IUBEȘTE-ȚI CORPUL, FII BLÂNDĂ CU EL !

IUBEȘTE-ȚI CORPUL, FII BLÂNDĂ CU EL !

Încet-încet, parcă începem să ne maturizăm și în ce privește atitudinea noastră față de propriul corp. Vine momentul când începi să înțelegi și să înveți că sănătatea, armonia și echilibrul sunt mult mai importante decât rezultatele rapide dar devastatoare ale dietelor restrictive și hipocalorice.
Cu ani în urmă, niciodată nu ai fost mulțumită cu corpul tău, cu aspectul tău fizic și mereu ai luptat cu tine, ai fost într-un război continuu împotriva propriului corp, care suferea de fiecare dată consecințele frustrărilor tale. Între timp și societatea a evaluat foarte mult, în ce privește conceptul iubirii de sine și a pozitivității corpului, parcurgând un drum lung.
Până și conștiința generală, a înțeles că dietele nebunești sunt nocive organismului și că adoptarea unui stil de viață echilibrat este singura soluție sustenabila cu efecte pozitive pe termen lung.

Cu pași mici dar siguri, învațăm să ne ascultăm corpul și să-l tratăm cu respect. Cu toate acestea, avem încă foarte multe de învățat și obiceiurile și comportamentele negative, cu care ne-am obișnuit să ne biciuim corpul, sunt greu de eradicat. Dar hai să parcurgem o călătorie de armistițiu și blândețe cu propriul corp și să vedem câteva metode prin care putem să realizăm pacea definitivă :

1. Eliminați definitiv dietele drastice din viața voastră
Dacă ați fi tentați să faceți schimbări drastice pentru a vă atinge forma ideală a corpului vostru, țineți minte că dietele rapide și drastice nu funcționează niciodată și în timp corpul tău se va răzbuna probabil, intrând în cercul vicios al procesului Yo-Yo cu îngrășări și slăbiri repetate.
Nu poți trăi cu un aport măi mic de 1500 Kcal și să și lucrezi și să gândești în același timp. Orice privare a organismului de macronutrietii și vitaminele necesare vă duce la carențe serioase. Nici măcar tăierea complete a zahărului, nu este corectă. Pentru a-ți putea stăpâni pofta de dulce, bea-ți cafeaua sau ceaiul, în fiecare zi cu o linguriță de miere.

2.Alegeți haine adaptate corpului vostru

Când vine vorba de alegerea unui obiect vestimentar, este important să te îmbraci pentru corpul tău așa cum este el. În decursul timpului poți experimenta care este linia și forma care ți se potrivesc.

Când te vei îmbrăca elegant, cu haine care îți plac și sunt adaptate corpului tău, te vei simți ca într-o zi de sărbătoare ! Desigur, poți să te inspiri și de la alții, dar punctul de plecare să fie întotdeauna dorința de-a scoate în evidență propriile tale atuuri fizice.
3. Odihniți-vă !
Se pare că experții spun că ziua noastră de 24 de ore, ar trebui să se împartă în : 8 ore somn, 8 ore muncă și 8 ore activități administrative, de relaxare, de aprovizionare. Poate că majoritatea dintre noi, am fi tentați să susținem că dormim suficient, dar din păcate nu este așa.
Problema cu somnul este mult mai gravă decât ar părea la prima vedere. Faptul că nu dormi suficient îți afectează pofta de mâncare, ți-o mărește în mod excesiv și crește pofta de dulciuri. Când străbați o perioadă în care nu ai dormit suficient, vei constata că te-ai îngrășat și nu înțelegi care este motivul ?!

Este posibil să nu puteți să introduceți un pui de somn în fiecare după-amiază, pentru că programul nu vă permite acest lucru, dar găsirea unei rutine care să includă suficient timp de somn, este importantă pentru toată lumea.

4. Vestimentație în culori luminoase !
Ani întregi m-am pedepsit imbrăcându-mă în negru. Se întâmplă ca întreaga mea combinație vestimentară să fie neagră, dar odată cu trecerea anilor, mi-am droit să îmbrac culori vii, luminoase și îndrăznețe.
Vei constata că vestimentația în culori luminoase îți va schimba starea de spirit și îți va schimba viața. Îmbracă-te în culori care să te facă să te simți bine cu tine însuți, iar dacă nu ești încă sigur care sunt acele culori, experimentează.
5. Adună-ți curajul pentru a începe exercițiile fizice și mișcarea
Începuturile sunt grele și teoria o știe toată lumea, în realitate practica ne omoară. Chiar dacă pare greu de realizat, impuneți-vă cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică, până când acest lucru va deveni o rutină.
Orice fel de inconvenient ai avea în legătură cu mișcarea, spune-i antrenorului tău despre senzațiile negative pe care le trăiești, el te va îndruma mai apoi, să treci peste momentele grele. După un timp vei observa că începe să îți placă ceea ce faci și vei deveni dependent de mișcare.
Asigurați-vă că schimbările aduse corpului tău, sunt mici și se realizează treptat. Pentru a realiza schimbări durabile în timp, pentru a dobândi obiceiuri alimentare corecte și pentru a reuși să păstrezi rezultatele obținute, schimbările aduse corpului tău, trebuie să fie mici și să se realizeze treptat. Dacă dorești să slăbești, ritmul slăbirii să fie lent, 2 kg pe lună.
Încearcă să îți supui organismul la cel mai mic stres posibil. Pentru aceasta, cel mai indicat ar fi să cereți părerea unui specialist, care să vă ofere sfaturi de sănătate personalizate. Rețineți că niciunul dintre noi nu are aceleași idealuri și nici nu vrem să arătăm cu toții la fel. Pe lângă asta, fiecare organism este diferit și din această cauză, trebuie tratat în mod personalizat.

6. Vestimentație personalizată

Dacă dieta ta zilnică necesită personalizare, de ce nu ar fi necesar să te și îmbraci personalizat ? Un sfat bun atunci când vine vorba de îmbrăcăminte pentru încrederea corpului este să te îmbraci conform caracterului tău a personalității tale, mai degrabă decât pentru forma ta fizică.

Dacă ești femeie și vrei să atragi privirile bărbaților, nu uita că ei nu prea știu care este ultimul trend în modă, dar cu siguranță că vor observa că radiezi într-o rochiță care te scoate în evidență.
7. Conținutul social-media trebuie adaptat nevoilor tale
Dacă tu ești într-un process în care înveți să îți iubești corpul, să-l tratezi cu respect și blândețe, s-ar putea ca unele conținuturi social media să fie distructive pentru gandirea ta, care dorește să rămână pozitivă.Blocați și ștergeți tot ce poate avea un conținut deranjant. Căutați conținuturile și grupurile care se concentrează în mod activ pe construirea imaginii corporale pozitive.

8. Nu vă concentrați pe numere

Nu deveni obsedata de numere, atunci când vine vorba de forma corpului, greutate și dimensiune. Nu te lega în mod exagerat și obsesiv de cifra de pe cântar, sau asupra numărului de calorii arse de pe display-ul ceasului fitness.

Pentru prima dată în viață ascultă-ți corpul ! Mănâncă atunci când îți este foame, fă mișcare în așa mod încât să te simți bine și odihnește-te suficient.

9. Concentrează-te pe ceea ce îți place la tine
Dacă ești încrezător în tine și te cunoști suficient de bine pentru a-ți aprecia punctele forte, acest lucru va face diferența. Concentrează-te pe ceea ce îți place la tine și, dacă nu ești sigur de unde să începi, întreabă-i pe cei dragi, iar ei, fără îndoială, îți vor face o listă lungă. Dacă ai un decolteu frumos, învață să îl pui în evidență !
10. Încercați neutralitatea corpului
Scopul final ar trebui să fie pozitivitatea corpului. Dar dacă acest lucru pare foarte dificil, încercați mai întâi să vă străduiți pentru neutralitatea corpului. Până la urmă trebuie să-i fii recunoascatoare în fiecare zi corpului tău, că te duce la serviciu, face exerciții fizice, că te poartă în rutina ta zilnică. Cu cât exerciți mai mult recunoștiința cu atât corpul tău va obține o percepție pozitivă din partea ta.

11. Îmbrățișează diversitatea

Uitați-vă în jur și descoperiți diversitatea lumii care ne înconjoară. Țineți minte reclama de la Dove, cu femei plinuțe, apoi slăbuțe, cu femei cu pistrui, cu cele care au colăcei și celulită ? Acesta este tabloul realității, nu acele modele retușate la maxim care apar în tabloidele revistelor de modă. Poate fi ușor să vă comparați cu alții, dar de fapt este mai bine dacă puteți învăța să apreciați alte corpuri ’ fără a dori să vă schimbați propriul corp.

12.Amintiți-vă, zilele proaste sunt normale.
O să iasă Soarele și pe strada voastră ! În cele din urmă, rețineți că nu trebuie să vă simțiți corpul pozitiv tot timpul. Cu toții avem zile în care ne-am putea simți nesiguri în legătură cu asta. Scopul principal este de a simți corpul pozitiv în majoritatea timpului.
Amintește-ți că viața este o călătorie frumoasă, pe care noi o facem sa fie așa !


%d blogeri au apreciat: