20 mart. BĂRBATUL NU SE ÎNDRĂGOSTEȘTE ÎN PAT
Există o părere absolut greșită care s-a înrădăcinat în conștiința generală, cum că bărbații s-ar îndrăgosti în pat. Că cea mai puternică experiență ce duce la îndrăgostirea bărbaților, ar fi cea sexuală. Nimic mai greșit, ba din contra, se pare că dacă o femeie se dăruiește prematur într-o relație, bărbatul, partenerul ei sexual, s-ar putea să simtă o aversiune față de femeie.
Îndrăgostirea în pat este de obicei asociată cu atracția fizică și apetitul sexual, mai degrabă decât cu adevărata conexiune emoțională și cu dragostea de lungă durată. În timp ce intimitatea fizică este un aspect important al unei relații romantice, nu este singura bază pentru ca dragostea să înflorească.
Dragostea este mult mai profundă și mai complexă decât pur și simplu să fii atras fizic de cineva. Aceasta implică o legătură emoțională puternică, respect reciproc, încredere și înțelegere. Dragostea adevărată este construită pe experiențe împărtășite, comunicare deschisă și o dorință autentică de a se sprijini și de a avea grijă unul de celălalt.
În timp ce atracția fizică poate declanșa inițial un interes romantic, care se transformă în pasiune, ea nu este suficientă să susțina o relație semnificativă și iubitoare pe termen lung. O conexiune profundă care merge dincolo de tărâmul fizic este esențială pentru ca iubirea să prospere și să reziste testelor timpului.
În cele din urmă, bărbații și femeile, nu se îndrăgostesc în pat. Dragostea nu este doar despre dorință fizică sau satisfacție instantanee, este nevoie de răbdare, efort și dorința de a cunoaște și aprecia cu adevărat cealaltă persoană lă un nivel mai profund.
Dragostea înseamnă construirea unei legături puternice şi durabile, bazată pe conexiune emoţională şi afecţiune autentică, mai degrabă decât pe atracţie fizică.
Trăirile pe care le experimentează bărbații în legătură cu femeile care se dăruiesc din punct de vedere sexual de la prima întâlnire, a interesat chiar și savanții care au încercat să studieze comportamentul animalelor, făcând un paralelism cu obiceiurile umane.
Astfel s-a observat, în domeniul biologiei, efectul Coolidge, care studia comportamentul masculilor din regnul animal, care s-au împerechiat cu aceeași femelă de mai multe ori. Efectul Coolidge este un fenomen observat în biologie, în special în comportamentul de împerechere a animalelor, unde interesul și vigoarea sexuală a unui animal sunt reînnoite în prezența unui nou partener sexual.
Nu exista diete minune,nici solutii care sa-ti permita sa slabesti fara sa faci efort pentru asta,sa uitati cu desavarsire de aceste lucruri.Nu exista pastile minune,sau lichide de drenaj,doar o dieta echilibrata cu un continut de calorii sub necesarul zilnic al fiecaruia,si miscarea.
Indiferent de ce forma este ea,activitatea sportiva are un rol deosebit de important,sustine organismul in lupta sa cu kilogramele,este un catalizator al arderii grasimilor,formeaza corpul ,intinereste si vigorizeaza psihicul.Un program de slabire este complet prin existenta unei diete armonioase si a unui program de exercitii fizice.
Acest efect a fost descris pentru prima dată la începutul secolului 20 de către cercetătorii care au observat comportamentul de împerechere al șobolanilor masculi. În experimente, șobolanii masculi au arătat o creștere semnificativă a activității lor sexuale atunci când au fost introduși la un nou șobolan feminin după ce o perioadă mai lungă s-au împerecheat cu aceeași femelă.
Acest interes reînnoit în împerecherea cu un nou partener a fost atribuit avantajului evolutiv de a maximiza șansele de reproducere reușită prin căutarea și împerecherea cu mai mulți parteneri.
Efectul Coolidge a fost observat de atunci la o gamă largă de specii, inclusiv la oameni, și se crede că este condus atât de mecanismele hormonale, cât și de cele neuronale care reglează comportamentul sexual.
Acest fenomen este considerat a fi un răspuns natural și adaptativ care promovează diversitatea genetică și succesul reproductiv în populațiile de animale.
Contrar părerii generale, cum că bărbatul ar avea tendința să se îndrăgostească de femeile cu care face sex, în mod instinctiv explicat științific, el va avea o adevărată aversiune față de femeia care i se dăruiește prematur.
Dacă o femeie își dorește cu adevărat bărbatul, ea trebuie să aibă răbdare, trebuie să aștepte și trebuie să lase timpul să lucreze în favoarea ei. Puțin suspans, puțină așteptare, nu a ucis pe nimeni !
Am relatat de multe ori o povestioară despre o doamnă care a cunoscut un bărbat pe rețelele de socializare și au decis să petreacă un sfârșit de săptămână la munte. Bineînțeles că în prima seară spiritele s-au încins și cei doi parteneri au făcut sex.
A doua zi dimineața bărbatul și-a făcut bagajul și degajat i s-a adresat femeii : ‘’ auzi dragă, așa-i că nu te superi dacă eu acuma plec ? ‘’ Femeia a rămas socată, nu înțelegea nimic, nu înțelegea de ce bărbatul nu este dispus să stea până la sfârșitul sejurului cu ea, dar dacă funcționează efectul Coolidge, avem o explicație la comportamentul bărbatului.
Ar putea exista o varietate de motive pentru care un bărbat poate simți aversiune față de o femeie care s-a culcat cu el la prima întâlnire :
Normele societății :
În unele culturi sau societăți, există așteptari din partea societății, că femeile să nu se angajeze în activități sexuale prea curând într-o relație. Această așteptare poate determina unii bărbați să se simtă inconfortabil sau să judece femeile care nu respectă aceste norme, considerându-le femei ușoare.
Frica de angajament :
Unii bărbați se pot teme că o femeie care este dispusă să facă sex la prima întâlnire, este o femeie neserioasă, care nu este interesată de o relație angajată. Această teamă îi poate determina să se distanțeze emoțional.
Lipsa de respect percepută :
Unii bărbați pot vedea o femeie care este dispusă să facă sex la prima întâlnire ca lipsită de respect de sine sau demnitate. Această percepție poate duce la sentimente de aversiune sau disconfort față de femeia respectivă.
Nesiguranță :
În unele cazuri, aversiunea unui bărbat față de o femeie care s-a culcat cu el de la prima întâlnire, poate proveni din propriile nesiguranțe sau sentimente de inadecvare. El se poate simți amenințat de o femeie care este încrezătoare și confortabilă cu sexualitatea ei, ceea ce poate declanșa sentimente de gelozie sau adevărate resentimente.
În realitate îndrăgosteala bărbaților este un proces mult mai profund. Bărbatul se poate îndrăgosti de zâmbetul femeii, de râsul ei, de modul în care ea îi vorbește, de modul în care i se adresează, de modul în care îl îngrijește, sau îl ascultă, de afectivitatea și iubirea cu care știe să-l înconjoare.