DE CE MINT BĂRBAȚII DESPRE STATUTUL LOR, CÂND VOR SĂ CUCEREASCĂ O FEMEIE ?

DE CE MINT BĂRBAȚII DESPRE STATUTUL LOR, CÂND VOR SĂ CUCEREASCĂ O FEMEIE ?

Atunci când bărbații își doresc foarte mult să cucerească o femeie, sunt în stare să facă tot ce le stă în putință să obțină ce vor. De cele mai multe ori, au obiceiul să mintă în legătură cu statutul lor, pentru a avea cale liberă spre inima femeii.
Dacă bărbatul respectiv este într-o relație, atunci va nega cu totul că are responsabilități față de cineva și va declara că este singur. În schimb în condițiile în care este căsătorit, nu își va permite să nege cu totul căsnicia și atunci va apela la planul B și anume, povestea cu : ‘’mă aflu în plin divorț’’.
Bărbatul căsătorit îi va spune femeii pe care dorește s-o cucerească, că nu mai are nimic de-a face cu soția lui, că de la o perioadă lungă încoace nu mai fac sex, că viața lui sexuală este un dezastru și că practic este doar coleg de apartament cu soția lui.

Ar putea exista mai multe motive care determină bărbații să mintă despre statutul lor în relație atunci când încearcă să cucerească o femeie. Articolul de față își propune o incursiune în psihologia masculină, enumerând motivele care îi determină pe bărbații să mintă, în legătură cu statutul lor în relație :

1.Teama de respingere :
Ai în fața ta o femeie frumoasă, care are toate șansele să fie curtată de toți bărbații planetei și ești perfect conștient de faptul, că dacă află că tu ai o relație asumată de câțiva ani de zile, nu vei avea nicio șansă s-o cucerești. Bărbatul crede că, dacă declară că este singur, are o șansă mai bună de a câștiga inima femeii.
Frica de respingere poate fi o motivație puternică nu numai în ce privește relațiile romantice, ci și în toate aspectele vieții.

Frica de a fi respins poate proveni dintr-o serie de surse diferite, inclusiv experiențe anterioare de respingere, stima de sine scăzută sau teama de vulnerabilitate.

În cazul bărbatului căruia îi este frică să-și dezvăluie statutul în relație cu o femeie care îl interesează, teama lui poate fi alimentată de o serie de factori. El se poate teme că ea îl va respinge pentru că nu este interesată să se întâlnească cu cineva care se află deja într-o relație.
Această teamă de respingere îl poate duce spre minciună și poate crea un sentiment de tulburări și conflicte interne, în timp ce încearcă să navigheze între echilibrul delicat dintre a fi cinstit și a se proteja de o eventuală respingere.
În cele din urmă, frica de respingere poate împiedica pe cineva să formeze legături adevărate cu ceilalți și să experimenteze bucuria și împlinirea care provin din faptul că este autentic și vulnerabil în relații.

2.Dorința de validare :

Unii bărbați pot minți despre statutul lor în relație, cu scopul de a-și stimula ego-ul și de-a se simți doriți de către femeia care reprezintă centrul universului lor. Aceștia au convingerea că statutul lor ca persoană singură, îi face mai atractivi și mai de dorit.

Există o varietate de motive pentru care unii bărbați pot simți nevoia de a minți despre statutul lor în relație pentru a căuta validarea de la femei. Una dintre motivațiile principale din spatele acestui comportament este dorința de a te simți dorit și atractiv.
Prezentându-se ca fiind singuri, acești bărbați pot crede că își cresc șansele de a primi atenție și admirație de la potențialele partenere . În unele cazuri, bărbații care mint despre statutul lor în relație pot avea, de asemenea, o nesiguranță cu privire la propria lor valoare de sine și atractivitate.
Ei pot crede că afirmând că sunt singuri îi face mai atrăgători pentru femei și pot folosi această informație falsă ca o modalitate de a-și stimula ego-ul. În plus, unii bărbați pot simți un sentiment de putere și control prin manipularea statutului lor în relație, în scopul de a obține un anumit răspuns de la femei.
Prezentându-se singuri atunci când sunt de fapt într-o relație, acești bărbați pot căuta să testeze nivelul de interes și atracție pe care o femeie îl are față de ei.
3. Lipsa angajamentului :
Este posibil ca bărbatul să nu fie serios în ceea ce privește stabilirea unei relații pe termen lung cu femeia lui actuală și, prin urmare, nu vede nici un rău în minciuna cu privire la statutul său în relație, urmărind o aventură pe termen scurt, fără să fie sincer cu aceasta și lăsând posibilitatea, în orice moment în a se angaja în noi relații.
Această lipsă de angajament poate proveni dintr-o varietate de motive. Bărbatul poate pur și simplu să nu fie interesat de o relație serioasă și să caute doar ceva ocazional. El se poate teme de asemenea, de a avea un angajament față de cineva și de a fi rănit mai apoi, în acest proces.

În unele cazuri, bărbatul poate jongla mai multe relații simultan și minte despre statutul său pentru a-și menține opțiunile deschise. Acest tip de comportament este manipulator și toxic, provocând vătămări emoționale celor implicați. În plus, lipsa de angajament poate indica, de asemenea, o lipsă de respect pentru sentimentele celeilalte persoane.

Mințind despre statutul său în relație, bărbatul ignoră impactul potențial pe care acțiunile sale îl pot avea asupra femeii cu care se află în relație.
4. Nesiguranță :
Bărbatul se poate simți nesigur cu privire la statutul său actual în relație și crede că minciuna despre asta îi va oferi o șansă mai bună cu femeia pe care dorește s-o cucerească.

Nesiguranța poate rezulta adesea dintr-o teamă de respingere sau inadecvare. Bărbatul poate simți că statutul său ca partener într-o relație îl face mai puțin de dorit pentru femeia pe care o urmărește, făcându-l să creadă că prezentarea ca fiind liber, ar crește șansele sale cu ea.

Acest comportament poate fi un rezultat al stimei de sine scăzute și al lipsei de încredere în propria sa valoare.
Minciuna cu privire la statutul său în relație poate fi, de asemenea, o modalitate pentru bărbat, de a se proteja de o eventuală respingere. Prin crearea unei imagini false, el poate crede că se protejează de vulnerabilitate și durere emoțională dacă femeia pe care o urmărește nu este interesată de el.

Cu toate acestea, această abordare nu este durabilă și poate afecta în cele din urmă orice relație potențială care s-ar putea dezvolta. Minciuna despre ceva atât de fundamental ca statutul relației este o încălcare a încrederii și poate duce la trădarea încrederii persoanei pe care o urmărește.

În plus, construirea unei baze a relației pe înșelăciune, nu este o bază solidă pentru o conexiune sănătoasă și autentică. Minciuna bărbatului, despre statutul relației în care se află, nu este niciodată o cale acceptabilă și poate duce la probleme de încredere în relațiile viitoare.
Pentru întemeierea unei relații asumate cea mai sigură și corectă abordare este sinceritatea.


%d blogeri au apreciat: