală femeilor trecute de o anumită vârstă, cu propuneri pentru sex fară obligații.
Uneori barbati tineri, inzestrati cu foarte mult tupeu, pe care anonimatul retelelor de socializare il ofera, isi permit sa trateze femeile mature cu lipsa totala de respect, crezand ca acest stereotip ii indreptateste sa faca asa ceva. Rezultatul acestor actiuni este pur și simplu block.
3 . Dublul standard în societale :
În timp ce societatea promovează ideea că bărbații în vârstă sunt distinși, că bărbații în vârstă au șanse oricând să se căsătorească cu o femeie tânără, femeile în vârstă în schimb sunt judecate după aspectul lor și valoarea sexuală percepută,

Sunt catalogate drept urmare, ca fiind părăsite pentru o femeie mai tânără și fiind independente sunt susceptibile de a se angaja în întâlniri sexuale ocazionale fără obligații.

4 . Modificări biologice și eliberarea sexuală :
Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, ele pot prezenta schimbări legate de menopauză, care le pot afecta dorințele și experiențele sexuale.
Pentru unele femei, această perioadă poate fi asociată cu eliberarea sexuală, fiind la menopauză, nu mai trebuie să-și facă griji că ar putea rămâne gravide și sexul se eliberează de stres.

5 . Consimțământul, autonomia și alegerile personale :

Este crucial să recunoaștem că, la fel ca oamenii de toate vârstele, femeile mature au libertate și autonomie asupra corpului și alegerilor lor personale.

Toate aceste lucruri trebuiesc respectate de bărbații aceia care navighează în mediul virtual și își propun să hărțuiască aceste femei. Până la urmă fiecare are dreptul să decidă ce își dorește de la o relație.
6 . Provocări și consecințe:
Concepția greșită că femeile mature sunt disponibile sexual fără obligații poate avea consecințe negative, ducând la lipsă de respect și obiectificare îngreunând șansa femeilor mature să-și găsească relații pe termen lung, deoarece acestea se pot teme să fie percepute numai prin lentila dezirabilității lor sexuale.

În concluzie, percepția potrivit careia femeile mature în vârstă de 40-50 de ani sunt disponibile pentru sex fără obligații este un stereotip defect și dăunător.

Este important să contestăm aceste concepții greșite, să respectăm autonomia femeilor mature și să recunoaștem că fiecare individ are dorințe și nevoi diverse.
Prin promovarea consimțământului, a comunicării și eliminarea standardelor duble, ne putem strădui pentru o societate care respectă și valorizează femeile de toate vârstele, promovând relații mai sănătoase și promovând egalitatea dintre sexe.


%d blogeri au apreciat: