NU PORNI ÎN RELAȚII FĂRĂ SĂ FII VINDECAT DE SUFERINȚELE TRECUTULUI

NU PORNI ÎN RELAȚII FĂRĂ SĂ FII VINDECAT DE SUFERINȚELE TRECUTULUI

Fiecare dintre noi, are dreptul la o noua șansă în viață. Orice persoană care a trecut de un divorț sau de o despărțire, poate să-și revizuiască viața și s-o ia de la capăt cu un nou partener. Procesul însă, de căutare și găsire a unei persoane cu care să-ți refaci viața este foarte anevoios.
Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui înainte de a începe din nou, să te întâlnești cu cineva este : “ Cum va influența nesiguranța mea personală, în mod negativ relația? ’’
De cele mai multe ori, întrăm într-o relație, fără ca rănile noastre să fi fost vindicate. Suntem atât de nerăbdători s-o luăm de la capăt, încât nu ținem seama de timpul necesar vindecării, de procesul de însănătoșire din traumele trecutului.

În aceste condiții avem așteptări exagerat de mari de la partenerii nostril. Ne așteptăm din partea lor, ca ei sa fie vindecarea noastră și relația cu ei, să ne recompensenze pentru pierderile suferite.

Dacă în schimb lucrurile deraieaza și nu se întâmplă pe fasagul de noi imaginat, îi vom învinui, că nu ne-au furnizat tratamentul pentru rănile noastre, care însă, au existat înainte de a ne fi întâlnit cu acea persoană.
Când te duci rănit și te aștepti ca persoana nou întâlnită să îți ofere tratamentul, dar tu nu-i spui nici măcar ce boală ai, îl vei pedepsi pentru tot ceea ce face. Vă așteptați ca ei să fie vindecătorii sau medicii unei răni pe care nu ei au creat-o.

Dar tu nu le spui nici măcar diagnosticul tău. Prin urmare, din start există toate șansele ca această relație să fie destinată eșecului.

2.Unul dintre cele mai importante steaguri roșii pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când intrați într-o nouă relație este :
‘’ Eu sunt în “Competiție” cu partenerul meu, sau colaborăm unul cu celălalt ? Când ai un partener care îți prețuiește bunăstarea și vrea să te vadă fericită, acesta este un partener cooperant.
Dacă el va face tot posibilul să te vadă mulțumită și împlinită în relația voastră, care în permanent va căuta să comunice deschis cu tine și va voi să afle tot ce îți dorești din partea lui și din partea relației, el este partenerul cu care poți merge înainte și cu el pot isa pui bazele unei relatii de lungă durată.
Acel partener însă, care este blocat în autonomia și independența sa, care este individualist, egoist, respinge și neglijează responsabilitățile sale față de tine, este un partener concurent. În această situație, accentul se pune pe concurență :

‘’ Cine poate răni mai mult pe cine? Cine poate rămâne cel mai deconectat și mai indiferent ? Cine poate rămâne cel mai independent?’’ De ce sunteți împreună dacă vă veți răni reciproc? Eu nu înțeleg acest tip de relație. În mod normal, intri într-o relație, că să-ți înfrumusețezi viața, ca să fii fericită alături de partenerul tău.

Dar dacă relația este în realitate un câmp de luptă cu discuții contradictorii, cu certuri, cu crie de gelozie și nemulțumire continuă în care pierzi energie, te consume și devii depresivă, păi o asemenea relație ce rost are ?
 3. Diferența dintre stabilirea limitelor și auto-sabotarea
Trebuie să îți pui mereu întrebarea : ‘’ Stabilesc limite sau mă autosabotez?’’ Sunt două lucruri foarte diferite. Oamenii cred că limitele înseamnă, “Oh, m-ai supărat, nu mai vorbesc niciodată cu tine.
Doar că, nu așa funcționează limitele. Auto-sabotajul constă în a nu spune nimic. Nu îi comunici partenerului tău, că în casa ta nu se intră încălțat. Când el intră totuși cu pantofii peste covorul tău vei spune : “Oh, D-zeule, a umblat cu pantofii lui murdari prin toată casa. Nu-i mai vorbesc niciodată.”
Deci, învață abilitatea de a-ți comunica limitele într-un mod care te va aduce mai aproape de partenerul tău, mai degrabă decât pur și simplu să tragi linii și să fugi.
4. Cea mai semnificativă greșeală comună pe care o fac oamenii atunci când vine vorba de relații. În general femeile fac această greșeală, pentru că judecând după propriile lor calități, ele au senzația că și bărbatul este la fel.
Doar că bărbații nu au aceeași inteligență emoțională, precum femeile și sunt unele lucruri pe care pur și simplu nu le intuiesc. În acest caz trebuie să-i spui pe șleau bărbatului, ce dorești de la el.

Din păcate, nu ne comunicăm nevoile, dar așteptăm ca celălalt să le ghicească. De exemplu, vrem să vedem pe cineva mai des.

În loc să-i spui mi-e dor de tine, vreau să ne vedem, dar în loc să-i spui, vei considera că el, ar trebui să ştie. Dacă ar vrea, ar face-o.”
Doar că în general bărbații nu posedă inteligența emoțională necesară să intuiască anumite lucruri. Dar când ne împărtășim nevoile, îi învățăm pe oameni cum să ne iubească.

Dacă el întârzie de fiecare dată când trebuie să ne întâlnim, dar eu nu spun nimic, ca să nu par agasantă, în realitate îl învăț, că este bine să facă așa ceva.

5. Dacă ești cu cineva care îți va spune adevărul, chiar dacă te doare, ești cu adevărat norocoasă!
Oricât de dificil ar părea acest lucru, te aduce la un acordaj emoțional cu partenerul tău. El te învaţă cum să-l iubeşti şi tu faci acelaşi lucru cu el.

Dar dacă aveți un partener care nu se poate exprima, ceea ce se va întâmpla este că persoana respectivă vă căuta o evadare din relație pentru a se exprima. Sperăm că va fi o priză de aer sănătoasă, dar uneori poate fi nesănătoasă.

Dacă de multe ori bărbații nu găsesc înțelegere la soțiile lor, sau la prietenele lor, evadarea emoțională se poate îndrepta spre o altă femeie, una care îl va asculta și îi va oferi ce își dorește.
Dacă el îmbrățișează tipul de persoană la care adevărul contează pentru el, șansele sunt ca el să fie mai cinstit și puteți crea o conexiune care să împiedice infidelitatea.