HAPPY VALENTINE SENIOR

HAPPY VALENTINE SENIOR

Mi-e drag să văd cupluri fericite de îndrăgostiți, dincolo de ”comercialul” și ”kitsch-ul” ce învăluiește sărbătoarea iubirii, cu un norișor ”rozaliu” de fum și ciorchini de inimioare, de la care mi se pune un nod în gât, ca atunci când mănânc prea multe dulciuri.
Vreau să cred totuși că există IUBIRE, aceea adevărată, pasională, puternică și sinceră pentru care se îmbolnăveau poeții și o cântau trubadurii. Nu vreau să scriu de prima iubire, nici de aceea care se naște între doi tineri frumoși, însă mult mai cutremurătoare și remarcabilă este iubirea matură care apare din neant ca o a 2-a șansă, la o vârstă înaintată, ca un ultim liman spre fericire.
Ne trezim la mijlocul vieții, ușor spre apusul existenței noastre, că am rămas singuri, după 20 de ani trăiți alături de un om căruia i-ai dăruit tot ce aveai mai de preț : tinerețea, frumusețea, tandrețea și atenția și realizezi că ai fost aruncat ca un ”obiect folosit și obosit ” și aterizezi într-o lume pe care nu o cunoști și ai un statut cu totul aparte.

Nu mai ai puterea nici curajul s-o iei de la capăt, nu știi cum să participi la ”întâlniri” și ce să faci cu corpul și chipul care nici măcar nu-ți mai amintește de ce-ai avut în tinerețe, dar TU încă n-ai murit !

Pentru acești oameni mă rog și mă bucur enorm pentru acei prieteni, care au primit un ”cadou imens” de la viață : A 2-A FERICIRE !!!! Dragostea care renaște după 35, 40, 45 de ani!
Ea este modestă, liniștită, atentă și servilă, tăcută și introvertită, înțeleaptă și răbdătoare ! Știe să prețuiască fiecare clipă, s-o cântărească, s-o adulmece, s-o guste încet, până îi pătrunde esența și n-o lasă să treacă, pentru că știe că viața se scurge cu rapiditate și trebuie să ne agățăm de toate momentele ei.

Ce ar putea fi interesant într-o dragoste adolescentină care se aprinde ca un foc de paie, se derulează ca un tăvălug ce o ia la vale și se termină la fel de fulminant cum a început ? Ce ar putea fi înălțător în pasiunea și nebunia primei iubiri care ne-a obosit fizic prin partidele interminabile de amor, care de regulă se produceau cu pasiune după certurile și polemicile scânteietoare pe care le-ați avut.

Conflictele se lăsau cu lacrimi, supărări și nervi, după care explodau regretele și părerile de rău și totul se termina cu îmbrățișări și contopiri finalizate în focuri de artificii.
Dar vine momentul în care rămâi singur. Copiii părăsesc cuibul, părinții nu mai există și nevoia de-a atinge un obraz, de-a mângâia mâna întinsă, de a te plimba la brațul unui om drag, devine din ce în ce mai puternică.

Tinerețea e departe, adolescența și mai mult și încerci să te agheti de vechile metode de-a cuceri inima unui bărbat, dar nu mai este acelaș lucru. Înainte totul părea simplu, natural, bărbații se amorezau de tine cu o ușurință care te uimea, dar acum stai răvășită în fața unei lumi care a schimbat complet regulile jocului și nu știi cum s-o iei de la început.

Începe să-ți placă singurătatea, care nu te obligă la nimic, care nu pretinde eforturi de nici un fel și te învață să nu depinzi de nimeni. Vei constată că și bărbații gândesc la fel, că nici ei nu vor pe cineva alături care să le sustragă atenția de la meciuri, sau să le deranjeze comfortul de-a sta în fața televizorului și de-a nu face nimic.

 Vei observa că sunt bărbați, cei care încă se simt în formă, care preferă aventurile și se avântă săptămânal în cucerirea unei alte femei, iar după ce s-a consumat fapta reiau sportul îndrăgit , alergând după alta. Nu își complică viața și nu se leagă la cap dacă nu trebuie.
 Chiar dacă vei găsi omul care ți s-ar potrivi, care pentru prima dată te tratează cu atenție și interes, care își dorește să te mulțumească, vei vedea că în urma eșecurilor trăite nu mai are încredere în femei și se teme să nu sufere o nouă dezamăgire. Eu știam în tinerețe că bărbatul care iubește o femeie, este în stare să mute munții pentru ea, doar că aici era vorba de bărbații tineri.
Batraneiii își ling rănile, preferă să se retragă ursuz în barlongul lor și să-și savureze singurătatea, aceea care îi provoacă uneori la plâns, dar le rezervă siguranța indubitabilă că nu vor fi deranjați sau agasați de o femeie. Noi femeile nu ne imaginăm cât de dificilă este criza trăită de bărbați în momentul în care simt că îmbătrânesc și nu mai sunt în stare de performanțe sexuale.
 Unii sunt deosebit de complexați de acest lucru și suferă și devin ursuzi și indispuși, dar nu înțeleg că pentru o femeie afecțiunea grija și iubirea pură poate însemna mult mai mult decât partidele de sex. Femeile iubesc preludiul, ar putea să uite de partida în sine, dacă bărbatul iubit le poate oferi atenția, afecțiunea și tandrețea la care visează.
Dacă funcțional corpul lor nu răspunde la solicitări așa cum și-o doresc, majoritatea bărbaților se simt complexați, preferă să renunțe la o femeie mai degrabă, decât să se facă de rușine. Faptul că un bărbat îmbătrânește este un proces absolut natural. Îmbătrânim și noi la rândul nostru și libido-ul nostru va avea de suferit odată cu trecerea timpului, dar în imaginația bărbaților femeia matură care iubește sexul își va dori nemijlocit iubirea fizică a unui bărbat tânăr.
Nu este o regulă, ci dimpotrivă. Femeile caută siguranță, apartenență la un tovarăș care să le aline singurătatea, pe cineva asupra căruia să-și reverse grija și afecțiunea.

Eu nu am avut noroc, nu mi-am găsit omul care să-mi ofere bucuria de-a împărți cu el timpul care ne-a mai rămas, dar am prietene, cunostiinte, colege care au avut mai mult noroc, sau ghinion ? Cine știe ?

 Eu totuși admir oamenii care știu s-o ia de la capăt, de la acel capăt care mai degrabă te face să renunți decât să lupți. Și totuși există. Femei care au curajul să le dăruiască bărbaților lor, care le-au oferit o a 2-a șansă o minunăție de copil, chiar și la o vârstă înaintată și trăiesc fericirea la care alteori nu aveau curajul să viseze.
 Sunt persoane care la o a 2-a încercare își găsesc perechea vieții, într-un moment în care nimic nu funcționează ca pe vremuri și o relație cere mult mai mult efort, răbdare, putere interioară și curaj decât în tinerețe.

Eu mă aplec în fața acestor cupluri și în rugăciunile mele ascunse am să spun un ”Înger-îngeraș” pentru ele, pentru că realizez cam ce comoară se află în posesia lor. Îi privesc cu drag, cu grijă și emoție , cum se țin de mână, cum se plimbă braț la braț în parcuri, cum se îngrijesc unul pe celălalt cum își ascultă poveștile de viață.

În aceste momente simt o căldură în piept în jurul inimii, acolo unde alții posedă o piatră și totuși….există speranța că putem iubi și după decepție, după îndelungi căutări compromisuri și lacrimi, că viața îți mai poate oferi o șansă….. HAPPY VALENTINE SENIOR, pentru toți îndrăgostiții care au primit o a 2-a șansă…%d blogeri au apreciat: