11 feb. FALSA LUNĂ DE MIERE
Ai norocul să cunoști un bărbat superb, drăguț, atent, așa cum l-ai visat toată viața și se pare că aveți o relație romantică. El este entuziasmat, în primele luni de relație, își dorește să petreacă toată ziua cu tine, își dorește să facă întruna sex cu tine și pasiunea este la nivelele cele mai înalte.
Apoi lucrurile se retrag în cotidian, în cenușiul zilelor obișnuite și încetul cu încetul, începe să se îndepărteze de tine, își cere scuze că are prea mult de lucru la serviciu, că are proiecte de predat. Apoi, își petrece orele libere cu prietenii și pe zi ce trece relația se răcește și te trezești părăsită, fără nicio explicație. A părăsi fără să dai explicații este un comportament în trend, în ziua de azi.
Tu ești disperată, nu înțelegi ce s-a întâmplat ? În timp ce tu te atașai din ce în ce mai tare, datorită naturii tale feminine, el se îndepărta de tine și tu nu știi cum să procedezi ? Nu știi ce ai greșit ? Deși ai făcut totul ca la carte și totuși ai fost părăsită. Nu te încrede niciodată în sentimentele unui bărbat, în primele trei până la șase luni de relație.
La începutul fazei așa zise de ‘’ lună de miere ‘’, entuziasmul și atracția sexuală sunt intense existența unei femei noi, poate declanșa creșterea nivelului de testosteron la un bărbat, iar acest lucru poate duce la sentimente intense de dorință și pasiune, care îi pot întuneca judecata. În aceste etape, nu gândește cu creierul, ci mai degrabă cu organul pe care îl are între picioare.
Deci, ceea ce se întâmplă de multe ori este că, odată ce entuaziasmul dispare, dispar și nivelele înalte de testosteron, și în aceste situații mulți bărbați se îndepărtează și caută din nou acea avalanșă de emoții trăită la început și o femeie nouă, care să-i provoace acele senzații, în loc să dezvolte pas cu pas, o legătură emoțională mai profundă cu tine. Primele câteva luni de întâlnire pot fii un adevărat vârtej de emoții și sentimente.
În această perioadă, cuplurile experimentează adesea ceea ce se numește în mod obișnuit faza lunii de miere. Aceasta este perioada în care ambii indivizi sunt îndrăgostiți lulea unul de celălalt, simt o atracție intensă și sunt consumați de dorință.
În această fază, în corpul bărbaților se declanșează o cantitate ridicată de testosteron, datorită atracției sexuale nestăpânite și a noutății, a experienței cu o femeie nou întâlnită.
Aceste sentimente pot uneori să umbrească judecata rațională, ducând la o percepție distorsionată a relației și chiar și a persoanei, de care s-au îndrăgostit. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece și faza de lună de miere dispare, nivelurile de testosteron scad, începe să apară o viziune mai realistă a relației.
Odată ce vehemența emoțiilor se estompează, unii bărbați, pot începe să-și pună la îndoială sentimentele și să evalueze relația mai obiectiv. Această evaluare poate duce uneori la un comportament de retragere sau distanțare. Unii bărbați, în special, pot simți din nou nevoia pentru acea efervescență inițială de emoții, căutând entuziasmul și noutatea care vine cu un nou partener.
Este important să rețineți că acest comportament nu se limitează doar la bărbați; femeile pot experimenta, de asemenea, modele similare. Cu toate acestea, din cauza așteptărilor societății și a normelor de gen, bărbații pot fi mai predispuși să caute validare externă și entuziasm de la noi întâlniri. Acest fenomen poate fi atribuit unor factori diferiți, inclusiv psihologia evoluționistă, influențele societății și preferințele individuale.
Din punct de vedere evolutiv, bărbații pot avea tendințe înnăscute de a căuta varietate sexuală și de a-și răspândi genele, în timp ce femeile tind să prioritizeze stabilitatea și angajamentul pe termen lung. În plus, influențele societății joacă un rol semnificativ. Mass-media, normele culturale și experiențele personale ne pot modela așteptările și dorințele în relații.
Expunerea constantă la relații romantice idealizate portretizate în filme, emisiuni TV și social media poate crea așteptări nerealiste și poate alimenta dorința de infatuare perpetuă. Nenumăratele profile perfecte ale multor femei, cu poze filtrate cu fețe și corpuri cu operații estetice, crează o varietate pe care bărbații o doresc în permanență.
Ușurința cu care te poți adresa oricui pe rețelele de socializare, având siguranța anonimatului, îi determină pe bărbați să creadă, că au posibilități nelimitate de socializare, de cuplare cu cele mai frumoase femei. În cele din urmă, preferințele și experiențele personale contribuie, de asemenea, la comportamentul unui individ.
Oamenii au diferite stiluri de atașament, experiențe și obiective de relație care influențează modul în care navighează în primele etape ale întâlnirii. Unii oameni pot încerca experiențe noi și pot găsi o provocare pentru a menține o conexiune pe termen lung, cu alte cuvinte nu sunt în stare de o relație romantică, în timp ce alții pot prioritiza intimitatea emoțională și pot căuta să dezvolte conexiuni mai profunde în timp.
Majoritatea femeilor, care experimentează acest mod de comportament din partea bărbaților, se simt șocate și surprinse, pentru că tendința femeilor este exact opusul. Ele mânate de dorința de apartenență își doresc din ce în ce mai mult atașamentul și apartenența și de asta, nu pot pricepe, de ce bărbatul se distanțează pas cu pas.
Din păcate, majoritatea femeilor greșesc imens, când dau totul într-o relație, chiar de la început. Iată câteva sugestii despre cum să procedați în această situație: Dragelor, nu vă avântați ca niște berbecuțe cu capul înainte, oprindu-vă în zid, mai apoi.
Fiți reticente la început, nu vă entuziasmați imediat ce întâlniți un bărbat care vă acordă atenție. Dacă intrați într-o relație cu acesta, nu aveți încredere deplină în bărbatul respectiv, nu vă dezvăluiți cu totul secretele și oferiți doar puțin câte puțin din voi, atât pe plan sexual, cât și pe plan sentimental.
Cu cât sunteți mai reținute, cu cât vă păstrați mai mult misterul, cu cât vă arătați mai puțin deschise, cu atât aveți posibilitatea să lungiți relația. Există bărbați, care oricum te vor părăsi, pentru că ei niciodată nu și-au dorit o relație asumată. Oricum, stabiliți o comunicare deschisă și onestă de la începutul relației. Încurajați-vă partenerul să-și exprime sentimentele și preocupările și să faceți același lucru.
Acest lucru poate duce la o mai bună înțelegere a nevoilor și obiectivelor celuilalt. Deși este natural să petreceți mult timp împreună inițial, este important să nu pierdeți din vedere propriile interese, hobby-uri și viață socială. Continuă să-ți urmărești pasiunile, să petreci timp cu prietenii și să ai grijă de tine.
Acest lucru poate ajuta la evitarea codependenței și la menținerea unui echilibru sănătos în relație. Permiteți-i partenerului să aibă ceva timp singur, să se angajeze în propriile activități și să-și încurajeze propriile prietenii.
Această independență poate spori aprecierea reciprocă și poate preveni stagnarea în relație. Pe măsură ce trece timpul, este important să păstrați romantismul și entuziasmul în relație.
Surprindeți-vă reciproc cu gesturi mici, planificați nopți regulate de întâlniri sau explorați împreună noi activități. Cultivarea unui mediu de iubire, pasiune și creativitate poate ajuta la contracararea oricărei distanțe potențiale care poate apărea. Pe lângă aspectul fizic, intimitatea emoțională este crucială. Implicați-vă în conversații profunde, exprimați emoții și ascultați-vă în mod activ unul pe altul.
Lăsând deoparte timpul de calitate pentru conexiune, sexul este important nu îl neglijați. Încercați să fiți cât mai creativi și spontani din punct de vedere sexual, intimitatea fizică are un rol important în consolidarea legăturii emoționale. Amintiți-vă, este important să abordăm relațiile ca un parteneriat, în care ambii indivizi depun eforturi pentru a înțelege, a sprijini și a crește împreună.
În concluzie, primele trei până la șase luni de întâlnire pot fi o perioadă caracterizată de emoții intense și infatuare. Este important să fim conștienți de potențialele influențe hormonale și psihologice care pot distorsiona judecata în acest timp.